Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

THK'nın hedefinde sınır yok!


Joker

Öne çıkan mesajlar

Türk Hava Kurumu, uzay gemisi üreterek uzaya gitmek istiyor

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, Temel hedefimiz, 2023'te ülkemizin imkanlarını kullanarak, üreteceğimiz uzay gemisi ile uzaya gitmektir. Türkiye'nin bir havacılık eğitimi ile hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı bir merkez olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Dünyadaki 37 üniversiteden birisi Türkiye'de kuruldu. Bu üniversite 2011-2012'de eğitime başladı.
Şu anda uçak fabrikasının faaliyete geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor ve muhtemelen haziran ayında açılışı yapılacak. İnşallah 2013'te deneme uçuşlarına başlayarak 2014'te üretime başlayacağız. Bu fabrikada üretilecek uçaklarla Türk havacılığına çok önemli hizmetler sunacağız. Başlangıçta 2 ve 4 kişilik uçaklar. Takiben bunların denize ve göle inen amfibik olanlarını üreteceğiz. Devamında da 10 ve 20 yolcu taşıyacak büyüklükteki uçakları üreteceğiz.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/736254-thknin-hedefinde-sinir-yok

biraz hızlımı gidiyorlar ne. hızlı giden atın..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tum dunya bilimsel calismalarla calkalanirken gayet yan gelip yattik. Konu uzay ve bilim olunca isik hizinda bile gidebilirler, hic bir sakincasi yok. Ama "kendi imkanlarimiz" kafasi baya sakat olabilir. Umarim sadece "vatan millet sakarya" gazi degildir, "yapacak imkanimiz varken yapmiyoruz" kafasidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sizin haberiniz yok tabi o kurban derileri yıllardır biriktiriliyor. yanyana dikip dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sapanını üretmek için. o sapan sayesinde uranüse kadar mekik gönderebilecek teknolojimiz mevcut. daha sonra gezegen yüzeylerinde kurulacak olan kurban derisinden yapılmış yeni sapanlar ile gezegenler arası yakıt tüketmeden seyahat edebilmek mümkün olacak. atmosfere giriş ve çıkışta yaşanacak olası sorunlar için de mekiğin etrafını kurban derisi ile kaplayarak atmosferden rahatlıkla geçiş sağlamak mümkün. 4,5 yaşındayken tübitağa gönderdiğim projeyi sonunda birileri dikkate almış
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...