Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PHP/jQuery ile hiyerarşik datayı editleme

Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

İşyerinde yaptığımız bi proje kapsamında hiyerarşik bi datayı kolayca editlenebilir bi hale getirmem gerekiyo. Bunun için nası bi tool kullanmam gerekir tam kestiremedim.

Hiyerarşi şöyle, dört adet tablo var questions, question_groups, sections ve sections_questions. Adları üstünde, soru grupları var, bu soru gruplarına ait bölümler var, bu bölümlere sistemde önceden tanımlı olan sorular eklenip çıkarılabiliyo. Bölümler ve bölümlerdeki sıralar kendi aralarında sıralandırılabilecek.

Ben bunun için nasıl bi tool kullanmalıyım bilemedim. Tek derdim UI, CRUD işlemlerinde sıkıntım yok. İstiyorum ki çok sayıda soru seçilip bi bölüme atılabilsin, bölümün soruları sıralanabilsin, bölümler sıralabilsin vs.

Diğer tüm edit kısımları için basit olacak jqGrid kullanıyorum, o yüzden jqGrid'i böyle yola getirebilir miyim acaba diye düşünmeden de edemedim. Ama yine de varsa böyle bildiğiniz güzel toollar, alayım lütfen.

PHP uygulaması bu arada, hatta CodeIgniter bazlı.
Sosyal ağlarda paylaş

Sencha ExtJS dedigin seyin yeni adi olmasi lazim zaten abi. Ayni sey.

Yarattigin sey bir yonetim paneli ise ve ext'i de kotarabilirsen baya sahane olur.

Ben ustunde calisirken baya delirten bug'lari vardi. Debug etmek falan olumdu. Takip etmedim ama simdi baya baya degisti sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...