Lancester Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Biomedikal müh. masterı veya yüksek lisansıda bilişim gibi bir alanda yapıp doktorayı biomedikal müh. üzerine yapmak mümkün mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Biomedikal de zorunlu baya bir ders var yapamama olasılığın yüksek ama resmi bir bilgim yok tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Ders iceriklerine baktım universitelerin,dedigin gibi almam gereken cok ders var.Fakat hangi hocanın veya calısanın cv'sine baksam apayrı alanlarda uzmanlık yapmıslar.Ornek olarak; Lisan------------Y.Lisans------Doktora Fizik>>>>>>>>Bilg muh. Mat muh.>>>>>Otomsyn muh.>>Mat.muh Makina muh>>>Mat muh.>>>>>>Uzay muh Belki 2.'si uygun olabilir de.Digerleri biraz alakasız title'lar sanırsam. Muhendisligin her alanında yazılım oldugu icin ,uygun gormeleri yuksek ihtimal diye dusunuyorum.Tabii son kararı ne de olsa onlar verecek.Ben sadece bilgi almak istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 madem medikalci olcan ne diye yazılım okudun? madem yazılımcı oldun medikalde işin ne? diye sorarlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 universite mezunların % kacı istedigi alanda is yapıyor peki? Arkadasım edebiyat mezunu, iktisatcı Yan komsu hukukcu,yazılım sektörunde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 senko said: madem medikalci olcan ne diye yazılım okudun? madem yazılımcı oldun medikalde işin ne? diye sorarlar Elektronikçilerin çoğu medikalde deli para götürüyorlar yavru kuş. Vizyonun niye bu kadar dar senin lan =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 ne iş yapiyorlar ki? medical cihaz tasarım fln diyorsan her yiğidin harcı değil o da... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Teknik serviste bile deli para var öyle diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Medikal cihaz bakımı, onarımı falan fıstık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 bilgisayar+medikal bozması lisans programı bile vardı türkiyede, ismini anımsamıyorum gerçi 5 yıl oldu google aramamda ilk boğaziçi çıktı, mühendislik lisansı ile başvurabiliyormuşuz hadi renkli mr (salladım) çeken cihaz yap mezun edelim demiyorlar tabi ki de mühendisliğin daha spesifik bir dala uygulaması ve yazılım/elektronik ile baya ilgisi var, niye saçma olsun ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Fly said: bilgisayar+medikal bozması lisans programı bile vardı türkiyede, ismini anımsamıyorum gerçi 5 yıl oldu google aramamda ilk boğaziçi çıktı, mühendislik lisansı ile başvurabiliyormuşuz hadi renkli mr (salladım) çeken cihaz yap mezun edelim demiyorlar tabi ki de mühendisliğin daha spesifik bir dala uygulaması ve yazılım/elektronik ile baya ilgisi var, niye saçma olsun ki O ilgi oldugu icin zaten kafamın bir kosesinde duruyor bu alan.Eskiden elektrik/elektronik muh. leri yapıyordu bu tıp alanında ki isi.Artık biomedikalciler yapmaya basladı ve bu alanda cok az calısan oldugu icin revasta diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Sektör çok iğrenç yalnız ben şimdiden uyarayım. Sürekli o şehir benim bu şehir senin geziyorlar. 2009da sanıyorum ilk mezunları verdi biomedikal bölümü, devlet baba anca hastanelerde falan yer vermeye başladı biomedikalcilere daha da tam oturmadı sistem var zamanın yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Peki bu sektorde dr.'lar ile cok etkilesim oluyor mu? Mesela onların istegi dogrultusunda makinayı soyle ve boyle getirme durumu.? Etkilesim oluyorsa iyi olur cunki hictiyse doktor tanımak su zamanda cok iyi bir sey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 aplikasyon uzmanları ve satışçıların işi direk doktorlarla. Satışçılar gidip beğendiriyor, aplikasyoncular eğitimini veriyorlar ama bi kere beypazarında bi hastaneye arkadaşıma eşlik etmiştim böyle sağlık ocağı falan kapandı hala biz oradaydık en son arabaya binip geri dönelim salla gezmeyi dediğimde doktor peşimizden koşturup şurda bi ışık yanıyor o ne diye soruyordu. Vitesi söküp kafatasını parçalamamak için baya tuttuydum kendimi. Çok sıkıntılı doktorlar bence etkileşim iyi bişi değil onlarla =D Bir de o beğenmezse alınmıyor cihaz yani totları baya havada oluyor genelde bu yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Doktorlarla tanışırsın elbet ama daha çok radyoloji uzmanları olur bunlar. Ayrıca üstte dendiği gibi şehir şehir hastane hastane geziliyor bu medikal cihaz sektöründe, haydi şurada şu arıza haydi burada bu olmuş baya geziliyor yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Peki bu sehirden sehire gezme olayı devlette calısırsam mı oluyor? Yoksa özel sektörde de aynı mı? Benim icin 2 secenek var.Bu isin akademisyenligini yapıcam yurtdısında.Yada turkiyeye gelip sektorde calıscam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Ya medikal cihazların TR distribütörlerinden birine girdiğini düşünelim haliyle gezersin şehir şehir, bakım veya satış departmanı hangisi olursan artık orasını bilemem Ama devlette heralde her hastanenin kendi elemanı oluyordur onda gezmezsin sepet gibi oturup arıza beklersin bence:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 böyle satışçılık veya teknik servisçilik gibi fakir işlerini bilemem de bilgisayar mühendisliğinden mezun olup almanya'da philips healthcare'de yazılımcı olarak çalışan bi tanıdığım vardı bi zamanlar. biyomedikal olayında arge'ye girersen ki ülkemizde yok sanırım güzel para kaldırabilirsin de çok çok özelleşmiş bi sektör bu yani, aşırı spesifik falan filan. ben de çok bilmiyom. zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Fakir işi derken? Teknik servis arkadaşım benden çok kazanıyordu lan philipste O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2012 teknik açıdan fakir yani sdfskjdf ne bilim, bi an öyle yazmışım. yoksa satışçı da iyi satıyosa prim alır farkı koyar vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Bazı makale ve dergiler okuyorum,orda baya bahsediyor biomedikal'in geleceginden.Hani bizim ülkemiz her ne kadar geri kalmıs olsada,yinede sektörel eleman ihtiyacı oldugunu dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Lancester said: yinede sektörel eleman ihtiyacı oldugunu dusunuyorum. pardon türkiye'de mi yaşıyorsun? türkiyede biyomedikal sektörü tamamen satış/kurulum/cihaz eğitimi üzerine. yüksek lisans yapman bir şey değiştirmeyecek çünkü ar-ge'nin a'sı g'si yok. en fazla masterlı pazarlamacı derler. cihaz tamiri bile çoğu zaman tr'de yapılmıyor, bozulan cihazlar yurtdışına yollanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2012 throine said: Lancester said: yinede sektörel eleman ihtiyacı oldugunu dusunuyorum. pardon türkiye'de mi yaşıyorsun? türkiyede biyomedikal sektörü tamamen satış/kurulum/cihaz eğitimi üzerine. yüksek lisans yapman bir şey değiştirmeyecek çünkü ar-ge'nin a'sı g'si yok. en fazla masterlı pazarlamacı derler. cihaz tamiri bile çoğu zaman tr'de yapılmıyor, bozulan cihazlar yurtdışına yollanıyor. ihtiyac duyması bir kenara yapılmıyormus dedigine gore.O zaman yurtdısında bir sekilde tutunmaya calısırım olmaz ise tr'ye doner bir seyler yapmaya calısırız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar