Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tampon değişimi kaça mal olur?

toggie

Öne çıkan mesajlar

Selamlar.

Cok sevdigim 2007 honda civic'imin on tamponuna biraz hasar verdim bugun. Kazanın ayrıntılarına girmeyecegim fotograf asagıda.

Bunu komple degistirirler mi yoksa onarımı mumkun mudur? Sanayi falan ugrasmak istemiyorum. Nasıl yapacakları belli degil, genc ve toy gorunce kazık yeme olasılıgım da yuksek.

Honda servise gotursem tampon bana kaca patlar asagı yukarı? Sadece bu kısım degil, boyasında ufak tefek cizikler var onlar da aradan cıksın istiyorum.

Tskler.

http://i.imgur.com/8cG3f.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ufak hasara dâhil ederek sigortadan yaptırabilirsin; belki tabi.

Gördüğüm kadarıyla tırnaklar yerinde duruyor, kırılmamış. Far tarafında da tırnaklar olacak, onların da durumu önemli. Bence Autoking bunu rahat halleder. Sonrasında da boyandı mı tamamdır.

Benim alüminyum baba tarafından yırtılan A4 ön tamponunu süper yapmışlardı.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim 2002 civic'in arka tamponda buna benzer birşey olmuştu.
Eğer kaskon varsa hasarsızlık indirimini bozdurmadan değiştirebilirsin. Yeni tampon tahmini 750-800 liraya maloluyor boya ve montaj dahil. Servisle anlaşırsan kaskonun indirimi bozmadan verdiği bedeli kaskodan alırsın, gerisini cebinden ödersin.Böylece 100 liraya tamir ettireceğine yeni tampon almış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

tesekkur ederim.
sadece boya icin o para cok yahu. onarım + boya 200 tl falansa guzel olur ama.

kaskonun sartlarını arastıracagım. kucuk hasarlar icin belli bir limite kadar deldirmeden yaptırma muhabbeti varmıs.

Düzeltme+macun+boya ki ben bildiğin kaportayı yamultmuştum kamyon dorsesine çarpıp. Senin çizik o kadar bile tutmayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Onarımda basit aslında; hoparlör sacını uygun çekilde kesip büküyorsun, sonra ısıtıp düzelttiğin tampona arkada dağlayarak gömüyorsun. Zımpara ve macun ikilisi sonrası iş boyaya kalıyor :) Tabi macun ne kadar az, o kadar iyi. Bence sen macunsuz bile kurtabailirsin (dolgu yerine sadece çatlağa makyaj olarak) neredeyse.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

yarın autoking'e gidicem. websitesinde mini onarım olarak bahsedilen hasarlar da benim yaptıgım hasara uyuyor. yaptırmısken arka bagajdaki kucuk ezigi ve yan taraftaki cizikten kaynaklanan paslanan bolgeyi de yaptırmak istiyorum.

hayvani bi fatura cekmezlerse muhtemelen autoking'e yaptırıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

valla arac bana gectiginde pas baglamıstı zaten ama gercekten cok kucuk, icten ilerlemis olacagını zannetmiyorum.

peder de zaman bulamadıgından yaptıramamıstır, yoksa o da benim gibi boyle cizikli arabayı binmeyi sevmez. kendisi hala kız gibi baktıgı 97 corollası ile cok mutludur mesela :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
selam gencler

autoking'e gittim. on tampona komple boya, hasarlı bolgenin tamiri ve boyası, camurluktaki gocugun duzeltilmesi ve boyası toplam 225 tl'ye mal oldu. 4 mini onarım hakkımı da icinde kullandım.

http://i.imgur.com/3pKqu.jpg

ama aracı alalı daha 24 saat olmamıstı ki tam bugun cesme'ye dogru sezonu acmaya, denize girmeye giderken otobana girer girmez tampondaki hasarın oldugu bolumdeki davlumbaz dustu ve tekere surttu. hatta plastik eridi falan baya. onun fotografını cekmedim.

her neyse gittim tekrar autoking'e, anlattım durumu. herifler bana braket ve 13 tane klips aldırmasına ragmen tamponun altında davlumbazı tutacak klipsler takılmamıstı. simdi kendileri davlumbaz siparisi verip takacaklar.

yani autoking'den memnun kalmadım. her ne kadar dun ankete hersey cok iyi isaretlemis olsam da. paslı kısımları da yaptıraktım halbu ki, kaybettiler beni :)

bu arada fotodan gorebileceginiz uzere sag on sis farı kırık. kazadan daha once de kırıktı. bunu sanırım sadece cam alarak halledemiyoruz. servisten o farın tumune parayı bayılmak mı gerekiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Davlumbaz olayı tam bir eşşeklik olmuş :) Hatalarını gideriyorlarsa sorun yok.

Sisleri sadece cam olarak satmıyorlar. Çıkmacılardan temiz bulabilirsin. Elbette yeni fiyatını bir araştır.

Pas yatay ilerlediğinde boyalı kısımların da altına gidebiliyor ve birgün bir bakmışsınız ufak bir alanın etrafı komple dökülmüş Zaten sacın içine doğru işlediğinde de delinmiş oluyor kaportanız. Deliği de daha fazla kaynak ile kapattıkları için sacın içine ediyorlar. Bu durumu da bol macun ve zımpara ile kapatıyorlar. Yaptırmayacağım diyorsanız; maskeleme bantı çekin hasarın çevresine, 1200 numara zımpara uygulayıp pası temizleyin, tozdan arındırın, Würth çinko sprey ile kaba bir koruma atın. Sonra ne zaman isterseniz yaptırırsınız.

Benim sattığım 97 model A4 -ki metalik gümüş gri renk olduğu için avantajlıydım- bu işlemi yaptım. Ben paslanma beklemeden yapmıştım o ayrı :) Alıcı da aracın durumunu gayet beğenip aldı. Boyatmıyorsunuz ama çürümesine de göz yummamış oluyorsunuz. Aracımı bakıma götürdüğümde hemen bagaja 1 tane koyarım. Liftte altını sürttüğüm bir yer görürsem hemen müdahale ediyorum ;) Sonuçta Renault bu, ultra yüksek korozyon koruması yok :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...