Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jant boyatmak?

Osie16

Öne çıkan mesajlar

powder coat veya boya uygulama oncesi jant biraz islenmeli, yuzeyi adam gibi kumlanmali veya guzel bi iscilikle zimparalanmali.
tekrar zimparalandiginda elbette donusu mumkun, ama orjinal jantlar soz konusu oldugunda ben kiyamazdim heralde deneysel seyler icin.

Boya ince bir katman oldugu icin yansimasi v.b. fazla derinlik katmiyor, haliyle -bence- biraz cakma duruyor. Birde yikama, tas , kum vb ye karsi biraz daha direncsiz.

Powder coat da bildigimiz plastik boya, fakat uygulama sonrasi firinlaniyor. Nispeten daha kalin bir katman, renk secenegi cok fazla, genel olarak daha dayanikli ve kesinlikle daha kaliteli duruyor. Her jant firinlanmaya gelmez genel olarak, egilmesiyle unlu bmw jantlari icin ne denli tercih edilir bilmiyorum.

plasti dip ise bildigimiz yapi market kafasi. Tabancasiyla birlikte plastik bir katman atiyoruz jantin ustune, fazla bir hazirlik gerektirmiyor. vb. Kaliteli ve istedigin gibi renk malzemesi nereden bulursun bilmiyorum.

mesela ornek

tabii boyle keko gibi kursunu disardan caktirip bide plasti dip yapmadan once cikartmayi unutmuyoruz :P

plasti dip i ben de kislik takimim icin dusunuyorum, onumde kafadan 8 ay oldugu icin rahatim biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Powder dediğin bildiğin elektrostatik toz boya değil mi?

Eğer öyleyse sırf istediğin kırmızıya boyatmak sana epey pahalıya mâl olur. Adam senin istediğin RAL renginde boya temin edecek ki fazla bir şey değil senin isteyeceğin. Sonra tüm makina, tabanca, filtreler falan temizlenecek ki senin renk kusursuz atılabilsin. Sonrası fırına sokmak ki çok yüksek ısılar söz konusu olmadığı için çarpılma olmaz diye düşünüyorum.

Tiner bazlı boya ile falan çok kötü netice alabilirsin; boya akar falan. uygulamacının çok düzgün olması gerek ve kurutmayı mutlaka fırında yapmalı. Öbür türlü yüzeyler benek benek olabilir.

Her işlemden önce mutlaka kumlama yapılmasını öneririm. Zımparada düzgün ve homojen temizlikte yüzey elde etmen zor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Powder dediğin bildiğin elektrostatik toz boya değil mi?

Evet aynen o =]
kaplama maliyeti kullanilan malzemeye gore degisir, bir kac farkli plastik malzeme var ve maliyet ona gore cok degiskenlik gosterebiliyor.

Benim tahminim jant basina 90-100 lira gibi bisey olacagi.
boya 50-60 lira olur.
plasti dip icin ise 2 tup gider heralde, oda lastik basina 25-30 liraya denk gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Portakal rengi güzel,yeni kasa 5 serisinde fabrika çıkışı bir turuncu vardı bir ara boya değilde kaplama yapmayı düşünmüştüm ama vazgeçmiştim boyaya zarar verir diye.

Jant kaplatmakta iyi fikirmiş en azından sıkılına kadar idare etse yeter kaplamayı cıkarırız yine orj. döneriz:)

Konunun can alıcı noktasını yanlış anlamışsınız,doğru anlayanlar saolsun yardımcı olmuşlar zaten. post kasmak için mesaj atmayın lütfen.

Ben bir iki kaplama yapan firmayı arayıp sorayım bakalım :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...