Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektrikli ocak-Yangından korunma sorularım


Supradyn

Öne çıkan mesajlar

Ailemde alzheimer hastası var ve sürekli ocağı açık unutup gitmeye başladı. Ocak elektrikli olursa zehirlenme ve parlama tehlikesini bertaraf etmiş oluruz diye düşündüm. Lakinkidir ki cam seramik-indüksiyon vs türlerinden fiyat/performans oranı en yüksek hangisidir bilemedim. Teknik bilgim sıfır ve googledan ulaştığım yerler dh tadında olduğundan adam akıllı bişey söyleyen çıkmamış. İkinci derdim ise güvenlik. Yanlarından ayrılıyorum ve gözüm arkada kalmasın istemekteyim. Alarm-otomatik söndürme sistemleri hakkında bilgisi olan varsa bi kaç sorum olacak. Çıkıp dükkan dükkan araştıracağım söndürme sistemleri için ama kimler ilgileniyor nereye gideyim onu bile bilmiyorum ehue.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İndiksiyon ocak öneririm. Sadece metalleri ısıtır. Ellerini koysalar da yakmaz. Hatta Siemens falan üstünde tencere yoksa falan algılıyor ve kapatıyor kendisini sanırım.

Düz elektriklikler ellerini yakma açısından tehlikeli olabilir.

Gaz emniyetli ocaklar da var lâkin sadece alev sönünce gazı kesiyor. Boşta yanmaya devam edebilir ama alev olmadığı sürece gazı kesen valf hep aktif.

Ben kendi evimde ve ailemin evinde Pronet de kullanıyorum. Gaz, duman alarmları mevcut. Tost bile yaksalar pronet cepten arıyor :) İlk aranacak olarak kendini tanımlarsan rahat olursun. Hatta RF kumanda ile evdekiler acil durumda panele ulaşmaya gerek kalmadan yardımda çağırabiliyor (yaşlı bir tanıdık hareketleri kısıtlıydı ve pantalon kemer tokasına asmıştı bunu. Banyoda düşüyor ve kalkamayınca kumandadan yardım istedi. Eve ambulans yollandı ve oğlu da haberdar olduğu için hemen ulaşabildiler). Bence güzel bir hizmet.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Otomatik söndürme olarak da yangın topları var. Belki mutfağa bunlardan monte edilebilir, komple yangın söndürme sistemi pek mantıklı olmayabilir.

Fakat bir komşuya 1-2 tane yangın tüpü ve acil durum için anahtar bırakmakta fayda olabilir. Bu konularda ben de çok pipirikliyimdir ve eve bile 1-2 tane yangın söndürücü alacağım.



Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anlatmak istediğim şuydu. Hastalık yalnız yaşan insanlarda çok daha hızlı ilerliyor. Hazır sağlığı yerindeyken eğer yaşlılar evi tarzı güzel biryerde yaşamasını sağlarsanız hem daha kaliteli bir hayatı olur hem de hastalık daha yavaş ilerler. Daha sonra iyice hastalık ilerlediğinde bu tarz güzel yerler kabul etmez. Ama başkalarıyla birlikte yaşıyorsa, 24 saat, sorun yok. Özellikle geceleri tek başına kalmamalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok şey yapılabilir de inanılmaz inatçı. Hatta hastalığın etkisiyle ya istiklal ya ölüm dercesine gözü karartıp karşı koymaya başladı en küçük şeylere bile. Hani ilaçlarını bile kullanmıyodu doktor önerisiyle yapışkan bantlara geçtik ilaç yerine. Romatizma ilacı diye kabullendirdik. Kıyamıyosun bi de zorlamaya belirli bi yerden sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vallahi yaşlı inadı bambaşka bir şey. Çocuktan beter oluyorlar. rahmetli anneannemde demans vardı, o nedenle çok fazla şey yaşadık çok fazla şey okudum. Şimdiki aklım olsa ne pahasına olursa olsun yıllarca yalnız yaşamasını engellerdim. Her gün ziyaret etmemize rağmen resmen gözümüzün önünde hastalığı ilerlerdi. Üstelik en büyük takıntısı eviydi, evini kaybetmemek için adam öldürmeye bile razı olurdu herhalde gücü yetse. Vasiyeti evinin hiçbir komşusuna satılmamasıydı öyle diyeyim.


Hastalığının ilerlediği ve artık bizi zor tanıdığı bir dönemde bir yaşlı evine götürmüştük. Baya güzel biryerdi ve sadece sağlığı yerinde olanlar kalabiliyordu. Hepsinin kendi toprak alanı vardı; bir şeyler ekebiliyorlardı, TVleri oyunları her şeyleri vardı. Anneannemi oraya çok zorla götürebilmiştik şekilden şekle girip ve orayı gerçekten çok sevdi. Orda yaşıtlarıyla olmayı, değişik işlerle ilgilenmeyi hatırladı. Ancak malesef sağlık durumu nedeniyle kurum kabul etmedi kendisini daha sonra bir huzur evine yerleşti. Bir süre bizimle de yaşadı ancak aileyle yaşamak bile fayda etmiyor resmen. Ama yine de ailesiyle yaşaması yalnız yaşamasından iyidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Supradyn said:

Cidden çok teşekkür ederim. Pronet en mantıklı tercih sanırım. Topu inceliyorum şimdi. Aklımda daha sabit çözümler vardı ama çok iyiymiş bu da. Ocak da nokta atışı olmuş onun için de ayrı teşekkür.


Allah şifa versin. Umarım ilerleme olmaz ve bu düşündüğün güvenlik önlemlerine hiç ihtiyacın olmaz.

Pronet ile görüşmelerinde mutlaka haberleşme için LX modülü(yanlış hatırlamadıysam) ise. Böylece GPRS üstünden sinyal gönderir ve alır. Ayrıca telefon hattı arızası, ödenmemiş fatura gibi şeylere takılmayacağın gibi haberleşmeden ötürü de Telekom'a 10-15 TL gibi bir ek ücretten kurtulursun. Benim 4 Pronet kurulumu da GPRS üzerinden.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...