Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çıldırtan internet sorunu

roket adam

Öne çıkan mesajlar

ttnet 8 megabite kadar sınırsız
mac os x lion son sürüm, safari. tüm güncellemeler yapılmış.
default dns.
speedtest.net'te 5-6 megabit arası hız veriyor.
ping google.com= yaklaşık 90-100ms

çıldırtan sorun:
çoğu sitenin hiç denemeden açılmaması. sayfa bulunamadı. bu yani. denemiyor bile. dns ile alakalı bir sorun gibi geliyor fakat yapacak hiç bir şey gelmedi aklıma, windoz da değil, google dayıdan aldığım şeyler de yardımcı olmadı gibi.

özellikle t.co, bit.ly gibi kısaltma sitelerinin linkleri hiç çalışmıyor. ping atmayı denediğimde, ping atılıyor diyor ve kalıyor, dns çözümlemesi yapıyor mu emin değilim.

4.2.2.1 adresli google dns kullandığımda özellikle yurtdışı kaynaklı çoğu sitenin css'i gelmiyor.

ayrıca twitter.com gibi bazı adresler açılınca safari kilitleniyor ve bir süre cevap vermiyor.

denenenler:
1) safari önbellek boşaltma, eklenti devre dışı bırakma.
2) safari geliştirme modu: önbelleği etkisizleştirme
3) bir şeyler daha.

abi bana da olmuştu, elmasını kırmadan önce al dene diyecek insanlara teşekkür ediyorum şimdiden. google chrome kullanmıyorum asıl browser olarak çünkü natural zoom denilen dandik olayı kullanmıyor bir, okuma listesi denen iphone ile senkronize çalışan dalga yok iki.

tenks.
Sosyal ağlarda paylaş

torrent kapalı, wifidan çıkıyorum internete. bundan daha düşüğünü de hiç göremedim zaten burada. malum ttnet.

Sıradan bir Airties var modem olarak, RT206TT mi ne öyle bir şey. Wireless üzerinden çıkıyorum internete. Modem, TTNET'ten IP alamayınca zaten modem 'internet koptu ip alamıyorum' adresine yönlendiriyor, en fazla anlık bir kopma olabilir. Bunu denemek için ping açtım tekrardan, sürekli ping atabiliyorum fakat safari hala tekliyor.

Safari'yı sıfırladım, yine işe yaramadı. Ayrıca Facebook'ta da script motoru sürekli tekliyor sanırsam, mesela sağdaki noluyp nebitiyo bar'ına tıklayınca yanıt gecikiyor, ya da hiç bir şey yapmıyor öylece kalıyor, f5 çekmek zorunda kalıyorum.

açılmayan sayfalar google chrome'da da açılmıyor. t.co uzantılılar mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen haftalarda ben de aynı sorunu yaşadım. Ve dns kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüğüm için, '' DNS sunucu adresini otomatik olarak al '' şeysini tik'ledim. Haliyle düzeldi ama bu seferde doğal olarak yasaklı sitelere giremez oldum.

O gün, bu gündür VPN ile bağlanıyorum yasaklı bir siteye girecek olursam. Kısacası dns değiştirme yolundan ümidi kestim.

VPN

Bu konuda yeterli bilgi var eğer VPN'in ne olduğunu bilmiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

Wireless modemin kablosuz özellikleriyle oynayayım dedim, hani bi çakışma var da anlık etkiliyor falan mı diye, kanalı default gelen 11'den 9'a aldım. WPA'dan WEP'e dönecektim ama üşendim denemeye. DNS'i OpenDNS olan o son arkadaşın yazdığı DNS'e çektim. Şu anda her şey sorunsuz ve şahane çalışıyor, hatta DNS'in saçmalaması sonucu Safari Twitter.com'da, Facebook'ta falan donuyormuş

Olay hakkaten de TTNET'in default DNS'inden kaynaklanıyor demek ki, ama ben twitter'daki donmanın dns ile çözülmesine pek anlam veremedim. Garip.

Hatta Gmail hiç açılmıyordu, redirect'ların birinde takılı kalıyordu öyle, şimdi o da açılıyor. DNS nelere kadirmiş yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...