Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eh be ev sahibi ...

di

Öne çıkan mesajlar

Gecenlerde emlakciyi aradik, ne oldu eski evimiz kiraya verildi mi diye, adam "Necati Bey bizimle calismiyor, baska yerden kendisi bir kiraci buldu" diye bilgi verdi. Sasirdik biz de "lan adam niye aramadi bizi acaba diye". Neyse esim aradi az once, onun sesinin yukselmesine kostum iceri.

Adam "ben sizin yuzunuzden badana boya yaptirdim, ev cop icindeydi, bir de depozito mu vericem" diye camur yapiyor.

Eh be adam,

* Ay ortasinda evden ciktim, o ayin tum kirasini verdim.
* Sirf maliyeye vergi vermekten kacmak icin "ben size guveniyorum" dedin, ilk seneden sonra iki bucuk sene daha evinde kontratsiz oturdum sesimi cikarmadim memur adamsin, kredi odeyip aileni gecindiriyorsun diye.
* Sen su kadar zam yapalim dedin, o kadar zam yaptik her sene.
* Evde klozetinden patlayan termosifonuna kadar hepsinin parasini cebimden pesin verdim, sonra senin kirandan aylik 50 lira olarak dustum, sirf sen oyle istedin diye.
* Sirf sana masraf cikmasin diye evine tek bir civi bile cakmadim, televizyonu bile duvara monte etmek yerine sehpa ustune koydum, sana iyilik yapayim derken televizyondan bile oldum.
* Kalmadigim surede ne fatura geldiyse odeyeyim diye bile teklif ettim

Ama bu ne oldugunu bilmedigim yaratigin evladi ne yapti ? Telefonda beni soyle zor durumda biraktiniz, beni boyle kandirdiniz diye bir ton laf saydi.

Ne yapayim ben simdi buna ? Maliyeyi arayip bu adam 2 senelik kira vergisi kacirdi mi diyeyim mi ? Ustune mahkemeye verip fazladan odedigim kirayi + depozitoyu + tum fazla odedigim, helali hos olsun dedigim parayi geri alayim mi ?

Arizanin cogu ev sahibinin istegiyle bizim anahtari biraktigimiz kapicidan kaynakli gerci ama bu kadar laf dinlemez olabilir mi bir insan ? Adama anlatiyorsun dinlemiyor cirkeflik yapiyor. Ebesinin horekesinden sinir gerdi resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi adam melek gibiydi 3 kusur sene. Sonradan ne olduysa seytan kacti icine. Biri mi gaz verdi nedir bilemedim.

Biz ciktiktan sonra yeni kiraci gelecek, biz sonra alacaktik. Hep boyle yapmis simdiye kadar bozmadik duzeni. Kaldi ki kendi baska sehirde, emlakciyla muhatap olduk biz hep.
Sosyal ağlarda paylaş

aha aynısı başıma geldi. eve girerken ben profesyonelim dedi anahtarı vermedi depozito almadan. çıkarken de tak diye veririm bu işler böyle dedi bahane bulmayın dedi.
düzenli oturdum. sonra aynı bloktaki eve 100 tl daha ucuza taşındım. bak dedim hep oturcam bi güzellik yapmıyosan gidiyorum dedim.
sonra taşınıyoruz, annem depozitoyu istedi. yaa oğlumun düğünü var da param yok da zart zurt sıraladı bahaneleri. oha dedik. sonra e şuraları buraları bozmuşsunuz dedi ama biliyo zaten eskiydi evin her tarafı.
annem hırs yaptı, tamam yarın vereyim dedi. ertesi gün evde yok. arıyoruz e uzaktayım gelemicem falan dedi. annem tel.de bi söylendi buna, kadın tamam dedi geldi verdi en sonunda. sonra evine kiracı bulamadı saf aylarca. hala görüyor beni. aynı sitedeyiz ve çok pişman.

tehdit edip hiç pazarlık payı vermiceksin en güzeli. verene kadar gitmiyorum diyeceksin. baktın hala pes etmiyo her gün düşeceksin peşine sonra da maliyeye git birşeyler yap. içinde kalmasın. pişman olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok maliye fena baya o konuda. Maliyeye ya da calisma bakanligina sacma bir adresten bile mail atsan ihbar niteliginde, gidip tepesine cokuyorlar adamin cunku cezalari cok agir. En ufak bir cezayi bile cezanin cezasi seklinde katlayabildiklerinden baliklama atliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ha bir de işin diğer yönü var.

memlekette kiraya verdiğimiz bi evimiz var. öğrenciler falan kiralıyo. annemler o kadar saf ki ne kontrat ne depozito hiç birşey istemiyorlar. zaten küçük yer diye.

öğrenciler inanılmaz dolandırıyor. herkeste bi hak yeme isteği almış başını gidiyor. kirayı vermemeler. yazın biz iki oturmayacağız deyip aidat falan vermemeler. evin her tarafına afedersiniz mıçıp, evden çıkarken hiç sallamamak. evin balkon dahil her yerinde poşetler çöpler şişeler eski koltuklar dururken evden taşınmaya çalışmalar. e bunları alsanıza, temizlesenize, bari kadın tutun kendiniz denildiğinde bize ne demeler. dahası çıkarken bütün ampulleri falan söküp almalar.
Sosyal ağlarda paylaş

hakkaten kontratsız niye oturursun ki? yalandan da olsa yapmak lazım kontrat çar çakal kaynıyor ortalık.

bi de hakkaten sevmiyorsan birini iyilik yapmayacaksın abi, acaip hayırsız bizim milletimiz. direk kötülük yapanlardan çok iyilik yaptığım adamlardan çektim şahsen.
Sosyal ağlarda paylaş

kontrat olmaması büyük dert değil, genelde ev sahibinin zararına olur bu tip şeyler.

adama çok yüz vermişsiniz, seve seve geri alırsınız depozitoyu. yalnız bu olaydan ayrı olarak ev sahipleri de haklı, kiracılar o kadar şerefsiz olabiliyor ki zaman zaman, ev sahiplerinin yaptıkları yanında halt eder.
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere kontrat yapildiysa, bir daha otururken yenilemeye yazili olarak gerek yoktur.

kanunen otomatik yenilendigi kabul edilir..

imza
profesyonel kiraci

ahahahaha..

di bu arada benzer bir ev sahibine bundan onceki evde denk geldim bende olm..

sanirim bu goztepe deki ev sahipleri boyle, ayrilcaz dedigimizde balatayi siyirmisti bizimkide..

evi gezerken klimali veriyoruz dedi emlakci, sonra ev sahibi annemlerin tanidigi cikti, bizim dugunumuze gelmis vs dusunun..

bizde dedik depozito vermeyelim, olmazmi? vs.. olur dediler..
bi geldik eve, klimayi sokmusler ahah :)

dedim, kalite akiyomus ev sahibimizden..

vs vs.. neyse biraz cingar cikarin alirsiniz paranizi..
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kiracisi da insan ev sahibi de insan. Hani maya ayni, haliyle her halti yiyor her iki tarafta ama duvara civi bile cakmadim diyorum ya. Bu kadar mi olur ?

Kontrat vardi, ilk seneden sonra yenilemedik. Gerek yok dedik karsilikli sozlestik.

Bu arada butun parayi her ayin 1'i ile 5'i arasinda ayni hesaba yatirdik biz. Haliyle 40 ay x kiranin vergisini odemesi gerekiyor bu adamin. Kacari olmaz hic.
Sosyal ağlarda paylaş

LuNiZ said:

bir kere kontrat yapildiysa, bir daha otururken yenilemeye yazili olarak gerek yoktur.

kanunen otomatik yenilendigi kabul edilir..

imza
profesyonel kiraci

ahahahaha..

di bu arada benzer bir ev sahibine bundan onceki evde denk geldim bende olm..

sanirim bu goztepe deki ev sahipleri boyle, ayrilcaz dedigimizde balatayi siyirmisti bizimkide..

evi gezerken klimali veriyoruz dedi emlakci, sonra ev sahibi annemlerin tanidigi cikti, bizim dugunumuze gelmis vs dusunun..

bizde dedik depozito vermeyelim, olmazmi? vs.. olur dediler..
bi geldik eve, klimayi sokmusler ahah :)

dedim, kalite akiyomus ev sahibimizden..

vs vs.. neyse biraz cingar cikarin alirsiniz paranizi..

Valla abi parayla ilgili heralde. Alirken iyi verirken katlanilmaz geliyor sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

hesaba yatiriyorsan odemistir zaten.
odemediyse de alirlar hunharca..

evet gerek yok demeniz kontratsiz oldugunuzu gostermez btw.. kontratli kabul edilirsiniz.

valla ben sana sonuna kadar hak veriyorum. dedigim gibi sen bi tiklat bakalim ne cikacak, vermediyse bile vergisini.. cokerler tepesine..
Sosyal ağlarda paylaş

ev sahibi var ev sahibi var yaw

maşallah benimki beni çok sever

geçenlerde bi ara 1 ay kirayı yatırmayı unuttum, şehir dışındamıydım neydim öle bişi

sonraki ay çift kira yatırdım , kadın aradı beni fazla yatırmışsın hayırdır evladım diye :D

şans meselesi biraz kiracı ev sahibi ilişkisi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...