Osie16 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 Arkadaşlar bende benim csl leri şu renkte yada şuna benzer bir renkte boyatmak istiyorum boyatan falan varmı hiç aranızda dökülme falan oluyor mu boyamalarda, Bursa-İstanbul nerelerde ne kadara boyatabilirim acaba 4 jantı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 Abi zevk meselesi bu kafam esince bindiğim 2. araç olarak kullandığım bişi hevesim geçene kadar takilirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2012 google: plasti-dip powder coat birinci secenek ucuz, uygulamasi kolay, geri donusu mumkun. mat ve renkli secenekler icin uygun. ikinci secenek orta, iyi iscilik lazim, geri donusu zor. parlak secenekler icin de uygulamak mumkun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 araba da e46 m3 csl mi renk ne düşünüyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 renk olarak bu kirmizimsi rengi düşünüyorum siyah jant çok mainstream değişiklik olsun dedim, geri dönüşü kolay olanı tercih ederim herhalde sıkıldımmı yeni jant almıyım bosuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 powder coat veya boya uygulama oncesi jant biraz islenmeli, yuzeyi adam gibi kumlanmali veya guzel bi iscilikle zimparalanmali. tekrar zimparalandiginda elbette donusu mumkun, ama orjinal jantlar soz konusu oldugunda ben kiyamazdim heralde deneysel seyler icin. Boya ince bir katman oldugu icin yansimasi v.b. fazla derinlik katmiyor, haliyle -bence- biraz cakma duruyor. Birde yikama, tas , kum vb ye karsi biraz daha direncsiz. Powder coat da bildigimiz plastik boya, fakat uygulama sonrasi firinlaniyor. Nispeten daha kalin bir katman, renk secenegi cok fazla, genel olarak daha dayanikli ve kesinlikle daha kaliteli duruyor. Her jant firinlanmaya gelmez genel olarak, egilmesiyle unlu bmw jantlari icin ne denli tercih edilir bilmiyorum. plasti dip ise bildigimiz yapi market kafasi. Tabancasiyla birlikte plastik bir katman atiyoruz jantin ustune, fazla bir hazirlik gerektirmiyor. vb. Kaliteli ve istedigin gibi renk malzemesi nereden bulursun bilmiyorum. mesela ornek tabii boyle keko gibi kursunu disardan caktirip bide plasti dip yapmadan once cikartmayi unutmuyoruz :P plasti dip i ben de kislik takimim icin dusunuyorum, onumde kafadan 8 ay oldugu icin rahatim biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 apaçi saldırısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Selam, Powder dediğin bildiğin elektrostatik toz boya değil mi? Eğer öyleyse sırf istediğin kırmızıya boyatmak sana epey pahalıya mâl olur. Adam senin istediğin RAL renginde boya temin edecek ki fazla bir şey değil senin isteyeceğin. Sonra tüm makina, tabanca, filtreler falan temizlenecek ki senin renk kusursuz atılabilsin. Sonrası fırına sokmak ki çok yüksek ısılar söz konusu olmadığı için çarpılma olmaz diye düşünüyorum. Tiner bazlı boya ile falan çok kötü netice alabilirsin; boya akar falan. uygulamacının çok düzgün olması gerek ve kurutmayı mutlaka fırında yapmalı. Öbür türlü yüzeyler benek benek olabilir. Her işlemden önce mutlaka kumlama yapılmasını öneririm. Zımparada düzgün ve homojen temizlikte yüzey elde etmen zor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 aluminyum alaşımlı jantlar genelde sıcaklığa dikkat etmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 kumlama-elektrostatik. başka sağlıklı çözüm yok. ama çizildiği zaman alttan alümünyum parlayacak yani, katlanacaksın (= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 ben bi ara benim bmw nin jantları için sormuştum, 15 yıllı jantın feri gitmişti artık, yeniden eloksallı yaptırmak şarttı. 4 une 500 lira dedilerdi, düzeltme kumlama ve boyamaya. kartal mı pendik sanayiide miydi neydi, google la bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 paramecium said: Powder dediğin bildiğin elektrostatik toz boya değil mi? Evet aynen o =] kaplama maliyeti kullanilan malzemeye gore degisir, bir kac farkli plastik malzeme var ve maliyet ona gore cok degiskenlik gosterebiliyor. Benim tahminim jant basina 90-100 lira gibi bisey olacagi. boya 50-60 lira olur. plasti dip icin ise 2 tup gider heralde, oda lastik basina 25-30 liraya denk gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 jantı boyatmak yerine arabayı portakal rengine boyatmayı oneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 boyatmaktan ziyade kaplama tarzi bir sey yapmak mumkun mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 iste o yuzden plasti dip yazdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Selam, kalın ve dayanıklı bir kaplama olsa iyi olur neticesinde bu jant. Taş gelir, çamur/toz/toprak çizer, sen sağa sola sürtersin falan. Yaptırmışken epoksili boya yaptır bari :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 bu arada konudaki en can alici nokta sanirim; Osie16 said: Arkadaşlar bende benim csl leri şu.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 csl ne ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Portakal rengi güzel,yeni kasa 5 serisinde fabrika çıkışı bir turuncu vardı bir ara boya değilde kaplama yapmayı düşünmüştüm ama vazgeçmiştim boyaya zarar verir diye. Jant kaplatmakta iyi fikirmiş en azından sıkılına kadar idare etse yeter kaplamayı cıkarırız yine orj. döneriz:) Konunun can alıcı noktasını yanlış anlamışsınız,doğru anlayanlar saolsun yardımcı olmuşlar zaten. post kasmak için mesaj atmayın lütfen. Ben bir iki kaplama yapan firmayı arayıp sorayım bakalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Suark said: csl ne ki let me.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 csl ye giden en güzel renk karbon kaplama sanırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 boyatmaktan ziyade kaplama tarzi bir sey yapmak mumkun mu jantlar için ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osie16 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Cairne azcık bakındımda bu karbon kaplamayı janta uyguluyorlarmış,bir iki firma arıcam yarın yada öbür gün unutmazsam istediğimiz renk uygulaması ne kadar sağlıklı olur gibisinden. Bide fiyat alicam tabi yapılıyorsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2012 bende jantları siyaha kaplatmayı dusunuyorum da acaba cizilmesiydi falan cok sorun eder mi rengini soldurur mu tarzı süphlerim var sorduktan sonra burada edindigin bilgileri paylaşırsan sevinirim açıkcası :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar