Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

swift vs jazz vs polo vb..

fms61

Öne çıkan mesajlar

en güzeli emeklilik planı gibi yapsınlar

ben şimdi ödemeye başlayayım, 10 yıl sonra taksitleri bittiğinde 2012 model bir passat'ım olsun. daha ne isterim

sanki arabaların döşemesi hint kumaşından, kelebekleri svarovski camından. bildiğin düz araba işte, niye millet üstüne bir de sıraya girer hiç anlamam
Sosyal ağlarda paylaş

abi anladım sanırım adamların olayını ya. annem tutturdu vw olsun diye işte. :D

otomatik benzinli comfortline polo buldum. bu comfortline sanırım polo'lardaki en yüksek donanım ama ne var ne yok bunlarda bilen var mı acaba? gaz + fren + direksiyona 40 küsür bin lira vermeyelim sora :D
Sosyal ağlarda paylaş

Hakikaten enteresan, işin komik kısmı bu firmanın planlama bölümü ne iş yapıyor, sen nasıl ürünü 7 - 8 ay sıraya sokarsın, elle mi yapılıyor bu araba :>
Bir de gerçekten bu vw ler neden bu kadar gereksiz pahalı olmasına rağmen bu kadar rağbet görüyor valla anlamadım.
He yeni jetta çok çok güzel o ayrı :>
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Doğuş'un politikası bu. 'Aman elimizde patlar' diye adetli sipariş geçmiyor. Yıl başladıktan sonra güzelce satıyor ve VW Almanya da gelip bunlara 'kotalarını sattılar, üstüne de aşıp %xx büyüdüler' diye ödül verip duruyor :P

Olayı ben de altın vs demir gibi düşünüyorum. Eğer altın, demirden daha çok bulunsaydı fiyatlar tam tersi olurdu. Arzı kıs ki fiyatlar hep yüksek dursun. Böylece daha az satarak hedef kâra ulaşabiliyorlar.

Kuzenime 2005 A4 1.8T sport multitronik için çıkartılan Maslak Doğuş faturası:

Alternatör kasnağı 410,76 TL
Ön fren balatası takımı 147,50 TL
Arka fren balatası takımı 112,18 TL
Arka diskler (2 adet) 209,10 TL
Alternatör işçiliği 171,81 TL
Ön balata işçiliği 75,17 TL
Arka disk işçiliği 96,64 TL
Toplam 1.223,16 TL

Bu fiyatlar cüzzi miktar indirim uygulanmış ve KDV eklenmiş rakamlar.

Alternatör kasnağı direksiyonu tam tur çevirdiğinde gelen gıcırtının kaynağı olduğu için değiştiriliyor. Yan sanayide kasnağın parça+işçilik için istenen ücreti 170 TL. Buradaki işçilik ücretinin altında :P

Kuzeni 'biraz nakit, kalana taksit yaparız' diyerek ve 1 yıllık ücretsiz yol yardımı verip kafalamışlar. Diyemedim ki kaskonun yol yardımı ne güne duruyor...

Dışarıda orijinal parça kullanıp o saçma işçilik ücretlerinden kurtulabilecekken kuzen araç fiyatının 1/30'una şu bakımları yaptırdı >:(

Doğuş da haklı, biz koşuyoruz adamların kapısına.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha oncede yazmıstım

tamamı ıle satısda tanıdık la alakalı olarak arac en fazla 1 ay ıcınde alabılıyorsunuz VW den

golf dıesel dsg alırken 5 ,6 ay sıra derken 24 uncu gunde geldı arac

aha daha bugun 2 gunluk bekleme ıle polo dıesel dsg geldı

Olay da sanırım su sekılde sıraya gıren kapora veren sahıslar gelen aractan vazgecıyor bu sayede satıstakı kısıde aracı hemen kaydırıyor . Golf fılo dan kaydırılmıstı bıze onu bılıyorum ama
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

vw grubu türkiye toplam satışı 50k iken, çin satışı 2m .

dünya jetta satışının %90 ı çine olduğu için 1 sene sonraya gün veriyolar. diğer modeller için de geçerli malesef. konu doğuşla alakalı değil pek.

valla, ingiltere de kimseye 1 sene sonra falan sira vermiyorlar. keza hollanda da da. olay tamamen dogus un onceden stok siparisi vermeden yil icinde talep ile siparis gecmesi. aklima mantikli baska bir sebep gelmiyor.

"banttan bize yeterli kota ayrilmiyor" gibi bir mazeret olursa gulerim baya, elalemin bulgaristan i bile en gec 3-4 ayda teslim ediyor arabayi. dalga mi geciyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

dieevil said:

Daha oncede yazmıstım

tamamı ıle satısda tanıdık la alakalı olarak arac en fazla 1 ay ıcınde alabılıyorsunuz VW den

golf dıesel dsg alırken 5 ,6 ay sıra derken 24 uncu gunde geldı arac

aha daha bugun 2 gunluk bekleme ıle polo dıesel dsg geldı

Olay da sanırım su sekılde sıraya gıren kapora veren sahıslar gelen aractan vazgecıyor bu sayede satıstakı kısıde aracı hemen kaydırıyor . Golf fılo dan kaydırılmıstı bıze onu bılıyorum ama

abi dizel dsg polo istiyorum ozmn. bi yardımcı olun nolur ya :D
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

Esh said:

vw grubu türkiye toplam satışı 50k iken, çin satışı 2m .

dünya jetta satışının %90 ı çine olduğu için 1 sene sonraya gün veriyolar. diğer modeller için de geçerli malesef. konu doğuşla alakalı değil pek.

valla, ingiltere de kimseye 1 sene sonra falan sira vermiyorlar. keza hollanda da da. olay tamamen dogus un onceden stok siparisi vermeden yil icinde talep ile siparis gecmesi. aklima mantikli baska bir sebep gelmiyor.

"banttan bize yeterli kota ayrilmiyor" gibi bir mazeret olursa gulerim baya, elalemin bulgaristan i bile en gec 3-4 ayda teslim ediyor arabayi. dalga mi geciyorlar?

bence arzin sinirli olmasinin sebebi ,vw nin son senelerde araclarina sinif atlatma stratejisinin bi parcasi.
Arzi kisitli tutarak fiyatlarini istedikleri seviyede tutabiliyorlar, ikinci el degerlerini dolayli olarak arttirip marka degerini oldugundan daha yuksek seviyeye cekiyorlar. Haliyle normalden daha cok arzulanan araclar haline donusuyor vw ler.

Ha tabi bunun disinda jetta larin bu kadar satacagini tahmin edemeyip stok yapamamis olmalari bu strateji dahilinde oldugunu hic sanmiyorum. Yoksa neden talep eden arabayi goz gore gore satmasinlar.

Bu hareketlerinin basarisiz oldugunu ise soylemek bence zor, istediklerini elde ettiler bence gayet. 2000 senesiyle kiyaslarsak vw orta segmentteki araclardan uzaklasip neredeyse luks segmente goz kirpar hale geldi. Scirocco lar ilk ciktiginda alanlarin 6 ay sonra araclarina 20k km koyup ustune kar ederek satmasi en buyuk kanitidir. Keza polo , golf ve jetta icin de benzer senaryolar soz konusu :]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...