kozalak Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 gördüğüm güzel siyah beyaz fotolarda çok güzel bi tonlama var. muhtemelen PS te falan yapılıyor. ben kendi fotomu siyah beyaza çevirince bildiğin gri tonlarında oluyor hep foto. bi fotoyu siyah beyaz yaparken nelerle oynanıyor genelde, güzel sonuçlar almak için? help... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Silver Efex Pro 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 ben lightroom kurmuştum ya, bi de bunu kurmak istemiyorum ama denerim bi. bu program napıyo onu da yazsaydın ya :D yine uğraşıyo musun lightroomdaki gibi yoksa daha kolay falan mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 kontrastı artır biraz da keskin olur gider grilik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewhich Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2012 En iyisi Silver Efex Pro diye aklımda kalmış, ondan yazdım. Yoksa kullanmışlığım yok. B&W ile çok aşina değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 siyah beyaz fotolarda benim kafama göre oluşturduğum bi tarz var. çektiğim objenin arkası hdr olmadan görülemeyecek kadar parlak ve ayrıca odak dışı oluyo (50 mm, genelde portre). sonra raw işlerken saturationı tamamen (veya kısmen) kapatıyorum. exposure arttırerak yüzdeki bazı istenmeyen detayları yokediyorum, diğre taraftan vurgulamak istediğim detayları da güçlendirmek için contrasta biraz destek veriyorum + clarity'e abanıyorum =) Daha da detaylı kontrast yaratmak istersem veya arkaplan istediğim kadar yokolmamışsa levels ile uğraşıyorum. edit: lightroom ile uğraşılmıyo ki çok kolay olm. biraz kurcala. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 bi iki lightroom videosu baktım. ya peki ben fotoyu siyah beyaz yaptım diyelim, bunun dogru bi siyah beyaz oldugunu nerden bilicem, daha dogrusu boyle bi kavram var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 histogram diye bi alet vari bütün dslr aletlerde vardır. böle veya böle http://www.outbackphoto.com/reviews/equipment/Canon_1d_mkII/images2/500_CRW_2753_RGB_histogram.jpg http://3.bp.blogspot.com/_mMHvIAd8RH0/SKvTf6_m25I/AAAAAAAAAM0/59yJrhoWyLI/s400/Nikon_Histogram_7695.jpg bu grafiğin x ekseni ton'u y ekseni ise alanı gösterir. eğerki grafiğin basından sonuna kadar barlar varsa etrafta demekki fotorafında her tondan makul miktarlarda var, yok 0'ra yakın gruplanmışsa fotoraffında daha cok koyu tonlar var, sıfıra uzaksa acık tonlar var. ortada tepecik varsa griler birikmiş demektir. basta ve sonra tepecik varsa daha kontrast elde etmişssin demektir. bundan yararlanabilirsin. kabaca bu sayede eve dönüp fotorafları makineye atmadan ne cektiğini anlıyabilirsin. temel olarak mevzu suki, renkler farklı olsada brightnesslar aynı olabilir, halıyle senın cektiğin fotorafta birbirinin yanında cok zıt duran yesille kırmızı griye cevirdiğinde bi bakmıssın aynı renk cıkmıs, bunu cözmenin yolusa filtre kullanmak işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 histogramı biliyorum da, onu nasıl kullanıcagımı bilmiyorum iste. aksam bi iki denememi koyayım da dogru mu yanlıs mı yorum yapın bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 sunthewhich said: Silver Efex Pro 2 sitedeki video çok güzelmiş, renkler görüntüler felan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 mesela aşağıdaki foto ne kadar iyi ya da ne kadar kötü siyah beyaz açısından? doğrusu nası olmalı ? gökyüzü fazla açık kalınca graduated filter uyguladım orda bi tuhaflık oldu beceremedim sanırım.. http://c1204.hizliresim.com/w/v/4yc10.