Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UltraTV'yi aradım, ADSL'de hız artışının kabloya etkisini sordum

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

EDIT:Başlıkta bir problem olmuş. Şöyle olacak: "UltraTV'yi aradım, ADSL'de hız artışının kabloya etkisini sordum"

Evet UTV'yi aradım ve ADSL'de yapılacak olan standart 256kbit olayının ve tarifelerdeki ucuzlamanın kablonet'e yansıyıp yansımayacağını sordum.

Cevap olarak şunu aldım:
- "Şuanlık öyle bir bilgi yok, ucuzlamayacak ve hız arttırımı olmayacak" dedi.

Ve bağlantı fiyatlarını öğrenmek istedim ve ne kadar ödediğimi sordum. Malum 2 ayrı fatura gelince takip etmesi zor oluyor:

Yetkili: "şuan 64kbit sözleşmeniz var, 128kbit hız alıyorsunuz ve 59 milyon ödüyorsunuz" dedi.

Ben: "Peki 128kbit'e geçersem hangi hızı alıcam ve ne kadar ödeyecem?" dedim;

Yetkili: "101 milyon ödeyeceksiniz ve 192 kbit alacaksınız" dedi.

Şok resmen...
ADSL'de 256kbit = 69 milyon
UTV'de 192kbit = 101 milyon

Bu nasıl iş? ADSL'e geçicem bu gidişle sanırım.
Şu ana kadar beni kablonette tutan tek şey oyunlardaki düşük pingti. Ama bu fiyat farkı adamı deli eder.[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 18 Ekim 2004 17:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende cable dayım.Ve kesinlikle adsl'ye geçicem.Bırak bunlar fiat miyat düşürmicekler.Kalsınlar tek başlarına.Zaten zırt pırt sorunlar cıkıo bu cable'da ultrada.valla bu sitenin sponsoru ama yetkililerde nolur sponsoru korucaz die bu konuyu kitlemesinler çünkü gerçekleri yazıyoruz!!![signature][hline]..:: Respect ::..
Sosyal ağlarda paylaş

adsl e geçte teknik destek alamama ve sorunlarda ebeninkini görme işlemlerini gerçekleştir
biraz realiteci ol.[signature][hline]I am lost in the black chamber.There's no way to turn back. I'm possessed by the old creature who has planned all to take my soul. Too late for me, in my hands, in my head. He is in me, my soul is lost in his black chamber... NOW I'm gone...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Angelfire, 18 Ekim 2004 17:38 tarihinde demiş ki:
adsl e geçte teknik destek alamama ve sorunlarda ebeninkini görme işlemlerini gerçekleştir
biraz realiteci ol.

Arkadaşım unutmadan ..ebeninki.. gibi bi deyimi sen arkadaşlarına kullan lütfen.Biraz daha saygılı olursan sevinirm...[signature][hline]..:: Respect ::..
Sosyal ağlarda paylaş

bence bekleyin. ADSL de, kablonet gibi araci sirketlere daatilmaya baslandi, onlarin da servis ucreti almasina az kaldi... nasil kabloya 70, ultra'ya 30 veriyorsaniz, ADSL'de de aynisi olacak... (benim tahminim)

simdi ADSL basvurusu yaparsiniz. bundan 3 ay sonra araci sirket para almaya baslar, sonra bi topic daha acip boyle sey olmaz dersiniz..
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam biraz realist olalım. 444 0 375 i aradığımda çok nadiren açılmadığı oldu. Genelde mesai saatlerinde işten anlayan birileri mutlaka oluyor. Yemek saatlerinde vs pek kimseyi bulamayabiliyorsun. Faturayı yatırdıktan 10 dk sonra arayıp hattımı açar mısınız dediğimde hemen deyip açıyorlar. Sorunu bildirdiğimde telefonumu alıp bir süre sonra mutlaka arıyorlar ve bilmedikleri birşey olduğunda öğrenip ararız diyorlar. Ben aradığımda bunlarla karşılaşıyorum. Diğer sorunlar ise çok çok büyük ihtimalle benim bilgisayarımdan kaynaklandı şimdiye kadar. Her iki taraftanda kaynaklanmayanlar ise genelde apartmanın telefon hattından kaynaklıydı. Çanakkale'de de Mersin'de ADSL den şikayetçi değilim. Evet katetmesi gereken çok yol var fakat sırf iyi teknik destek alacam diye -iyi teknik destekten kastın neyse artık- bu fiyat farkını ödemem. Çünkü bir çok kişi gibi ADSL fiyatlarının bile fazla olduğunu düşünmekteyim.

Pingler konusunda birşey diyemeyeceğim. Oyun oynamayıverin iki dk :-p :D[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 18 Ekim 2004 17:44 tarihinde demiş ki:
bence bekleyin. ADSL de, kablonet gibi araci sirketlere daatilmaya baslandi, onlarin da servis ucreti almasina az kaldi... nasil kabloya 70, ultra'ya 30 veriyorsaniz, ADSL'de de aynisi olacak... (benim tahminim)

simdi ADSL basvurusu yaparsiniz. bundan 3 ay sonra araci sirket para almaya baslar, sonra bi topic daha acip boyle sey olmaz dersiniz..

konun içeriğini tabiki pek ilglenmediğim için bilemiorum.Yani benim tek bildiğim ödediğim para ve karşılığı!tabiki daha ucuza daha iyisini duyunca insan kazıklandığı hissine kapılıo.Ama sanırım dediğin gibi biraz beklemek en mantıklısı[signature][hline]..:: Respect ::..
Sosyal ağlarda paylaş

Pardon ama UTV'yi arayınca adam bulabiliyormuyuz? HAYIR!!
Ben dün bunları sormak için aramıştım UTV'yi. Tam 1 saat boyunca aradım ama kimse açmadı. Yani hizmet alındığı yok. Şu ana kadar ne işim düştüyse saatlerce telefonda çaldırmaktan başka bir sonuç alamadım. Cevap falan vermiyorlar. Onca çaldırmadan sonra açan oluyor elbetteki ama sinir falan kalmıyor.

Eğer paticiğin sponsoru ise UTV, moderatörler falan tanıyorlardır UTV'den falan bir çok kişiyi. Onlar sorarsa menun oluruz gerçekten.

UTV'nin gelecekteki planları nelermiş?
ADSL ile nasıl rekabet edeceklermiş?
Yada rekabet edeceklermiymiş?

Bunların cevabını öğrensek UTV kullanıcıları için çok iyi olur. Biz öğrenemiyoruz ama site sahipleri öğrenebilir heralde?[signature][hline]LathspeLL
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Sosyal ağlarda paylaş

Bursa'da arkadasim aylik 30m oduyor kabloya. araci sirket olmadigi icin telekom yapiyor dagitimi. (1 sene once ooleydi, hala oylemi emin degilim)

bak mesela burada gordugunuz gibi sirketlerle anlasmalar basladi. Ha belki bu teknik destek konusu parasiz olur, belli olmaz. yani ne guzel olur o zaman, ama bi katekuliye gelirseniz sasirmayin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LathspeLL, 18 Ekim 2004 17:31 tarihinde demiş ki:
...Şok resmen...
ADSL'de 256kbit = 69 milyon
UTV'de 192kbit = 101 milyon

Bu nasıl iş? ADSL'e geçicem bu gidişle sanırım.
Şu ana kadar beni kablonette tutan tek şey oyunlardaki düşük pingti. Ama bu fiyat farkı adamı deli eder.

öncelikle kesinlikle haklı olduğunu söylemeliyim
ben de bu konuda kablocuların haksız yere para ödediğini düşünüyorum
ancak...

biz (tabi daha yeni dahil oldum ben bu biz kelimesine) adsl ve kablo ile iyi kötü bir hizmet alırken hala dial-up'a mecbur kalan insanlar var

hatta daha geri gidersek (artık biz değil), ben 6 ay önce 56k için 450 milyon fatura ödedim, peki böyle bir şeyi gerçekleştiren telekom sizce adsl ile kablo arasındaki bu farkı gerçekten görüyor mudur? bence hayır
görseler bunca sene 3 kuruşa kablo hizmeti verirlerken bari bu hizmeti veremediğimiz yerlerde de dial-up ücretini aylık sabit bir miktara çekelim derlerdi

o yüzden telekomdur, ne yapsa yeridir

Black "memleketin 3 ayrı ilinde ADSL bağlattım ama şu anda dağ başında dial-up kullanıyorum mecburen" Rose[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

lol adsl süper
bi sorun icin oglen saat 3-4 sularında aramı$tım.teknik servis sizi arıycak dediler
3-4gün sora aradılar ve arayan adama soruyu sordugumda valla ben anlamadım ba$ka bi teknik servis elemanı arıycak sizi dedi ve 2gün sora da o aradı."übeaaaa garde$im sende var sorun lagn.burdan acıgk gözüküyo".
Sosyal ağlarda paylaş

Kablo'da alınan bu ekstra paradan Telekom'da kurtulmaya çalışıyor, yapılan sözleşmeler uzatılmayacakmış şirketler ile.(Bir yerde okumuştum, turk.internet büyük ihtimalle.) Zaten şuan Bakırköy Bölgesi (Bakırköy - Florya arası) 64K için 36 milyonTL ödüyor(uz).
Ben kablo 'nun geleceği konusunda umutluyum. En azından ADSL ile bir paralellik sağlanacaktır.[signature][hline].
Sosyal ağlarda paylaş

kablonet aylık 36 milyon ödüyorum memnunum şuan,ama adsl e indirim gelsin 40mil 256k alsın kablonet e gelmesin sanmıoyum böle bişey olcağını
olursa topluktur taoculuktur ,bombalanması gerekir gerekli mercilerin hemen müdürlere çıkılmalı gerekli mercilere başvurulmalı fırçalar kayılmalıdır.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Yılbaşından itibaren
256k - 47 milyon
512k - 81 milyon olacak diye duydum. adslli arkadaşlarım türktelekomu aramış. haber büyük yerden..
ben de adslye geçecem bu gidişle. nasıl olsa CSyi de bıraktım uploada gerek kalmadı.

UTV Out -->
ADSL In <--[signature][hline]Known as "Raven" icq:289270637 msn:[email protected]
Killing one is a tradegy, killing thousands is a statistics.
Sosyal ağlarda paylaş

bende adsl ye gecmeyi dusunuyordum tt'ye 256 kabloya 100 odemek yerine biraz daha oder 512 alirim diye dusunuyordum ama cogu arkadasimda gordugum adsl kopmalari teknik destegin olmamasi ve birde bana baglantiyi verecek yerin emirganda olmasi [ben istinyedeyim] beni kabloda kalmaya ikna etti adsl biraz daha uzak kalsin benden alt yapisi otursun teknik destek baslasin o zaman adsl e gecilir ama tahminimce o zamanda fiyatlar kabloyla ayni olur heh[signature][hline]duty ... honor ... courage... *cough* semper fiiiii....
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
sakaria da dün şok bi olay yaşandı
aksam arklara gittim adsl baglantıyı haleldememişler
modem ayarları fln
herseyi yaptım ama girmiyo sıyırcam kafayı dedima bi siz telekomu arayın sorun yada modemin distribütörünü arayın
aksam saat 11.30 da telekomu aramıslar
adam 12.00 da gelmiş meğer sifre yanlışmış arklar yanlış almış ehe
herif yapmış bide biton ayar çekmiş pc ye fln sonra gitmiş

lol teknik destek yok derken 23,30 da tel açıyo arklar 24.00 da telekomdan adam geliyo yapıyo :)

istedin özel şirketi ara imkanı yok gelmesler arada böle ilginç seyler de oluyo

bu arada 444 0 375 aksam 12 ye kadar calısıyo yeni ogrendim( 3 hafta oldu)[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zeppelin, 19 Ekim 2004 17:39 tarihinde demiş ki:
Yılbaşından itibaren
256k - 47 milyon
512k - 81 milyon olacak diye duydum. adslli arkadaşlarım türktelekomu aramış. haber büyük yerden..
ben de adslye geçecem bu gidişle. nasıl olsa CSyi de bıraktım uploada gerek kalmadı.

UTV Out -->
ADSL In <--

böle bişi olursa çok iii[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit

Nascantes morimur,finisque ab orgine

Uzaylıda olsa,insan insandır...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...