Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Selam, kapsamlı bi iş için Rackspace'ten cloud site hizmeti alındı (aslında Avrupa'dan alın dedim ama Rackspace'te karar kıldılar, onun da cloud site hizmeti sadece Amerika'da var). Şu an siteye ilk erişme esnasında bi 1-2 saniye bekliyoruz. Bunu hızlandırmak için siteyi Avrupa ya da Türkiye'deki bi sunucuya taşımak dışında yapabileceğimiz bi şey var mı?
di Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Yolu kisaltabilirsin belki biraz VPN ya da proxy ile ama hizmeti Almanya/Turkiye tarafina tasimak daha uygun bir cozum olacaktir. En azindan hissedecegin bir fark yaratacaktir.
reyou Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 amazon cloud derim ben, windows ise azure de olabilir sanirim, her ikisininde asya ve avrupada data centerlari var. rackspace digerlerine gore hem daha pahali sanirim
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 linode vps'ler tavsiye ederim. rackspace'a yakın bir hizmetleri var - ayrıca londro'da da datacenterları bulunmakta.
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Ya aslında dosya bazında kullanıcı contenti pek yok anca profil resimleri. O yüzden cdn ve cloud en azından şu aşamada çok gerekli değil. Şu ilk bi iki ay denedikten sonra dedicated bi şeye geçirebiliriz her şeyi. Linode'u ben de çok duydum aslında da işte konuşurken aklıma bi tek Amazon AWS ve Rackspace geldi. Biraz ihmale geldi yani. İlk aşamada aylık 80000 ziyaretçi bekleniyo bu arada, galeri olmayan sayfaların boyutu 500k civarı, galerileri de hesaba katarsak max. 2mb diyelim. Böyle bi trafik için başka önerileriniz varsa ona da açığız sdf
Öne çıkan mesajlar