Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ArchStone


-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

Diger bir indie projem olan ArchStone'da baya baya bir aşama kaydettim ve paylaşmak istedim. Öncelikle ilk hedeflenen platformlar mobil olsa da ileride duruma göre pc versiyonuda planlarım arasında olduğu için konuyu tam olarak nereye açacağıma karar veremedim, gerektiği durumda mobil bölümüne taşınabilir.

Öncelikle ArchStone, bir clone oyun. Fable II oynamış olanların yüksek olasılıkla denk gelmiş olduğu, pub'larda oynanan KeyStone'un clone'u. KeyStone şahsen benim oldukça sevdiğim bir mini-game olduğu için ve mobil platform marketlerinde gözüm hep bir KeyStone clone'u arar oldu ve en sonunda kendim yapmaya karar verdim.

Açıkcası clone olduğu için tepki görebilir ve hak veriyorum da, ama KeyStone o kadar çok sevdiğim bir mini-game idi ki, bunu denemekten kendimi alıkoyamadım.

TLDR; İlk etapta mobil platformları hedeflediğim, Fable II mini-game KeyStone clone'u.
[list]
[*] Dev-blog: http://www.voxeliq.org/page/blog/_/archstone/
[*] Youtube: http://www.youtube.com/voxeliq
[/list] Projenin prototip'ine XNA'da başlamıştım ve daha sonra projeyi Unity3d'ye port ettim. (hem işleri hızlandırması adına hem de mobil platformlara kolaylıkla çıktı hazırlayabilme yönünden dolayı).

Video ile ilgili not;
[list]
[*] Çalan parça direk Fable II'den, yakın zamanda bir indie composer tarafından yenisi hazırlanacak :)
[*] Stone dizilimleri şu anda prototip aşamasında bu şekilde ama yakın zaman içinde bir modelci arkadaş, KeyStone'a benzer yarım daire şeklinde bütünleşik bir tasarım hazırlayacak.
[/list] Şu anda basitçe zarların fiziği, chiplerin yerleştirilmesi gibi temel konular bitti, üzerinde çalışmaya devam ediyorum.

Daha eski videolar




XNA'da hazrılanmış ilk prototip.

Birkaç eski screenshot

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet craps tarzı bir oyun. arıza mevzusunu araştırdım; ek olarak sektörden insanların da fikirlerini aldım, en son olarak şuna denk geldik;

US Copyright Office - http://www.copyright.gov/fls/fl108.html
---
Copyright does not protect the idea for a game, its name or title, or the method or methods for playing it. Nor does copyright protect any idea, system, method, device, or trademark material involved in developing, merchandising, or playing a game. Once a game has been made public, nothing in the copyright law prevents others from developing another game based on similar principles. Copyright protects only the particular manner of an author’s expression in literary, artistic, or musical form.

gameplay, şu anda prototip olduğu için çok anlaşılır değil, keza modeller bir arkadaş tarafından çalışımakta şu anda. aynı şekilde müzikleri Doğaç Yavuz hocam çalışmakta. Projeyi unity3d'de geliştiriyoruz ve ilk hedef mobil / web platformları olarak gözükmekte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...