Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

20,000 TL - Araba Tavsiyesi

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

senko said:

niye reno'dan bu kadar ucuz peki bilion mu?

cogu parca ya komsulardan ya da yerli uretim. lojistik maliyeti az.
yuruyeni oldukca basit, basit = guvenilir = ucuz
tum araclari ayni platformu paylasiyor. Yedek parcalari tum urun gaminda ayni.
araclar detay yoksunu, cogu parca simetrik sol icin ne uretiyorlarsa sag icin de onu uretiyorlar haliyle uretim bandinda vakit ve haliyle maliyet tasarrufu ediyorlar.

emin olun piyasadaki bir cok cinli araca, ve sozum ona amerikan chevrolet e tas cikartir reliability alaninda.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim 3.20ci yi satıp almayı bile düşündüm açıkcası cruze ama yakıt tüketimi vs. nedir pek bilgim yok.. 15lt yakanbir araç canımı sıkmaya başladı süreklide benzine zam geliyor.

Cruze her gördüğümde diyorum alıcam bunu binicem vurucam kırbacı sgdfhj.

Bilenler/binenler cruze hakkında yorum yapsa ne güzel olur aslında.

Tabi işin diğer tarafıda 3.20ci full donanımdan inip cruzea binmek attan inip eşek ilişkisi olurmu diye düşündürüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Osie16 said:

Bunu alıcağına 1 ay araba arasın 2. el mutlaka temiz araç bulur istediği kriterlere göre. Maalesef bütçe zorlayarak sıfır araç almak her zaman mantıklı olmuyor.

Dacia = koşarak uzaklaş.
net.

Osie16 said:

Benim 3.20ci yi satıp almayı bile düşündüm açıkcası cruze ama yakıt tüketimi vs. nedir pek bilgim yok.. 15lt yakanbir araç canımı sıkmaya başladı süreklide benzine zam geliyor.

Tabi işin diğer tarafıda 3.20ci full donanımdan inip cruzea binmek attan inip eşek ilişkisi olurmu diye düşündürüyor.

Ya şimdi sen 3.20 sahibi bir adamsın. Elbette ki DACIA senin gibi bir adam için koşarak uzaklaştır ama sen hiç kaza yapmış bir Chevrolet ve kaza yapmış bir Dacia gördün mü? Chevrolet'nin kaporta bildiğin ince saç. Dacia'nın ki daha sağlam, öyle Chevrolet'nin ki gibi yırtılıp parçalanmıyor.
Burada arkadaş 20 bin Lira'yı geçmeyecek araba önerilerimizi sormuş. Ben yine söylüyorum, 2. el araba ve hele bu söylenen paralara çok hem de çok büyük piyangodur, öyle motor ustasına falan götürüp anlaşılacak iş değildir, kullandıkça ne aldığını anlayabilirsin. Üstelik de benzinli ve az yakan bir araba arıyor. Yarış arabası arıyorum demiyor. Otomatik vites konusundan vaz geçerse ısrarla yeniden söylüyorum söylediğim Dacia modeli çok iyi bir modeldir. İstanbul'daki taksicilerin kullandıkları taksilere dikkat edin. Önemli miktarda taksici artık bu arabayı kullanıyor, hee çoğu tüplüdür, o ayrı ama araba sağlam araba, oturaklı araba, yedek parçası sağlam araba.

Son bir not, DACIA DUSTER'ım var yaklaşık 8 aydır. Aldığım için bir an olsun pişman olmadım. Kullanımından da, yakıt harcama durumundan da, içinin konforundan da son derece memnunum. En büyük ve tek eksiği ses yalıtımını iyi yapamamışlar ama o arabanın ses yalıtımını iyi yapsalardı sanırım fiyatının 45-50 bin Euro düzeylerinde olması gerekirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Çarpıtmayın abi, az yaksın derken 3 LT / 100 km yapsın falan gibi saçma sapan şeyler istemiyoruz sonuçta. Muadillerine kıyasla daha az yakanlar hangileri onu merak ediyoruz.

Keza punto ve jazz güzel öneriler; ikisini de araştıracağım denk gelebilir miyim diye;

Diğer yandan fiesta / clio / corsa üçlüsü hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu fiyatlara daha sık bulunabiliyorlar gördüğüm kadarıyla.

Ay içerisinde, trafikte toplamda 1000 km ya yaparım ya yapmam sonuçta muhtemelen; 7 lt / 100 km yerine 8 lt / 100 km olsa 50 tl artacak yakıt masrafı sonuçta; o yüzden yukarıdaki üç model için de kalite / fiyat performans / yakıt tüketimi fikirlerinizi alabilirim memnuniyetle.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de Fiesta>Fabia>Corsa>Clio =P

Bunu dusunurken fabia aklima geldi, gercekten oluru var da muhtemelen piyasada yok. yoksa 1.4 otomatik basariliydi. mesela http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2005-fabia-video-herseyi-anlatir-81380091/detay

Digerlerini onermemenin sebebi
fiesta 2008
corsa 2006
clio 2006
fabia 2007

de kasa degistirdi. Bu butceye yeni kasa araci alamiyorken ustunden 2 kasa gecmis 7-8 yasinda bir arac alinmis oluyor.

Bunu dusunurken aklima fiat panda geldi, 20k liraya ciddi az km yapmis 1.2 otomatik araci neredeyse 0 gibi alinabiliyor.
mesela >
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-bayan-ogrenciden-0-gibi-panda-67810572/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-orjinal-degiseni-yok-boya-dahi-yok-81405232/detay
Sosyal ağlarda paylaş

cetoritto said:

Osie16 said:

Bunu alıcağına 1 ay araba arasın 2. el mutlaka temiz araç bulur istediği kriterlere göre. Maalesef bütçe zorlayarak sıfır araç almak her zaman mantıklı olmuyor.

Dacia = koşarak uzaklaş.
net.

Osie16 said:

Ya şimdi sen 3.20 sahibi bir adamsın. Elbette ki DACIA senin gibi bir adam için koşarak uzaklaştır ama sen hiç kaza yapmış bir Chevrolet ve kaza yapmış bir Dacia gördün mü? Chevrolet'nin kaporta bildiğin ince saç. Dacia'nın ki daha sağlam, öyle Chevrolet'nin ki gibi yırtılıp parçalanmıyor.
Burada arkadaş 20 bin Lira'yı geçmeyecek araba önerilerimizi sormuş. Ben yine söylüyorum, 2. el araba ve hele bu söylenen paralara çok hem de çok büyük piyangodur, öyle motor ustasına falan götürüp anlaşılacak iş değildir, kullandıkça ne aldığını anlayabilirsin. Üstelik de benzinli ve az yakan bir araba arıyor. Yarış arabası arıyorum demiyor. Otomatik vites konusundan vaz geçerse ısrarla yeniden söylüyorum söylediğim Dacia modeli çok iyi bir modeldir. İstanbul'daki taksicilerin kullandıkları taksilere dikkat edin. Önemli miktarda taksici artık bu arabayı kullanıyor, hee çoğu tüplüdür, o ayrı ama araba sağlam araba, oturaklı araba, yedek parçası sağlam araba.

Son bir not, DACIA DUSTER'ım var yaklaşık 8 aydır. Aldığım için bir an olsun pişman olmadım. Kullanımından da, yakıt harcama durumundan da, içinin konforundan da son derece memnunum. En büyük ve tek eksiği ses yalıtımını iyi yapamamışlar ama o arabanın ses yalıtımını iyi yapsalardı sanırım fiyatının 45-50 bin Euro düzeylerinde olması gerekirdi.

Bak chevy kaporta hakkında hakkını yiyemem, yeni modelleri bilemiyorum ama bir kaç sene önce testlerrden 1yıldız falan almıştı diye hatırlıyorum ya cruze yada aveo.. Ama şu cruze yokmu şu cruze çok yakışıklı araç, 180 mi 200hp lik 2.0lt v6 sıda çıkmış al beni diyor resmen.

Neyse yanlış anlaşılma olmasın ben daciayı küçük falan görmüyorum lakin kendim böyle bütçeyle araba bakıcak olsam 0 dacia yerine 2. el başka araçlar bakarım.
2. ele insanlar çok önyargılı ama iyi bir ustan ve birazda zamanın olduktan sonra tertemiz araçlar var piyasada tüm araçlar pert değil yani.
Tabi biz ne desek boş şu anda başlığı açan arkadaş içine sinen aracı alıcaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

accorda bu arkadaş benzin değil tüp yetiştirir. Bende 2002 model honda crv var.
Gayette sakin kullanırsan 30krş ortalaması yakalıyorum tüpte.
Bazen 180-200 lerde filan gitmem gerekiyor acil hasta etc o zamanda max 45 krş yakıyor.

not: Aracım 2000 motor.150 bg. Arazi şartlarında 4x4 geçiyor otomatik ki bu halde 30 kuruş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...