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 ps'de ctrl+l / ctrl+s ama pörfekt sonuc icin fotografa da bagli olarak bir ton maskeleme yapmak lazim. daha baska detay ayarlar da var haylayt maylayt ama ezbere forumdan anlatmasi baya zor. o foto baya kotu. detay birakmamis adam. iyi sb fotografta renk uzayi varmis gibi grinin 8 miydi 16 miydi baska bisey miydi artik neyse tonu bulunmali. sirf dijital mudaheleyle olcak bisey de degil. isik iyi bulunmali pozlama kusursuz yapilmali vs. sb cekmek isin kolayina kacmak olarak algilansa da renklerden arinmis bir fotografta hem isik golge durumlari hem de anlatilan konuya dair mesajlar dimdizlak ortaya cikacagindan fotografciyi vezir de eder, cogu zaman rezil de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2012 ben vaktinde su fotografla cok ugrasmistim dijital olarak: http://flickr.com/photos/yavuzselimk/5548350677/lightbox/ ama cok darlaniyorum photoshop vs.de ugrasirken. deli isi biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 valla abi ben de ps flan cok ugrasmayı seven biri degilim zaten bilmiyorum da.bilmedigimden sevmiyorum gerci ugrasmayı sdfg. foto projesi var, siyah beyaz istiyo hoca fotoları. biraz tuto izlemek gerekecek anlasılan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Photoshop'u tüm olanaklarıyla kullanmaya kalkarken aynı zamanda başlangıç seviyesinde öğrenmeye de çalışırsan, anıda bayar. 9 senedir uğraştığım için artık istedikleri kadar yeni sürüm çıkarsınlar gözüm kapalı kullanıyorum hemen herşeyini ama halen yeni keşfettiğim şeyler oluyor; programın ve tekniklerin detaylılığını düşün işte. Bunun gibi karmaşık bir programa öyle bodoslama dalamazsın. Fotoğrafın tekniğini iyice anlaman lazım önce. (bu arada yukarıda yazdığım s/b önerisi orta düzey ve öğrenmesi gereken çoooooook şey olan bi fotoğrafçının kendi tarzını yaratırken kullandıklarını anlattığı önerileriydi.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 ps ya da lightroom icin tavsiye edeceginiz tutorial kitapları ya da siteleri var mı peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 lynda.com'da vardır bişeyler. (paralı normalde de ona para yetişmez direkt torrent :D) Eğer varsa baya kaliteli anlatır ordaki videolar. Yalnız videoda genel bi fikir edinirsin izleyince. Gidip yapmaya kalkınca "bu nasıldı yea" diye kalabilirsin. Bi sürü adım var, aynı işi gören bi çok yöntem var... Öncelikle araçların tam olarak arkaplanda nasıl işlediğini, ne yaptığını, bunları kullanırken çalışmanın nasıl tepki verdiğini incelemen lazım. Yani videodan fikir edin, sonra git bikaç farklı fotoda tek bi tool ile uğraş. Farklarını, etkilerini falan incele. Sonra diğer bir tool ile uğraş. Bunu aynı zamanda temel fotoğrafçılık tekniklerini gözönünde bulundurarak yap. (lightroomdaki araçlar için konuşuyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 ps ms bosver sikiysa sunla ugras :D http://en.wikipedia.org/wiki/Zone_System Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 elektrikler giderse belki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 silver fx + lynda onerecegim bende.. eger "siyah beyaz dalinda, hobi olarak degil gercek anlamda yardirmak istiyorum ama pek (hic) bisi bilmiyorum" diyorsan, baya baya (baya) temelden baslaman gerekir. yani colours for dummies gibi bir kitaptan girip Black&white etc etc diye bir zibilyon ucuz kitaplarla hasirnesir olabilirsin..(bkz ciddi anlamda amazon.com) ama instagram gibi olsun hemen ogrenim sole janjanli fotolar olsun bana yeter diyorsan..iste presetlerden silver fx falan gibi seyler ancak. boru degil, siyah beyaz yani. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 PS,curves ve levels :) Siyah beyaz yaparken tamamen goz zevki diyebilirim ama :).En rahat da psde calısıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Hoca bak 9 senedir PS kullanıyorum diyorum, LR'a yeni bulaştım ama şu son sürümleri çok güzel olmuş, fotoğrafçı adamın ihtiyacı olan herşey var programda. Bu arada 4.1 RC1 beta sürümünü beleş kullanabiliyoruz adobelabs'dan indirip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 eheh Lroom candir, workflowunu cozdukten sonra, en rahat program. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2012 ben de kolay diye lroom kurdum ama ogrenmem gerek bi de iyice. su an icin cok iyi ogrenicem super fotolar cıkarıcam diye bi kaygım yok.hobi amaclı takılıyorun.zamanla ilerlerse ilerler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2012 silver fx güzelmiş yav kurdum lightroomla kullanıcam. presetler bile gayet hoş. ya bir de notebook monitörünü foto işlemek için calibrate etme olayı var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar