Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmit'te Yaşamak

kozalak

Öne çıkan mesajlar

patiler, bi iş teklifi var. ama maalesef izmitte iş. istanbula geleli 1 sene oldu henüz ve daha doğru dürüst istanbulun tadına varamadım(bu da ne demek oluyosa işte). ama çalıştığım pozisyondan vs yerden biraz huzursuzum. teklif edilen pozisyon eskiden çalıştığım pozisyon ve daha çok sevdiğim bi alan. ama istanbuldan da ayrılmak istemiyorum şu aşamada.

ne yapayım? izmitte yaşam nasıl bu arada? var mı izmitli pati?
Sosyal ağlarda paylaş

KOÜ'de okuyan bir sürü pati var. İzmit tatlı bi memleket, kiralar ucuz, sosyal hayat ufak bi şehre göre eh işte, imkanlar bol, insanı o kadar da muhafazakar değil -küçük şehir için çok ciddi bi konu bu- falan filan. Ucuz da, para da biriktirirsin. Parası iyiyse ben evet diyorum.

İstanbulun tadına varamadım ve huzursuzum diyorsun, bi süre takılırsın sonra yine istanbul'da çalışırsın, kıymetini anlar ve tadına vara vara yaşarsın ondan sonra sdfkjlsdf
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

KOÜ'de okuyan bir sürü pati var. İzmit tatlı bi memleket, kiralar ucuz, sosyal hayat ufak bi şehre göre eh işte, imkanlar bol, insanı o kadar da muhafazakar değil -küçük şehir için çok ciddi bi konu bu- falan filan. Ucuz da, para da biriktirirsin. Parası iyiyse ben evet diyorum.

İstanbulun tadına varamadım ve huzursuzum diyorsun, bi süre takılırsın sonra yine istanbul'da çalışırsın, kıymetini anlar ve tadına vara vara yaşarsın ondan sonra sdfkjlsdf

ya işte istanbulda 3-4. senem olsa hiç düşünmezdim muhtemelen.
maddi olarak aynı şartlar ya da biraz daha iyi şartlar olacak. tabi bu da daha iyi para biriktirebilme anlamına geliyor belki. ama istanbulda biraz daha yaşamak istiyorum açıkcası. ha şöyle bi durum var, 2 sene sonra %95 ihtimalle calıstıgım yer de gebzeye taşınacak. bi bakıma o taraflardan kaçış yok.
evet haftasonu atlayıp gelebilirim istanbula rahatlıkla(belki araba alırım arabayla git gel yaparım). ama ne bileyim işte ya böyle bi kararsızlık var şu an.

hafta içi izmite tıkılmak var bir de. asıl orası düşündürüyo beni.
acaba anadolu yakasında orta bi yerlerde mi ev tutsam falan, hem işe hem istanbula yakın olsam? bu da kafamda bi seçenek...
Sosyal ağlarda paylaş

Doğma büyüme istanbullu biri olarak izmitten ağır nefret ediyorum, bunun sebebi istanbulun eğlenceli yerlere yakın üniversitelerde okuyan arkadaşlarımı 'kıskanmam' sdfkljhsdf (bi de 5 senedir her hafta git gel aşırı baydım artık). Ama istanbullu değilsin, istanbulda mutlu değilsin, istanbulun tadını alamamışsın, para sıkıntın var, huzurun yok, ak gel izmite. Gayet mantıklı yani bence. İstanbul'la karşılaştırma hiç bi yönünü yani, ufacık bi yer sonuçta. Avantaj ve dezavantajları var kendince. Araba alır keyfine bakarsın.

Hafta içi akşam ne yapıyorsun onu düşün? Eve dönmüyor, ortamlara akıyorsan falan kabul, izmit çok sıkar hakkaten, 3-5 tane barı var anca. Ama çalışan adamsın, muhtemelen iş çıkışı en fazla bi kahve içiyosundur, izmitte de içilir yani. Haftasonu da istanbula dönersin ki ben her haftasonu dönüyorum istisnasız. sadece pzt salı çarşamba perşembe geceleri kalıyorum izmitte.

Her gün gidip gelmeyi de denedim ama insanı hakkaten bitiriyor tempo, cepten yiyorsun yani. Maltepe'den denemiştim, sabah 6'da 5'te falan kalkabilen bi adam değilsen o iş hakkaten çok zor.

