Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Programcının Hayatı

SmithWesson

Öne çıkan mesajlar

senko said:

evde çalışılmaz abi
bunu bilir bunu söylerim ben

bana evde çalış boşver gelme dediklerinde bile gidiyorum ofise, full focus çalışıyorum. evde dikkat dağıtıcı biton etken var.

bu nasi evin olduguna gore degisir la

bizim evlerimiz tabi yemek icmek izlemek yatmak ps oynamak uzerine kuruldugu icin olmuyor

ama evini biraz daha ofis stayla yaparsan evinde isini rahatca yapabilirsin. bunun bazi onemli seyleri var tabi mesela yatak odasinda tv laptop telefon filan hic olmicak girmicek, orasi uyumak ve sex yapmak icin olacak. salon tv karsisinda uzanacak koltuklarla dosenmicek, onun yerine masa sandalye ve bilgisayar koyulacak, ferah olucak insan calisirken daralmicak filan. is yerlerini ozellikle bu nedenle ferah tutarlar yuksek tutarlar tavanini ferah olsun diye cok onemli etken aslinda
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

senko said:

evde çalışılmaz abi
bunu bilir bunu söylerim ben

bana evde çalış boşver gelme dediklerinde bile gidiyorum ofise, full focus çalışıyorum. evde dikkat dağıtıcı biton etken var.

bu nasi evin olduguna gore degisir la

bizim evlerimiz tabi yemek icmek izlemek yatmak ps oynamak uzerine kuruldugu icin olmuyor

ama evini biraz daha ofis stayla yaparsan evinde isini rahatca yapabilirsin. bunun bazi onemli seyleri var tabi mesela yatak odasinda tv laptop telefon filan hic olmicak girmicek, orasi uyumak ve sex yapmak icin olacak. salon tv karsisinda uzanacak koltuklarla dosenmicek, onun yerine masa sandalye ve bilgisayar koyulacak, ferah olucak insan calisirken daralmicak filan. is yerlerini ozellikle bu nedenle ferah tutarlar yuksek tutarlar tavanini ferah olsun diye cok onemli etken aslinda

nedanko'nun freelance calismak uzerine bir yazisi vardi vardi. Evde neden olmayacagini cok guzel anlatiyordu.

En basit olayi soyleyeyim ben size; evde televizyon ve 2'li 3'lu koltuk var. Hele hele ayikamamissan, bir onceki gunden uykuluysan, iki dakka diyerek kendini oraya atmak cok ama cok kolay. Gerisi malum.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Bos konusacagina onlari yaz diyorum iste.

Karşıdaki adama göre konuşuyorum.

İşin ayrıntısına elbette girecek değilim ama temel şeyler zaten bellidir.

1- güzel bir fikir.

piyasadaki bir boşluğu/ihtiyacı doldurmalı fikriniz. çok karmaşık şeyler genelde tutmaz. basit olması daha iyi.

2- fikri hayata geçirmek için yeterli zaman.

bir yandan çalışayım bir yandan da yan işle uğraşayım derseniz o iş genelde patlar. inanacağınız bir şey olacak ve tüm mesainizi ayıracaksınız. minimum 1 yıl uğraşmayı göze almalısınız.

3- yeterli para

hem tüm mesainizi ayıracağınızı hem de işin sürekli para yiyeceğini göz önünde bulundurun 1 yıllık bütçe planınızı yapın.

4- b planı

tüm bu işlerin sonunda, hem 1 yılınızın hem de tüm paranızın çöpe gidebileceğini işin tutmayabileceğini göz önünde bulundurun. ona göre bir b planınız köşede dursun.

evet bir iş fikrim var ben buna en azından 1 yılımı ve 1 yıllık maaşımı + masraflarını gömerim diyebiliyorsanız zaten çakma girişimcilerin %99'unu elediniz tebrikler.
Sosyal ağlarda paylaş

@di Iste ben de onu diyom evini ona gore dizayn edersen o sorunlardan kurtulursun. Freelance calisip turkiye sartlarina gore fazlaca kazanan tanidiklarin var hersey motive'iniz ile alakali

Bide herseye muhalefet oluyorsun sen di de benimle ayni seyi soyleyip nasi muhalefet olabiliyon helal olsun diyorum vallahi

Kisaca diyorum ki evinizi azcik office stayla yaparsaniz freelance daha rahat olur yoksa senin dedigin olaylar gecerli cok zor yani
Sosyal ağlarda paylaş

odullusoru said:

di said:

1- güzel bir fikir.

piyasadaki bir boşluğu/ihtiyacı doldurmalı fikriniz. çok karmaşık şeyler genelde tutmaz. basit olması daha iyi.

bir yandan çalışayım bir yandan da yan işle uğraşayım derseniz o iş genelde patlar. inanacağınız bir şey olacak ve tüm mesainizi ayıracaksınız. minimum 1 yıl uğraşmayı göze almalısınız.

3- yeterli para

hem tüm mesainizi ayıracağınızı hem de işin sürekli para yiyeceğini göz önünde bulundurun 1 yıllık bütçe planınızı yapın.

4- b planı

tüm bu işlerin sonunda, hem 1 yılınızın hem de tüm paranızın çöpe gidebileceğini işin tutmayabileceğini göz önünde bulundurun. ona göre bir b planınız köşede dursun.

evet bir iş fikrim var ben buna en azından 1 yılımı ve 1 yıllık maaşımı + masraflarını gömerim diyebiliyorsanız zaten çakma girişimcilerin %99'unu elediniz tebrikler.

+1 tamamen katiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

odullusoru said:

di said:

1- güzel bir fikir.

3- yeterli para

4- b planı

Sonuc : Ev gecindirmek ya da calismak zorunda degilseniz, hepiniz zengin olabilirsiniz ya da bir fikirlerinizi avrupa seyahatini sirasinda gelistirebilirsiniz.

Yazdiklarimizin onayi niteliginde olmus. Tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

xetraynex said:

@di Iste ben de onu diyom evini ona gore dizayn edersen o sorunlardan kurtulursun. Freelance calisip turkiye sartlarina gore fazlaca kazanan tanidiklarin var hersey motive'iniz ile alakali

Bide herseye muhalefet oluyorsun sen di de benimle ayni seyi soyleyip nasi muhalefet olabiliyon helal olsun diyorum vallahi

Kisaca diyorum ki evinizi azcik office stayla yaparsaniz freelance daha rahat olur yoksa senin dedigin olaylar gecerli cok zor yani

Ters anlamissin azcik. Muhalefet olayim diye degil, basa neler gelecek diye gorun diye alintilayip yazdim.

Soyledigin sey benim icin hic mumkun olmadi cunku henuz 3 odali bir evde yasayabilmis degilim. Bir cok insan icin de bu bu sekilde. Bir odayi ayirayim, calisma odasi yapayim cogumuzun hayali ama zor cidden.

Diger yandan motivasyon ve odaklanma gibi ek dertler var. Ekip icinde calismak ya da bir takvime -ozellikle senin hazirlamadigin bir takvime- bagli gitmek calisma hizini optimum duzeye getirmede gayet etkili.

Sonuc olarak o is evde 1 gun olur 2 gun olur. Ozellikle yalniz kalan insanlar icin en buyuk tehlikedir. Depresyonu cok hizli getirir. Nasil mi ? Sabah kalkiyorsun oturuyorsun, girisiyorsun ise, sonra yemek yiyorsun ve muhtemelen evde yiyorsun, aksama kadar calisip dinleniyorsun, sonrasinda esin, kiz arkadasin, ev arkadasin geliyor ve yine evden cikmiyorsun. Cogu kisi cok gec olana kadar bunu farketmiyor bile.

Bu freelance calisan adam icin. Arada evden calisacak adamin da zaten calisma odasi/sistemi mevcut olmadigindan uzanilacak koltuk tehlikesi var.

Hayatimin cok buyuk doneminde evden calismis biri olarak ben senelerce beceremedim ve buyuk cogunlugun boyle oldugunu biliyorum. O yuzden yapabiliyorsaniz uzak durmanizi tavsiye ediyorum. Zaten denemisseni ve yapabiliyorsaniz imrenilecek kisilersiniz, tebrik ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Sonuc : Ev gecindirmek ya da calismak zorunda degilseniz, hepiniz zengin olabilirsiniz ya da bir fikirlerinizi avrupa seyahatini sirasinda gelistirebilirsiniz.

Ev alayım, araba alayım, evleneyim, düğün yapayım, evime sıfırdan mobilyalar dizeyim, çoluk çocuk sahibi olayım demek yerine kendi işimi kurayım diyeceksin.

üç dört sene dişini sıkıp çalışacaksın. kendi işini kurmak çocuk oyuncağı değil. iyi yazılımcı olmak bu mücadelede sadece yazılımcı maaşı vermekten kurtarır seni ama yetmez.

Öyle her yiğidin harcı değil girişimci olmak.

Ayrıca melek yatırımcı olayına da değineyim, türkiye'de işini kar edecek hale getirmeden melek yatırımcı filan da bulunmaz. Onu da hesap etmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada eklemek istedigim bir sey var;

Bir sekilde para akisiniz, ciddi bir birikiminiz varsa ideallerin pesinde kosmak cok daha kolay gercekten. Miras olur anne-baba parasi olur farketmez. Boyle bir hayatiniz varsa ve bunun ustunden konusuyorsaniz sizin icin mumkundur ama durum bu degilse zor.

O yuzden diyorum varsa bir bildiginiz soyleyin diye zira birisi cikipta ben bir yandan calisip bir yandan soyle bi proje yaptim, 1-2 senede kazanacagim parayi kaldirdim diyecekse seve seve dinlerim.
Sosyal ağlarda paylaş

odullusoru said:

di said:

Ev alayım, araba alayım, evleneyim, düğün yapayım, evime sıfırdan mobilyalar dizeyim, çoluk çocuk sahibi olayım demek yerine kendi işimi kurayım diyeceksin.

üç dört sene dişini sıkıp çalışacaksın. kendi işini kurmak çocuk oyuncağı değil. iyi yazılımcı olmak bu mücadelede sadece yazılımcı maaşı vermekten kurtarır seni ama yetmez.

Öyle her yiğidin harcı değil girişimci olmak.

Konuyu alakasiz yerlere surukluyorsun. Isi gucu birakip gezerek calismaktan, senelerce kolelik yapip sonra girisimci olmaya dondurdun olayi. Sen bastan oku bi konuyu.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben sera kiraladım evden çalışır sayılırım heleyarın ekimi bitirdikmi sabah git suyu aç, 1 saat kitap oku, suyu kapa eve gel.
(gerçi eğlencesine bide kümes yapalım dedik ama tilki yedi ilk posta civcivleri.. şimdi tekrar yapıyoruz onu)

0 dan dikmiyosan seranı pek bi harcamasıda yok, sonuçta ekinleri alınca ödüyosun kiranı, su desen vadeli kooperatif suyu yada kendi kuyun oluyor. para da lazım değil yani :/, az araştırıp kime alır kaça alır ona bakıyosun gerisi 4 ay iş 8 ay yat. (tabi isteyen kalan 8 ay başka bi iş yapıyor, kod mod yazar freelance çalışır)

olayın mümkünatına örnek oluştururmuyum?

ps: daha satmadım ondan para yok ortada ama isteyene 2 ay sonra yeşil yeşil maydanozları yollarım (ödemeli kargoyla evet :D)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...