Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galvaniz saclardaki beyaz oksidasyonun temizlenmesi


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Bu iş için kil katkılı Würth'ün paslanmaz bakım kremini kullanıyordum. Oldukça pahalı hele ki yüzeyler genişse vay halinize! uygulaması da biraz zahmetli.

Sonax'ın jant temizleyicisi beyaz oksit tabakasını gayet güzel temizliyor; Carpex gibi bir markayı denedim ve o da iyi sonuç verdi.

Eğer galvaniz kaplamadaki aşınma ciddi boyutlardaysa da sacın parlak veya mat olmasına göre Würth'ün çinko spreyleri güzel ve sağlıklı kapatma sağlıyor. 1 sprey yaklaşık 25TL+KDV.

Yoğuşmadan dolayı oksidasyon gerçekleşen birkaç plaka Erdemir sacında bahsi geçen ürünleri denedim ve sonuç süper. Temizlemeden bazı parçaları sadece sprey ile boyadım ve kış sezonu boyunca dışarıda durdular; şimdilik kaplamada sorun yok.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Oksitli sac yüzeye jant temizleyici sıkıyor ve 2-3 dakika bekliyorum. Sonrasında da bezle siliyorum. Bazen hafif bir nemli bez ile silip kurulamak daha iyi netice verebiliyor.

Ben Würth spreyden karton koli ile (yaklaşık 12 tane) alıyorum her biri 400ml.

Eğer daha kalın kaplama istiyorsan boya gibi sürülen tipi de var. Onu da genelde su içerisinde kalma ihtimali olan parçalar için kullanıyorum. Onun görünüşü mat ama.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...