Sen bence 'OOO QANQA İSTANBUL'dan 'izmit mi? lol' durumuna düşmeyi kendine yediremiyorsun gibi geliyo, istanbul'da tatmin edici bi iş bulamadıysan bunları aşman gerek derim şahsen :)
Sosyal ağlarda paylaş

maddi olarak burda bir sıkıntım yok. istanbulda gayet rahat yaşıyorum.
son bi iki aydır akşamları bişe yapmadan eve geliyorum. ama şimdi havalar da düzeldi, bisiklet turlarıma+foto çekme muhabbetine başlıycam gibi. kışın da bi şekilde hafta içi çıkıyodum dışarı.

bunun dışında izmitte herhangi bir arkadaşım falan yok, ortam sıkıntısı çekerim gibi geliyor. hoş burda da istediğim gibi bi ortam edinemedim ama yine de iyi kötü bi ortamım var denebilir.

haftasonları istanbula gelmek mantıklı geliyor aslında da hafta içi konusu canımı sıkıyor. ne bilim pendik falan olaydı daha makbul olurdu be. of ulan nerden de onaylanmış izmite sistem odalarının kurulumu. mis gibi istanbul olacaktı be.
Sosyal ağlarda paylaş

Caner ağır sövücem şimdi sana:))

@kozalak iş teklifi varsa atla gel çalışan insan için rahat bir şehir çalıştığın yere 5 dk. oturacağın yer max. ve yine vereceğin kira en mükemmel eve max. 600-700 lira ki o da çarşı içinde 120m2 ve üstü tutarsan.

Eğlence dersen barlar caddesi dışında bir sürü eğlence yeri mevcut sen bakma roket'e sorsak Yuvacık, Başiskele, Maşukiye, Suadiye, Değirmendere'ye gittin mi oralardaki mekanları gördün mü diye hayır diyecektir muhtemelen. Şehir düzgün planlı, araban varsa trafik sıkışıklığı gibi bir derdin çok fazla olmaz, canın sıkılır Kerpe/Ağva, yeri gelir İst. kaçarsın canın sıkılır Bursa/Abant ya da Ankara yaparsın.

Bunun dışında insanları iyidir sadece Acısu Parkı dediğimiz yerde apaçi kaynar bir de Belsa Plaza diye leş bir yer vardır oralara gitmezsen sıkıntı yok, rahat bir yerdir kimse sana dönüp napıyorsun diye sormaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine said:

Caner ağır sövücem şimdi sana:))

@kozalak iş teklifi varsa atla gel çalışan insan için rahat bir şehir çalıştığın yere 5 dk. oturacağın yer max. ve yine vereceğin kira en mükemmel eve max. 600-700 lira ki o da çarşı içinde 120m2 ve üstü tutarsan.

Eğlence dersen barlar caddesi dışında bir sürü eğlence yeri mevcut sen bakma roket'e sorsak Yuvacık, Başiskele, Maşukiye, Suadiye, Değirmendere'ye gittin mi oralardaki mekanları gördün mü diye hayır diyecektir muhtemelen. Şehir düzgün planlı, araban varsa trafik sıkışıklığı gibi bir derdin çok fazla olmaz, canın sıkılır Kerpe/Ağva, yeri gelir İst. kaçarsın canın sıkılır Bursa/Abant ya da Ankara yaparsın.

Bunun dışında insanları iyidir sadece Acısu Parkı dediğimiz yerde apaçi kaynar bir de Belsa Plaza diye leş bir yer vardır oralara gitmezsen sıkıntı yok, rahat bir yerdir kimse sana dönüp napıyorsun diye sormaz.

bakış açımı değiştirdi bak bunlar. suadiyede kafe pi var lan. yakında da sapanca gölü varmış.

şimdi bir de şu var, aradığım kişiyi bulmuş gibi hissediyorum ama o da bahçelievlerde. iş-aşk-hayat üçgeninde kaldım be. bu kadar da üst üste gelmez ki.

istanbula ankaradan geldim bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

yaşarsın gayet güzel. izmit öyle sıradan bir anadolu şehri gibi değil. deniz var bir kere. yazın karadeniz kıyılarında denize gir, kışın git kartepe'de kayak yap. teknelerde rakı balık yap. kafeleri, barları falan da ortalama seviyede iste. istanbul'daki cesidi bekleme tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

aman abi aradığım kişi maradığım kişi olaylarına girme sakın ha.
git izmitine yaşa uzak ilişkini olmuyorsa olmaz.
hayatının odak noktasında kendin varsın sonuçta, başkasını koyma.
izmitten de sana aradığın kişiyi bulurum ben merak etme :)

değirmendere taraflarında ev bakacaksan beni mutlaka ara ve de.
Sosyal ağlarda paylaş

senko
ya evet o konuda haklısın hayatımın merkezinde kendim olmalıyım da. öyle insan allak bullak oluveriyor işte.

düşünmek için zamanım var izmiti. patron bile gel sana burdan güzel de bi kız buluruz evlenirsin diyo sdfsada

lan bi mesaj attım sana dün bakmadın mı? (senko)
Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

patiler, bi iş teklifi var. ama maalesef izmitte iş. istanbula geleli 1 sene oldu henüz ve daha doğru dürüst istanbulun tadına varamadım(bu da ne demek oluyosa işte). ama çalıştığım pozisyondan vs yerden biraz huzursuzum. teklif edilen pozisyon eskiden çalıştığım pozisyon ve daha çok sevdiğim bi alan. ama istanbuldan da ayrılmak istemiyorum şu aşamada.

ne yapayım? izmitte yaşam nasıl bu arada? var mı izmitli pati?

İstanbul'u hiçbir yerle karşılaştırma canım, İstanbul gibi bir şehir bana göre dünyada yok(200den fazla yabancı şehirde bulundum).
Ama şu şekilde düşün derim:
-İzmit kişi başına düşen gelir bakımından Türkiye'nin en zengin şehri. Bu ister istemez sosyal hayata da yansıyor, Türkiye'nin pek çok yerinden daha eğlenceli bir şehirdir.
-Deniz şehridir. Ne demek istediğimi denizi tanıyan,bilen, deniz olan şehirde doğan-büyüyen anlar.
-İstanbul'a da yakın,arabayla 1 saat,otobüsle 2 saat.İstersen 2 haftada bir atla gel.
-Yaşın bu kadar gençken bu türden seçenekleri denemelisin, tercih etmelisin. Yarın bir gün nasıl olsa evlenip çocuk sahibi olduğunda hareket imkanın çok kısıtlanacak. Her işi kabul etme imkanın zaten olmayacak. Bence kişi ne yaparsa bu genç yaşlarda yapmalı. Her anlamda...Kariyeri de, çapkınlığı da, farklı şeyler denemeyi de...

Kişisel fikrimi sorarsan da İzmit güzel şehir derim. Her iki şehri de bilen ve yaşayan bir kişi olarak rahatlıkla İzmit'i Ankara'ya tercih ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

ankaradan değil istanbuldan izmite gidicem yalnız orası karışmasın. istanbuldan önce ankaradaydım.

şöyle de bişe var kafamda, ilerde olur da evlenirsek çocuk çocuk vs derken istanbul elbette zor gelecek yaşamak için. o yüzden o yaşlarda daha sakin bi yer tercih etme durumu daha baskın. bunu şimdiden yaparsam zaten seçenek kalmıyomuş gibi görünüyo ilerde bana. patronla çalışma süresini de konuşmayı düşünüyorum. beni ne kadar süre orda görmek istiyor en az bu önemli. gel 2 sene kal, yapamazsan bırak derse olabilir. patronumla aram iyi o yüzden adamı tekrar yüzüstü bırakmak da istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şöyle bir durum var evim çarşı içinde bankadan eve 5dk. da gidip gelebiliyorum, İstanbul'da da çalıştım 2 sene. Kendine sor sırf eğlence vs. için ortalama her gün en az 30-40 dk. trafik evine gidip gelirken çekmek akıl işi mi?

Siz orada misal Maltepe'den Beşiktaş'a geçene kadar ben Yalova'da oluyorum abartısız. Bunun dışında apaçi vs. denmiş insanları ee keza İst. Gop, Beylikdüzü, Avcılar çok mu farklı?

H.içi ne kadar çalışan insan eğlenebiliyor? Buradan otobüs+metro ile taksim 75 dakika, ki bunu da bir çok kez canım sıkıldığında yaptım.

Bana göre de İstanbul eğlenilecek hatun evlenilecek değil. Hani orada yaşam pahalı, trafik, gürültü, kalabalık ciddi anlamda sıkıntı verici nereye gitsen insan sürüsü kaynıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbul'da oturuyorum ve kocaeli'de okudum 4 sene. O zamanlar istanbul ile kıyaslayıp burun kıvırıyordum ama askerlik nedeniyle 2-3 anadolu şehrinde bulunduktan sonra diyebilirimki kocaeli baya baya büyükşehirmiş. :) Maşukiye, kartepe fln güzel bi kaçamak yeri oluyor h.sonları. İstanbulu özlediğin zaman araba varsa 1saat yoksa 2 saate rahat gidebiliyorsun. İstanbula göre daha ucuz. Deniz olması da önemli.

İstanbulla kıyaslayınca her yer sönük olabiliyor ama ortalamayı düşününce güzel şehir. İş hayatında zaten akşam işten çıkıp kendini eve atmak istiyorsun çoğunlukla. Her akşam çıkayım ortamlara akayım diye yaşadığını sanmıyorum kimsenin :) işi daha çok seveceksen bence git kocaeli'ye.
Sosyal ağlarda paylaş

hepinize cok tesekkurler arkadaslar,
izmiti tercih edecek gibiyim.

dediginiz gibi isten cıkınca alemlere akılmıyor.1 sene icinde ortlama bi kez cıkmısımdır dısarı hafta icleri. otobus+metroyla taksim 75dk ise iyiymis, hafta ici bile yapılabilir bu belki. haftasonu da istanbula kacılır.kalıcak bi iki yerim var zaten sorun olmaz.

yorumlarınızı yazmaya devam edin :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...