Pluton Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Selamlar, ne zaman aklıma gelse bakıyorum ama birşey bulamıyorum. Belkide böyle birşey yoktur ama yinede sormak istedim. Öncelikle şöyle bir html yapımız olsun; <ul class="ilk"> <li>Naber ne yaptın</li> </ul> <ul class="ikinci"> <li>Naber ne yaptın 2</li> </ul> Şimdi css'de bu 2 classın da li elementlerine birşey atamak istediğimizde şu şekilde seçtiriyoruz ya .ilk li, .ikinci li {} Peki şöyle birşey yok mu ? ".ilk ve .ikinci classın tüm li elementlerini al." Bunu yapmak için aynı classı falan verebiliriz gerçi ama öyle saçma yerler oluyor ki kullanmak zorunda kalıyoruz. Bu dediğimi yapabiliyor mu CSS ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 verdigin ornek zaten dedigin seyi yapiyo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 valla bide hepsini tek seferde alicaksan, <div class='yapmaHayrettin'> <ul class="ilk"> <li>Naber ne yaptın</li> </ul> <ul class="ikinci"> <li>Naber ne yaptın 2</li> </ul> </div> .yapmaHayrettin li {text-decoration:bold} gibi biseyde olabilir. bilemedim simdi dsfdsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Yok biliyorum aynı şeyi yaptığınıda acaba daha kısa bir yolu var mı diye araştırıyorum ne zamandan beridir. Dediğim gibi ikinci bir class veripde yapılabilir ama bu yoluda öğrensem fena olmazdı hani =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 selectvizer diye bir js var. class vermeden 2. 3. bilmem kacıncı elementleri seçmeni sağlıyor bir bak istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 CSS'te first, last gibi selector'lar var ama cross-browser degil ne yazikki. Diger yandan jQuery ile rahatca secebiliyorsun. $("ul:eq(1)").children("li:first").html("Haci naber?"). gibi ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 evet selectvizer kullanmak yerine jquery daha mantıklı bencede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 bi ara vardı adam gibi css yazmak istiyoruz diyen kişilerin üzerinde çalıştığı projeler. oop benzeri bişeyler yapmaya çalışıyolardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar