fms61 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 arkadaslar eşim için ilk arac olacak. b sınıfından arac bakıyorum olmazsa olmaz olarak aradığım otomatik vites ve aracın sıfır olması aradığım başlıca diğer özellikler : yokuşta kaydırmama mümkünse az yakıt yakması motorun düşük kuvvet olması güvenlik esp yedek parça ve ikinci el satışının iyi olması yere çok yakın olmaması şanzıman vb arızalarla isim yapmamaış uzun yıllar kullanılabilecek bi araç olması arka koltuk diz mesafesinin aşırı dar olmaması tavsiyelerinizi bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 fiyat araligi nedir? Hangi ilde , genelde ne sekilde kullanilcak (haftasonu araci, yogun trafikde kullanilcak arac vb) hangi ilde gibi sorularla secenekleri daha mantikli sekilde daraltmak mumkun olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fms61 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 bu özelliklere bakarak swift 1.2 otomatik 36000 tl civarı jazz 1.4 fun otomatik 45000tl civarı polo 1.6 dizel dsg 46500tl baz fiyatı polo 1.4 dsg 38.500 baz fiyatı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fms61 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 KHaRoN said: fiyat araligi nedir? Hangi ilde , genelde ne sekilde kullanilcak (haftasonu araci, yogun trafikde kullanilcak arac vb) hangi ilde gibi sorularla secenekleri daha mantikli sekilde daraltmak mumkun olurdu. istanbulda yoğun trafikte kullanılacak malesef..fiyata gelince 40000 in üstü bir araç olursa gerçekten o fiyatı hakeden bir araaba olmalı. genel olarak 30000-45000 diyeyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fms61 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 swift ve jazz donanım olarak polo da ikinci elde daha önde.. aslında jazz ın son 8-9 ayda 6000 civarı artmış.. 39000tl olaydı onu alırdım ama şimdi baya bi pahalı gibi.. swiftle test sürüşü yaptım süspansiyonun sert oluşu dışında hoşuma gitti açıkçası..ama istanbulda bile servis sıkntısı çekilebilecek bi araç hele ki ilk arabası olan birisi için nasıl olur bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 jazz vs polo icin konusursak , jazz in en bos hali polo nun en bos halinden cok daha dolu. Jazz cok pratik bir arac, hatta neresinden bakilirsa bakilsin daha pratik ve ekonomik bir arac bulmakda zorlaniyorum. Polo malzeme kalitesi ve satis kolayligiyla bir adim onde ama yakin zamanda hic de ucuz sayilmayacak bir fiyata kiz arkadasimin jazz ini satisa koydugumda gordugum hucum bana jazz in da en az bir polo kadar kolay satildigini soyluyor. Su ana kadar a3 tsi stronic ve golf tdi dsg olmak uzere dsg7 ile hayli vakit gecirdim ve bir probleme rastlamadim. Ama forumlar ve kullanicilar -en basta patide prozzak in bir macerasi vardi sanirim- dsg lerden memnun olmalarina ragmen baslarina actiklari yuzunden biraz pisman gibilerdi. 40k lira ustu verirken bunu goz onunde bulundurmak gerek diye dusunuyorum ne olursa olsun. Bunlari okudugumdan beridir jazz i satip aldigimiz tdi dsg ye dokunmaya korkar oldum. Swift e gelince, bence harika bir arac, cok guzel bir sasi, guzel motorlar, guven veren surus , kaliteli malzemeler, ekonomik servis ve yakit tuketimi diye baslayip, zor gidecek ikinci el, anahtar cevrildigi anda kaybedecegi deger, servis agi problemi, biraz sportif kokenli sasi yuzunden nispeten konforsuz surus, 4 ileri hayli dar vites araliklariyla dusundugunuz rakiplere gore kotu otomatik sanziman ile elenmesi gereken bi secenek. dsg ile ilgi bilgi edindikten sonra birde seceneklere fabia tsi dsg yi ekler, jazz ile karsilastirir. Bunlar arasinda bir secim yapardim ben sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fms61 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 KHaRoN said: jazz vs polo icin konusursak , jazz in en bos hali polo nun en bos halinden cok daha dolu. Jazz cok pratik bir arac, hatta neresinden bakilirsa bakilsin daha pratik ve ekonomik bir arac bulmakda zorlaniyorum. Polo malzeme kalitesi ve satis kolayligiyla bir adim onde ama yakin zamanda hic de ucuz sayilmayacak bir fiyata kiz arkadasimin jazz ini satisa koydugumda gordugum hucum bana jazz in da en az bir polo kadar kolay satildigini soyluyor. Su ana kadar a3 tsi stronic ve golf tdi dsg olmak uzere dsg7 ile hayli vakit gecirdim ve bir probleme rastlamadim. Ama forumlar ve kullanicilar -en basta patide prozzak in bir macerasi vardi sanirim- dsg lerden memnun olmalarina ragmen baslarina actiklari yuzunden biraz pisman gibilerdi. 40k lira ustu verirken bunu goz onunde bulundurmak gerek diye dusunuyorum ne olursa olsun. Bunlari okudugumdan beridir jazz i satip aldigimiz tdi dsg ye dokunmaya korkar oldum. Swift e gelince, bence harika bir arac, cok guzel bir sasi, guzel motorlar, guven veren surus , kaliteli malzemeler, ekonomik servis ve yakit tuketimi diye baslayip, zor gidecek ikinci el, anahtar cevrildigi anda kaybedecegi deger, servis agi problemi, biraz sportif kokenli sasi yuzunden nispeten konforsuz surus, 4 ileri hayli dar vites araliklariyla dusundugunuz rakiplere gore kotu otomatik sanziman ile elenmesi gereken bi secenek. dsg ile ilgi bilgi edindikten sonra birde seceneklere fabia tsi dsg yi ekler, jazz ile karsilastirir. Bunlar arasinda bir secim yapardim ben sanirim. Fabia tsı dsg üretimi yokmuş artık ..aslında ilk seçeneğim oydu.. Benim asıl sorunum Jazz a 45000 verilir mı yoksa swiftte 2.eli gözden çıkarıp 36000 e almak mı..uzun donem sorunsuz kullanıma hangisi daha uygun bı de ilk kullanan birisi acısından çizik vuruk vs nedeniyle oluşacak yedek parça degisiminde sıkıntı olmaması ..swiftin geri kaydirmamasi iyi Jazz in da iç ferahligi. Kararsızım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Swift çok yakın bir arkadaşımda var baya kullandım, gerçekten çok şirin bir araba, içi de güzel ve en önemlisi hiç kaydırması yok, şanzımanı tam otomatik olduğu için. Yalnız süspansiyonu ve direksiyonu sert, 2.el satışı da çok kolay olmayacaktır. Jazz alıp şikayet eden kimseyi görmedim :> Polo zaten kalitesini kanıtlamış bir araç, tabii bu durumu fiyatı ve yedek servis/parça fiyatlarıyla da destekliyor :> Bir de seat ibiza düşünebilirsin bu fiyatlara, dıştan çok güzel gözüküyor ancak içine binmedim ve kullanmadım başka bir bilgim yok, seçenek olsun diye söyledim :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 ibizayi tamamen swift gibi dusunebilirsiniz. Cok sert surus, kotu izolasyon, iyi yol tutus, guzel motor, genis servis agi(swift ile ters olarak) deger kaybeden ikinci el(kimse vw olarak tanimiyor araci) Soylemeden gecemeyecegim, jazz in manevra kabiliyeti efsanevidir. Benim kendi aracimla girmeyi/donmeyi dusunemeyecegim yerlere eforsuz girer/doner. Bir turlu de alisamamistim yolcu koltugunda o donuslere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 paranın deger kaybetmesını ıstemıyorsan kı kımse ıstemez ıstanbulda JAZZ baska bakma derım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2012 şu konu ne güzel olmuş şu anda yahu. benimde dedeme benim araba aldırma tribim var şu anda. :D polo, jazz vs bakıyodumda (dizel, otomatik) hangisinin motoru, şanzımanı, 2. eli nasıldır hiç bilmiyodum. araştırma yapıyodum nette. meğersem paticikin göbeğinde varmış ztn konu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Selam, Vallahi uzun uzun okuyamadım kısıtlı vakitten dolayı ama Jazz derim. Yakınımdaki birine mutlaka aldıracağım! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Caz iyi , kasasi da sportif. Ama yogun trafige hicbir araci tavsiye etmiyorum (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 herkes caz diyor yaf ne mübarek arabaymış ben de gözümü fiesta'dan caza çevireyim bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 polo alabiliyorken jazz almak çok mantıksız geliyor bana ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Selam, Jazz'ın benim için avantajları; ESP, cam tavan ferahlığı, arka koltukların ileri-geri kaydırılabilmesi, sempatik yapı, güzel iç tasarım, düşük benzin tüketimi. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 geniş içi bir de bayağı, arka taraf özellikle, getz'den sonra hele sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fms61 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Evet Jazz güzel bence de ama 45 bini gecti fiyatı o kadar eder mı ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Hangı arac bugunku fıyatını hak edıyorkı ? Polo ya bakıyorsun ele gelıcek olanı 40 ustu .Arka'da oturanlar bacaklarını ıcıne alıcak nerdeyse eşuz bucuz bışı Golf e bakıyorsun dıesel dsg sı 66,100 . Cus dıosun Toyota ın otomatık dıesel ıne bakıyosun 60 ustu .Aracı sankı pur acemı bırı kullanıyor lanet bı otomatık yapmıslar yanı kısaca hıc bır arac bu fıyatları haketmıyor turkıyede . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 vergi satın alıyoruz çünkü, araç değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 eşime aldığım arabadan 6 şey öğrendim (ki benim eşim gene kadın sürücü ortalamasının biraz üzerinde kullanıyor): 1- ilk arabayı 3-4 yıldan daha uzun bir süre için düşünmemek lazım. ideali 3 yıl ama çok zorlama ile belki 5 yıl. sonra mutlaka "ustalık" dönemi için yeni bir arabaya geçmeli. hatta acemi kadın sürücü denince bence 3 yılda sattın sattın, sonrası için 2. eli hakkaten iyi bir araba lazım. 2- ilk iki yıl gövde boya garantisini falan sallamadan orjinal servis dışında boya yapılmalı. dolayısı ile güzel gözüken ancak zor bir metalik yerine, standart bir opak boya tercih edilmeli. 3- arka tampon, ön tampon, çamurluk, ön ızgara ve varsa krom/boya dış donanım ile çok sık haşır neşir bir insan haline geleceksin. dolayısı ile motor ve yürüyen dışındaki yedek parça fiyatlarına mutlaka bakılmalı. 4- kasko hasarsızlık diye bir şey olmayacağından/kalmayacağından kasko prim bedeli çok yüksek olmayan modeller seçilmeli. 5- genelde motor daha ısınmadan kontak kapattığı için kadın şoförler (çoğu kısa mesafe kullanım yani) dizel araba tercih edilmemeli. 6- daha ucuz bir araba tercih edilerek kalan tutar alışveriş merkezlerinde vale parking e ayrılmalı. özellikle ilk 10bin km de. zira parketmeyi öğrenmesi bir o kadar sürecektir. ha bir de senin cep telefonunu arabasını sürttüğü adamlara verecek, en azından belli bir süre böyle çok renkli, bol bol adrenalin dolu bir hayat seni bekliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2012 Selam, Sabah sabah iyi güldüm :) Çok doğru! Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 bugun vw bayii'ne gittim polo'da 3,5 ay bekleme süresi dedi. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 ha bişey deilmiş. vw ye hoşgeldin. bana sciroccoya 7 ay verdilerdi, geçen sene sonlarında yeni jetta ya gün bile vermiyolardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2012 7,5 ay ne abi, 8 ay desen zaten sen arabayı alınca yeni modeli çıkmış olacak dsfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar