Mirage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 selamlar uzun zamandır devamlı çökme/kitlenme sorunları yaşıyordum. da düzeltmek için uğraşmaya hiç isteğim yoktu. şimdi biraz tatilim var da oyun oynamak istedim. yine hevesim kursağımda kaldı. service pack 2 yükledim, windows güvenlik ve kritik yamalarını yükledim. norton 3 aylık deneme sürümü yükledim, virüsleri sildim. spyware programlarıyla spyware'leri attım falan. ekran kartı, directx sürücülerini büyük titizlikle yok edip tertemiz yeni sürücülerini kurdum. sonuçta bilgisayar biraz hızlandı ve temizlendi. ama çökmeler hala devam etti. ben de sis of sandra ile büyük bir tarama yaptım. sorun fanımdan kaynaklı sanırım, belki güç kaynağından. bilgisayarı ben almadığım için güç kaynağını da bilemiyorum. kasayı açmadan bunu öğrenmenin bir yolu var mı? üşeniyorum şimdi (kasanın durduğu yer çok ters, açmak için 2 saat uğraşıyorum vs). sandra'nın dediğine göre fan 900rpm, voltaj ise 2.46V benim eskiden 10 dolara aldığım bakır tabanlı coolermaster (adı böyle bişeydi) fan 2500rpm yapıyordu, ve overclock'lu amd'de hiç sorun çıkarmamıştı. şimdi ise amd 2800xp+ var makinede, overclock yok. buna rağmen yetmiyor sanırım. ama çökmeler bu işlemciden mi ekran kartından mı bunu da bilmiyorum. sonuçta kısa bir süreliğine fan değiştirmeden bu ısınmayı engellemenin bir yolu var mı? overclock'un tam tersi işlemi yapsam da yavaşlatsam etkiler mi? çünkü sistemim iyi sayılır, hız sorunum yok. ama çöküp duruyor sinir oluyorum. asus A7N8X2.0 Nforce2 anakart amd 2800 xp+ işlemci adını markasını bilmediğim dandik bir fan 512 mb ddr ram 333Mhz markasız bir ram sapphire ati radeon 9600 PRO atlantis ekran kartı markasını bilmediğim bir dvd-rom markasını bilmediğim bir dvd-writer floppy 17" hyundai v780 monitör maxtor 120gb hdd (kimseye tavsiye etmem, iğrenç ötesi) dandik bir mouse, klavye ve speaker teşekkürler[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 bir de ekran kartı ile ilgili bir sorum var. ona da ayrı forum açmak istemedim buraya yazıyorum. dxdiag'da AGP Texture Accelaration kapalı gözüküyor ve enable seçeneği de kapalı. radeon 9600pro'da bunun açılması gerekmez mi? ya da açılması iyi olmaz mı? şu anda directx 9c ve catalyst 4.9 yüklü (directx 9b ve catalyst 4.8'de de aynı sorun vardı) nasıl açabilirim bunu? bios'tan mı ayar yapılması lazım, ne gibi bir ayar lazım? sandra agp hakkında şöyle bir şeyler söyledi: AGP Bus is unused of AGP Card not fully AGP compatible Current AGP Data Rate not Optimal (9600pro'nun agp desteğinin olmaması gibi bir durum yok herhalde, sorun nerde anlamadım) bios'da agp 8x seçili. agp hakkında yine ayarlar var bios'ta ama rakamsal değerler olduğu için karıştırmak istemedim. direk agp texture acc. ile ilgili bir seçenek yok bios'ta. [Bu mesaj Mirage tarafından 26 Eylül 2004 11:36 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 sallıyo da olabilirm ama bir zarar gelmez denemekten 4x yap agp yi. mesela bende fx5600 var ve bildigim kadarıyla 4x calisiyor, o secenekte enable su an. bi dene yani bisey kaybetmezsin.[signature][hline][b]Bu posttaki içerik, yazarın kişisel görüşlerini belirtmektedir. lord_elvyn burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. [b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 valla baba isinma soprunu bndede oluyordu sorun ya power supply den yada fanlarin calsimiyor olabilir benim power supply pc ye yetmedi ve ps yandi onun yanmasi hdd yi de etk iledi vve hdd fanlar ve ps gitti bence hic vakit kaybetmeden bikac fan ekle pc ne ve biraz daha guclu ps al markali olsun cunkku markasizlarin coogu mesesla 300w die 200 w olduklarini duydum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 ben sırf kasam ısınıyor die fan aldım, yetmedi yeni kasa aldım.[signature][hline][b]Bu posttaki içerik, yazarın kişisel görüşlerini belirtmektedir. lord_elvyn burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. [b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 900rpm li fan.. Hmm pek iç acıcı değil. İşlemci ısısını düşürmek için; iyi bir termik macun(Arctic silver ceramique veya III) iyi bir işlemci fanı(Tavsiyem Zalman v7000 a-cu full bakır ses yok benim 72 derecede çalışan işlemci artık maksimum 40da) ayrıcana iyi bir kasa(Aopen h600 serisi veya TTlerden biri) lazım. PSU da önemli tabi ama sıcaklıkta fazla etki etmez. Soğutmadan rahat edemezsin. Yani hep çöker kitlenir makinanın üzerine yük biner.