Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lisans eğitimi yazılım müh. olup...

Lancester

Öne çıkan mesajlar

Ders iceriklerine baktım universitelerin,dedigin gibi almam gereken cok ders var.Fakat hangi hocanın veya calısanın cv'sine baksam apayrı alanlarda uzmanlık yapmıslar.Ornek olarak;

Lisan------------Y.Lisans------Doktora
Fizik>>>>>>>>Bilg muh.
Mat muh.>>>>>Otomsyn muh.>>Mat.muh
Makina muh>>>Mat muh.>>>>>>Uzay muh

Belki 2.'si uygun olabilir de.Digerleri biraz alakasız title'lar sanırsam.

Muhendisligin her alanında yazılım oldugu icin ,uygun gormeleri yuksek ihtimal diye dusunuyorum.Tabii son kararı ne de olsa onlar verecek.Ben sadece bilgi almak istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar+medikal bozması lisans programı bile vardı türkiyede, ismini anımsamıyorum gerçi 5 yıl oldu

google aramamda ilk boğaziçi çıktı, mühendislik lisansı ile başvurabiliyormuşuz

hadi renkli mr (salladım) çeken cihaz yap mezun edelim demiyorlar tabi ki de mühendisliğin daha spesifik bir dala uygulaması ve yazılım/elektronik ile baya ilgisi var, niye saçma olsun ki
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

bilgisayar+medikal bozması lisans programı bile vardı türkiyede, ismini anımsamıyorum gerçi 5 yıl oldu

google aramamda ilk boğaziçi çıktı, mühendislik lisansı ile başvurabiliyormuşuz

hadi renkli mr (salladım) çeken cihaz yap mezun edelim demiyorlar tabi ki de mühendisliğin daha spesifik bir dala uygulaması ve yazılım/elektronik ile baya ilgisi var, niye saçma olsun ki

O ilgi oldugu icin zaten kafamın bir kosesinde duruyor bu alan.Eskiden elektrik/elektronik muh. leri yapıyordu bu tıp alanında ki isi.Artık biomedikalciler yapmaya basladı ve bu alanda cok az calısan oldugu icin revasta diye biliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

aplikasyon uzmanları ve satışçıların işi direk doktorlarla. Satışçılar gidip beğendiriyor, aplikasyoncular eğitimini veriyorlar ama bi kere beypazarında bi hastaneye arkadaşıma eşlik etmiştim böyle sağlık ocağı falan kapandı hala biz oradaydık en son arabaya binip geri dönelim salla gezmeyi dediğimde doktor peşimizden koşturup şurda bi ışık yanıyor o ne diye soruyordu. Vitesi söküp kafatasını parçalamamak için baya tuttuydum kendimi. Çok sıkıntılı doktorlar bence etkileşim iyi bişi değil onlarla =D

Bir de o beğenmezse alınmıyor cihaz yani totları baya havada oluyor genelde bu yüzden
Sosyal ağlarda paylaş

böyle satışçılık veya teknik servisçilik gibi fakir işlerini bilemem de bilgisayar mühendisliğinden mezun olup almanya'da philips healthcare'de yazılımcı olarak çalışan bi tanıdığım vardı bi zamanlar. biyomedikal olayında arge'ye girersen ki ülkemizde yok sanırım güzel para kaldırabilirsin de çok çok özelleşmiş bi sektör bu yani, aşırı spesifik falan filan. ben de çok bilmiyom. zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Lancester said:

yinede sektörel eleman ihtiyacı oldugunu dusunuyorum.

pardon türkiye'de mi yaşıyorsun?

türkiyede biyomedikal sektörü tamamen satış/kurulum/cihaz eğitimi üzerine.

yüksek lisans yapman bir şey değiştirmeyecek çünkü ar-ge'nin a'sı g'si yok. en fazla masterlı pazarlamacı derler. cihaz tamiri bile çoğu zaman tr'de yapılmıyor, bozulan cihazlar yurtdışına yollanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

Lancester said:

yinede sektörel eleman ihtiyacı oldugunu dusunuyorum.

pardon türkiye'de mi yaşıyorsun?

türkiyede biyomedikal sektörü tamamen satış/kurulum/cihaz eğitimi üzerine.

yüksek lisans yapman bir şey değiştirmeyecek çünkü ar-ge'nin a'sı g'si yok. en fazla masterlı pazarlamacı derler. cihaz tamiri bile çoğu zaman tr'de yapılmıyor, bozulan cihazlar yurtdışına yollanıyor.

ihtiyac duyması bir kenara yapılmıyormus dedigine gore.O zaman yurtdısında bir sekilde tutunmaya calısırım olmaz ise tr'ye doner bir seyler yapmaya calısırız
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...