Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Linux Linux...

calimero

Öne çıkan mesajlar

bck said:

suse production icin en stabil olan sles ten bahsediyorum. evde kullanacaksan knoppix vardi gayet sig bi isletim sistemi

Bu ayri bir tartisma olur kanimca.. RHEL en yaygin olarak kullanilan ve Oracle sag olsun mecbur kalinan. SLESin boyle destekcileri var mi? Daha dogrusu production derken ne tur production icin en stabil?
Sosyal ağlarda paylaş

Gerge sorun şu adam gibi anime nasıl izlerim linuxda özellikle mkvlerde falan görüntüde tearing oluyor(oyunlarda v-sync ile düzelen durum ismi bu mu hatırlamadım).

Gnome seviyorum kesinlikle unity alışamadım hi. çok fazla alan işgal ediyormul gibi geliyor. Özlemedim değil linuxu bi ara laptopu tamamen ona geçireyim diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

RedHat alacak paran yoksa CentOS. SLES'in pek ciddiye alındığımı görmedim ben doğrusu, CentOS ya da Scientific gibi ücretsiz versiyonları da yok zaten. Knoppix ise pek adı geçer bir şey değil artık.

rhel artık cağ dısı kaldıgından suse ye geciyor tum serverlar. SLES i ciddiye alın derim.
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

Gerge sorun şu adam gibi anime nasıl izlerim linuxda özellikle mkvlerde falan görüntüde tearing oluyor(oyunlarda v-sync ile düzelen durum ismi bu mu hatırlamadım).

Gnome seviyorum kesinlikle unity alışamadım hi. çok fazla alan işgal ediyormul gibi geliyor. Özlemedim değil linuxu bi ara laptopu tamamen ona geçireyim diyorum.

Compiz'de ayarı vardı bunun, kullanalı çok oldu ondan pek hatırlamıyorum ama compiz settings manager veya benzer isimde bir paket var, ordan hallediliyor, full screen ile ilgili bir şeçenek vardı.

Ubuntuforums.org'da vardı galiba detaylı anlatımı.

Problemin compizden kaynaklanmıyorsa bilmiyorum nasıl çözülür. x264'ün vb. codeclerin son versiyonuyla bir deneyebilirsin, hardware acc'yi kapatmayı da deneyebilirsin. Ama %99 compizdendir eğer compiz varsa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Vdpau dyorsan gereksiz bir şey o. İşlemci kullanımını azaltıyor sadece. Cv kullan düz. VLC de bakabilirsin, kalite olarak daha iyi o, aa yavaş çalışabiliyor bazen.

Gnome-Mplayer'ın gtk2 ile derlendiğim bir versiyonunu kullanıyorum ben bu aralar.

düz xv ve mplayer 10bit'e güzel destek veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kernel meselesi abi.

Senin kernel büyük ihtimalle Completely Fair Queuing kullanıyor I/O scheduler olarak. CFQ binbir türlü farklı olasılık için hazırlanmış, çok genel bir şey. Android telefonlarda da çalışıyor, devasa sunucularda da, masaüstü sistemlerinde de. Ama bu nedenle yeterince iyi performans veremiyor masaüstü için. Çok daha özelleşmiş ve masaüstünde multimedia gibi şeylere öncelik veren (tam olarak öncelik değil ama teknik kısma girmeden böyle denilebilir), hatta arkada kernel gibi dev bir şey derlerken bile HD filmin performansını bozmayan I/O scheduler'lar var. Brain Fuck Scheduler kullanman lazım.

Şuraya bak: https://wiki.archlinux.org/index.php/Linux-ck

Performansında gözle görülür bir artış olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...