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n] Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki: Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz? *casts spell:Summon iyi çırpı* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Sage Thermaltake V200a nasil 7 fanli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 ya bilgisayarı peder almış. hiç bir parça istediğim gibi değil. hepsi dökülüyor, bi ekran kartı fena değil. belki ilerde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. kasa ve fanlar kesinlikle çok önemli. ama bu sisteme en ufak daha para harcamak istemiyorum. o yüzden donanımda değişiklik yapmadan işime yarayabilecek bir çözüm arıyorum. mesela voltajı azaltsam daha az ısınmaya yok açar mı? sorun yaratır mı? sonuçta belli bir voltaj istiyor işlemciler, anlamıyorum bu tür şeylerden. saolun ilginiz için.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 said: Helcaraxe, 26 Eylül 2004 12:03 tarihinde demiş ki: Sage Thermaltake V200a nasil 7 fanli Bayağı güzel ne diyim :) Bende v7000a var o bana yetiyor gerçi ama param var 70 dolar daha fazla verebilirim diyorsan onu al. Ayrıca Mirage voltajını düşürtmek declock a kaçar ve performanstan bayağı kısarsın ve geçici bir çözüm sağlayamazsın.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n] Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki: Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz? *casts spell:Summon iyi çırpı* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 nerden aldin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 performanstan kısmaya razıyım, yeter ki şu çökmelerden kurtulayım. sorun çıkarmaz mı voltajı düşürmek? nasıl düşürülür nerden düşürülür? ve fan bu devirde çalışırken, düşürsem de işime yarar mı? asıl önemli olan o. donanımsal değişiklik yapmadan kurtuluş yok diyosunuz yani?[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Öyle yani ben öyle düşünüyorum.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n] Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki: Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz? *casts spell:Summon iyi çırpı* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Bence tecrubelilerin sozunu dinle :D sonra niye yapmadim dersin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 yeni kasaya, güç kaynağına verecek param olsa zaten bu forumu açmazdım. sırf para değil, bilgisayarı zaten ilerde kullanmama ihtimalim var. o yüzden tek kuruş harcamam bu bilgisayara. amacım yazılımsal ya da başka bir çözüm bulmak. son çare olarak yeni bir fan alabilirim belki.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 bence simdiden kapat pcyi ozamn hem daha rahat alisirsin :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sage Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2004 Mirage tavsiyem www.hardwaremania.com www.darkhardware.com gibi sitelerrde ara çözümü.(Forumlarda tabi merak etme Türkçe :))[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n] Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki: Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz? *casts spell:Summon iyi çırpı* [Bu mesaj Sage tarafından 26 Eylül 2004 22:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Voltajı düşürmek sorun çıkarabilir. Sen zaten sorunlusun şu anda o yüzden hiç oynama voltajla.[signature][hline]Küfre sapanlar ve ayetlerimize yalan diyenler. İşte onlar ateşin arkadaşlarıdır. (Kuran 2/39) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tAKA Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 benim fan en az 5 kere deismistir 4 ay icinde :-P cpu isisi 56-57 derecelerde falan kasanin ici cehennem[signature][hline][ zimg ] tAKA da mada fAKA [ /zimg ] G-Mail - H-Mail |:yapma:| fink - link ben bugünde yaşıyorum, yarına mechulum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 aslında cpu da 55 derecenin üstüne çıkmıyor pek. hatta ortalama 50 derece. güç kaynağından sanırım sorunum. bir de sorunun ısınma kaynaklı olup olmadığından da emin değilim. windows'sa hiç çökme yaşamıyorum, sadece oyunlarda çökme yaşadığım için böyle düşündüm. oyun ne kadar sistem kastırıyorsa o kadar çabuk çöküyor. doom3'te 5 dakka sürmüyor mesela, prince of persia: sot'da yarım saat bir saat sürüyordu, jedi academy'de 2-3 saat çökmediği bile oldu. böyle işte.. siz siz olun bilgisayarınızı anlamayan birine toplatmayın. [signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu [Bu mesaj Mirage tarafından 27 Eylül 2004 23:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Mandrake- Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 cpu heatsink e fan takarken macun şartmı,böle cuk oturmuyomu[signature][hline]Lord British sucks....... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 İşlemcinin üzerine mutlaka termal macun veya termal ped uygulamalısınız. Bu işlem işlemci ile soğutucu arasındaki ısı transferini gerçekleştirmek için gerekli. Eğer bir işlemcinin üzerine termal iletken bir malzeme sürmezseniz işlemciyi yakabilirsiniz. Termal macunun kullanılmadığı durumlarda soğutucunun biraz yamuk takılması, iki tabakanın arasında toz ve kir kalması bile işlemciden ısının verimli olarak uzaklaştırılmasını engelleyecektir. Buna ek olarak, termal pasta işlemcinin üzerindeki "çekirdek" olarak bilinen temas yüzeyindeki mikroskopik yarıkları da doldurur. Bazı soğutucu üreticileri sattıkları ürünlerin paketine termal pasta da eklerler. Eğer sizinkinin içerisinden çıkmadıysa bir bilgisayar dükkanından yaklaşık 2 ya da 3 dolara alabilirsiniz. kaynak: tomshardware[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 reset atma ve kitlenme çok çok nadir oluyor. belki ayda bir. windows hata mesajı veriyor, öyle çöküyor. 2 kere format atmıştım, sorun çözülmedi. ama abartısız her türlü oyunda oluyor (ekran kartını kullanan oyunlarda en azından) çöken oyunlar: sw galaxies sw jedi academy sw kotor doom 3 call of duty prince of persia sot nfs underground eve online istisnasız hepsi çöktüğü için oyunda sürücü bozukluğu falan olma ihtimali de çok az. ama windows'dayken takır takır çalışıyor. bari bi ara bi kasa temizleme operasyonu yapayım. edit: bir de, oyun çok kastırınca hızlı çöküyor diye düşünüyordum ama değil sanırım. swg ekran kartını sömürüyordu resmen. böyle 10 fps'ye falan iniyordu. grafikler falan da açıktı epey, ama 1 saat falan rahat götürüyordu. ama call of duty mesela, min çözünürlük herşey kısıkken bile 5 dk dayanmıyor. ki oyun böyle akıcı kasılmadan çalışıyor. pof.. [Bu mesaj Mirage tarafından 28 Eylül 2004 16:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yanlizcocuk Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2004 AMd işlemciler pentiumlara göre daha fazla ısnıyor.kardeş bi aç kasanın içini bak bakalım ekran kartı veya işlemci fanın donuyormu sonra guselce hava tut içine fanlarıda yağla biraz... gene devam ederse varsa 1 2 boş powerin varsa tak 2 fan. yapıstır kasana gene devam ederse at çöpe... :D[signature][hline]You Cant KiLL me Cuz Im Already Inside You [Bu mesaj yanlizcocuk tarafından 28 Eylül 2004 20:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 imdaaaaat fanımı sökemiyorum. geçen gittim bir kasa fanı aldım. baktım ki adamlar cpu fanını power fan çıkışına takmış. belki sorunum bundandır dedim bunu cpu çıkışına taktım. kasa fanını da chasis çıkışına taktım. şu an iki fan da 2200 rpm'de düzgün çalışıyor. buna rağmen işlemcim 75 dereceyi buldu dün. ben de fanı çıkartcam. heatsink'i iyice temizleyip, altına tekrar termal macun sürcem. ama fanı çıkartamıyorum! fanım arctic copper silent 2. amd socket a fanı. iki tarafında metal mandallar var. iki tarafta da 3'er delik var. bu delikler de cpu'nun yanındaki beyaz çıkıntılara oturmuş. ama bu mandalları ordan çıkartamıyorum. yardım lütfen.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 up, sökemedim hala[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar