Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 *out of geyiq! Aklıma bir sorun takıldı sanırım fizikle alakalı oluyor(çarpışmalar ve esnemeler fizik konusu oradan takıldı) Neyse, Sorum şöyle, Bir bisikletci var,kafasındaki kask 1.0 ton yani tam 1 ton Newton gücüne(artık nasıl denirse bilmiyorum ama heralde çarpışma anında ivmelenme ile beraber 1 tonluk kuvvete dayanıcak şekilde bişi oluyor)dayanıyor.. Bu kaskla,30(birde 45 li olarak ayrı düşünerek) Km hızla bir yokuştan aşağı inerken 1 metre önünde giden bir dolmuşun arkasına tam kafası önde olacak şekilde uçmaya başlıyor bisikletci 70 km aradaki mesafe 1 metre bisiklet 25 kilo (pek işlemezsanırım) bisikletcinin hızı : hem 30 için düşünün hemde 45 için dolmuş hzı:Hem 30 için hemde 45 için ayrı ayrı düşünün.. A-KAÇ SANİYE SONRA DOLMUŞA KASK TEMAS EDER? B-KASKIN İVMELENME(nasıl denirse)YADA DAYANILIK SINIRINI AŞAR MI?KASK PARÇALANIR MI? c-BİSİKLETCİNİN AĞIRLIĞINI BİSİKLET 25 - BİSİKLETCİ 70 OLARAK ALIRSAK BİSİKLETCİNİN DOLMUSA ARKADAN VERECEĞİ ZARAR NEDİR? (sadece bisikletci) D-BİSİKLETCİNİN ÇARPMA ANINDAKİ AĞIRLIĞI NEDİR? Hade görüyim Fizikcileri ;) bu ivmelenme, formul vs vs.. olarak[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 okul problemleri böyle olsa cem yılmaz'a yapacak espri kalmaz.. :)[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 eheh ;) Yoq aman okul problemi diil bu,kendi problemim..kafada kaldı öyle.. *!Sam i dürter; En Depedeki yazıyı okumadınnı?*[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
niXie Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 cok merak ettim simdi,nerden buldun sen bu soruyu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 kask kırılmaz :) dolmuşun ağırlığı ne onu bilmek lazım bi de.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 e kusura bakma ama öyle bi tasvir yapmışsın ki tutamadım kendimi :-p matematikte iyi değilimdir çıkar şimdi bir usta cevaplar.. :)[hline]Agent Thompson: You! Agent Smith: Yes, me. [turns Thompson into another Smith] Agent Smith: Me... me... me... Agent Smith Clone: Me too. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 ayrıca neresi basit :p şimdi hem oyle hem boyle demişsin 30 45 o karıştırdı kafamı bi de dolmuşun ağırlığı lazım olmazki oyle dolmuşun kütlesini sonsuz mu alıyım ben duwar gibi ?[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 bisikletci 70 km bisikletcinin hızı : hem 30 için düşünün hemde 45 için bunalrı anlamadım ?[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 aman ne uraşıorum adamın umrunda deil.. :)[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 ya işte hem 30 hemde 45 hızına göre ayrı ayrı hesap yapıcan yani :) Umurumda olmas olurmu canım.. aaa :)[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 said: niXie, 20 May 2003 02:50 tarihinde demiş ki: cok merak ettim simdi,nerden buldun sen bu soruyu? öylesine buldum. said: Sly-One, 20 May 2003 02:54 tarihinde demiş ki: kask kırılmaz :) dolmuşun ağırlığı ne onu bilmek lazım bi de.[hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar kırılganlık özelliği var :pP yani kırılabliyt[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;[i]death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 ya herşeyi bulursunda verdiği hasarı hangi cins ten bulucan yani milyar cinsindenmi. c)Arkadan vereceği hasar 3milyar TL liktir. Bide dolmuşun markası ne mesela mersedec dolmuslara pek hasar vermez ama oburlerini dağıtabılır :D Çokmu belli oldu bu işlerden çakmadığım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 bu sorunun kesin olarak cevaplanması zor çünki çok veri eksik.bisikletle,arabanın tekerlek yarı çaplarının belli olması lazım ki hangisinin öne geçiceğini söylenebilsin.sonra yokuşun kaç derece ve ne kadar yüksekten iniyor.e burda tekerleklerin cinsi bile hangisi ne kadar sürtünüyor.çok az veri var ve istenenler çok kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 dolmuşun ağırlıı werilmeli :p[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 said: Anason, 20 May 2003 03:25 tarihinde demiş ki: bu sorunun kesin olarak cevaplanması zor çünki çok veri eksik.bisikletle,arabanın tekerlek yarı çaplarının belli olması lazım ki hangisinin öne geçiceğini söylenebilsin.sonra yokuşun kaç derece ve ne kadar yüksekten iniyor.e burda tekerleklerin cinsi bile hangisi ne kadar sürtünüyor.çok az veri var ve istenenler çok kesin. istersen cevabıda yapıp veriim? =) daha kolay olur yani..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2003 bence bisikletcinin boyu 70 km ise kaskin degil minibusun korkmasi lazim carpismadan :P ;) ayagi yeter heralde ezmeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hella Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 kafası söylediğin şekilde çarparsa sorunun anlamı kalmaz ki :) adam çotank diye ölür kalır orda :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2003 soruyu anlamadım ki abi yani adam gibi söylese bisikletçinin hızı bu iken minibüsün hızı bu buyken bu ağırlıkları da bu dese çözüp weriim hemen.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Bisikletcinin boyu: 1.75 Kilosu 70 diyek Aradki mesafe 3 metre :) Başka bişi lazım mı? Cevabı felam?[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 fizboş gelir halleder şimdi hehe[hline][/i]Semi-Dr. Quinthalus [/b]@ ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] (bkz: Quinthalus) (bkz: Qui) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lixad Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 hayır sly çözemessin o kadarlık bilgiyşle bir fizik probledmi olarak bazı şeyleri ihmal edersen belki çözebilirsin momentumla misal havanın direncini önemsemen lazım, sonra çarpp çarpmıyacağını bulmak için adamın kafasının yerden ne kadar yukarda olcanı bilmen lazım(yatay fırlatma olarak düşün). Yani gerçek hayatta azcık fazla etmen var olaya kaırşan ama ihmal edilcek ve çocuk bodoslama arkadam 15km hızla gircek dersen şöyle yapabiliriz. (Minübüsü duvar olarak alırsak) 15 kilometreyi m/s ye çeviririz sonra bisikletlinin kütlesiyle çarparız bu momentuma dayanamassa kask kırılır. (15km/h almamın sebebi 45 kabul ediyorum adamın hızını eğer 30 sa ve minübüste 30 sa çarpamadan adam yere çakılır ama eğer 45 se hızı vektör lerin çıkartılmasından 45-30 = 15 olur hızı)[hline]Something in your mind? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 oha :) Abi aşılmış yanlız olay.. Lix bitirmişin baba,MiT felanda kesmez ;) ben kaskın kırılıp kırılmayacağını merak ediyordum :Pp[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Half senin kafa kaç MB idi yani o soru kafada kalmışsa helal olsun.Kafanın markası neydi bende alsam mı acaba ?[hline]Silphatos Iceheart - Locus@NBL Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 hehe :) Soruyu kendim yazdım... Yani cevap arıyorum.. Belirli bir sınavda felam çıktığı yok[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2003 Onu zaten hazırlamak bir onudur bence.Helal olsun. :=)))[hline]Silphatos Iceheart - Locus@NBL Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar