Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux'de Flash sorunları - Linux kullananlara çözümler

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Bildiğiniz (ya da şimdi öğrendiğiniz) gibi Adobe Windows dışında tüm platformlarda Flash desteğini kesti, güncelleme gelmeyecek artık. Ama işin bela tarafı desteği içi böcek yuvasına dönmüş bir sürümle bırakarak artık güncelleme yok demeleri oldu.

Genel olarak HTML5'e bir geçiş olduğundan çok sorun değil aslında ama bazı içerik sağlayıcı siteler hala encryption nedeniyle (HTML5 bunun için hala tatminkar bir çözüm sunamadı, Flash ve Silverlight tek çözün hala) Flash kullanıyor. Crunchyroll mesela ya da Hulu. Yerli siteleri bilmiyorum ama şu korsan olarak HD dizi izlediğiniz tüm siteler de Flash kullanıyor sanırım.

Sorun şöyle: HD streamlerde a/v sync bozuluyor ve bazen video ciddi ciddi takılmaya başlıyor (HD ile kastım 1080p seviyeleri, korsan dizi sitelerinde karşınıza çıkmıyor olabilir), donanım hızlandırması zaten kırık çalışıyor. Ancak i7 filan varsa fanı ve işlemcisini zorlayarak sağlam stream alınabiliyor.

Çözüm bir kaç adımdan oluşuyor.

Birinci olarak eski bir versiyon kullanmamız gerek. Son versiyon (şu böcekli olan) 11.2.202.228 numaralı. Bu bozuk. Sizin için (daha doğrusu kendim için ama) son 7-8 versiyonu denedim, eski deneyimlerimi hatırlamaya kastım ve iyi çalışan son versiyonu buldum: 11.1.102.62. Bunu indirmeniz ve kurmanız gerek öncelikli olarak. Buradan indirebilirsiniz: 32-bit, 64-bit.

Bunu kurduktan sonra paket yöneticinizle flashplugin'in güncellenmesini engellemeyi unutmayın.

İkinci olarak bir kaç dosyayı düzenleyeceğiz.

İlk önce /etc/profile'e şunu ekleyin:

GDK_NATIVE_WINDOWS=1

Eğer Opera kullanıyorsanız aynı dosyaya şunu ekleyin, diğer tarayıcılar için ek ayar lazım değil:

OPERAPLUGINWRAPPER_PRIORITY=0
OPERA_KEEP_BLOCKED_PLUGIN=1

Ekran kartları için de farklı farklı ayarlar var, bunlar genel olarak /etc/adobe/mms.cfg dosyasında oluyor.

ATI Catalyst:

mms.cfg dosyasını şu şekle sokun:

#Hardware video decoding
#EnableLinuxHWVideoDecode=1
OverrideGPUValidation=true

Şu komutu yönetici olarak girin:

aticonfig --set-pcs-u32=DDX,EnableTearFreeDesktop,1

NVIDIA:

libvdpau paketinin yüklü olduğundan emin olun ve mms.cfg dosyasını şu şekle sokun:

#Hardware video decoding
EnableLinuxHWVideoDecode=1

Nouveau:

/etc/X11/xorg.conf.d/20-nouveau.conf dosyasında Device bölümüne aşağıdan gerekli eklemeyi yapın (o bölüm yoksa hepsini yapıştırın):

Section "Device"
Identifier "nvidia card"
Driver "nouveau"
Option "GLXVBlank" "true"
EndSection

Radeon için bir şey yapmanız gerekli değil. Son olarak bu ayarların ekran kartı sürücülerinin bu tarihteki son sürümlerine göre olduğunu söylemeliyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...