riglous Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 bck said: suse production icin en stabil olan sles ten bahsediyorum. evde kullanacaksan knoppix vardi gayet sig bi isletim sistemi Bu ayri bir tartisma olur kanimca.. RHEL en yaygin olarak kullanilan ve Oracle sag olsun mecbur kalinan. SLESin boyle destekcileri var mi? Daha dogrusu production derken ne tur production icin en stabil? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Arkadaşlar sunucu tarafında CentOS kullanılıyor genelde değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 RedHat alacak paran yoksa CentOS. SLES'in pek ciddiye alındığımı görmedim ben doğrusu, CentOS ya da Scientific gibi ücretsiz versiyonları da yok zaten. Knoppix ise pek adı geçer bir şey değil artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Soris said: Arkadaşlar sunucu tarafında CentOS kullanılıyor genelde değil mi? solaris olmayan makinelerde suse kullanıyoruz biz. ama %90'ı solaristir makinaların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Open Source'a sırtını dönen Solaris'e çok kızgınım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 senko said: Soris said: Arkadaşlar sunucu tarafında CentOS kullanılıyor genelde değil mi? solaris olmayan makinelerde suse kullanıyoruz biz. ama %90'ı solaristir makinaların. Suse da CentOS da benziyo birbirine ya REHL idi ikisinin tabanı da sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Suse origininal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Gerge sorun şu adam gibi anime nasıl izlerim linuxda özellikle mkvlerde falan görüntüde tearing oluyor(oyunlarda v-sync ile düzelen durum ismi bu mu hatırlamadım). Gnome seviyorum kesinlikle unity alışamadım hi. çok fazla alan işgal ediyormul gibi geliyor. Özlemedim değil linuxu bi ara laptopu tamamen ona geçireyim diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 SMPlayer ile izliyorum ben, sorun yaşamadım hiç. Ekran kartı ne? Tear-free desktop denen bir şey var çoğu sürücüde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 GERGE said: RedHat alacak paran yoksa CentOS. SLES'in pek ciddiye alındığımı görmedim ben doğrusu, CentOS ya da Scientific gibi ücretsiz versiyonları da yok zaten. Knoppix ise pek adı geçer bir şey değil artık. rhel artık cağ dısı kaldıgından suse ye geciyor tum serverlar. SLES i ciddiye alın derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 sirket debian kullaniyor bence cok iyi. hic bir sikinti yasamadim (server olarak). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 hocam spor araba değil ki bu çok iyi olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 sunucularda centos kullaniyoruz biz de. clusterlarda da rocks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 SenariouS said: Gerge sorun şu adam gibi anime nasıl izlerim linuxda özellikle mkvlerde falan görüntüde tearing oluyor(oyunlarda v-sync ile düzelen durum ismi bu mu hatırlamadım). Gnome seviyorum kesinlikle unity alışamadım hi. çok fazla alan işgal ediyormul gibi geliyor. Özlemedim değil linuxu bi ara laptopu tamamen ona geçireyim diyorum. Compiz'de ayarı vardı bunun, kullanalı çok oldu ondan pek hatırlamıyorum ama compiz settings manager veya benzer isimde bir paket var, ordan hallediliyor, full screen ile ilgili bir şeçenek vardı. Ubuntuforums.org'da vardı galiba detaylı anlatımı. Problemin compizden kaynaklanmıyorsa bilmiyorum nasıl çözülür. x264'ün vb. codeclerin son versiyonuyla bir deneyebilirsin, hardware acc'yi kapatmayı da deneyebilirsin. Ama %99 compizdendir eğer compiz varsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 compiz tam arap saçı. kullanmamak gerek mümkünse. Unity dışında kullanan de de kalmadı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 10bit falan olayi mi ? gnome, archlinux ve smplayer kullaniyorum ben de, tek sorun nvidianin drvieriyla renderlamaya calisirken fullscreen/windowed gecislerde bir iki saniye ileri geri gidiyor o kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Vdpau dyorsan gereksiz bir şey o. İşlemci kullanımını azaltıyor sadece. Cv kullan düz. VLC de bakabilirsin, kalite olarak daha iyi o, aa yavaş çalışabiliyor bazen. Gnome-Mplayer'ın gtk2 ile derlendiğim bir versiyonunu kullanıyorum ben bu aralar. düz xv ve mplayer 10bit'e güzel destek veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 dort cekirdekte ortalama %5-10 ar rahatlatiyor ya, arkada biseyler donerken guzel lakin simdi denedim guncellememis haliyle bir onda oluyordu simdi hepsinde var ahah, neyse artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Kernel meselesi abi. Senin kernel büyük ihtimalle Completely Fair Queuing kullanıyor I/O scheduler olarak. CFQ binbir türlü farklı olasılık için hazırlanmış, çok genel bir şey. Android telefonlarda da çalışıyor, devasa sunucularda da, masaüstü sistemlerinde de. Ama bu nedenle yeterince iyi performans veremiyor masaüstü için. Çok daha özelleşmiş ve masaüstünde multimedia gibi şeylere öncelik veren (tam olarak öncelik değil ama teknik kısma girmeden böyle denilebilir), hatta arkada kernel gibi dev bir şey derlerken bile HD filmin performansını bozmayan I/O scheduler'lar var. Brain Fuck Scheduler kullanman lazım. Şuraya bak: https://wiki.archlinux.org/index.php/Linux-ck Performansında gözle görülür bir artış olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Linux güvenilir bir işletimi değildir ne kadar Microsoft'ta bok atsakta Kaldı ki piyasada linux bilen adam yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 linux neye göre güvenilir değil kime göre linux bilen adam yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Linux güvenilir. Ben de Linux bilen adamım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Beyler sakin ls veya vi den bahsetmiyorum. Asiri stress altindaki Linuxler sapitmaktadir I/o dan dolayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Güvenilir değil miymiş? Aaa ben yanlış kariyer planı kurmuşum lan. O.o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2012 stres karşısında hp-unix ve solarisler çok daha fazla başarılı, ona katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar