Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanserle Mücadelede Büyük Keşif (2012)


copry

Öne çıkan mesajlar

said:
İnsanların savunma sistemini durduran kanser hücrelerini alt edecek antikor bulundu. Yöntem, her tip kanser için tek tip tedaviyi mümkün kılacak.


Yazının devamı

said:
Bilim adamları hayvanlar üzerinde yaptıkları deneylerde, tek bir antikorla insanlarda görülen farklı türdeki kanserli tümörleri küçülttü.

İnsan savunma sisteminin, normal koşullarda, kanserli hücreleri bulup yok etmesi gerekiyor, ancak bu olmuyor. Bilim adamları, tümör hücrelerinin savunma sisteminden nasıl kaçtıklarına dair önemli bir keşifte bulundu.

Sonuçları Amerikan Bilim Akademisinin dergisi PNAS'ta yayımlanan araştırmaya göre, tümör hücreleri etrafında, savunma sisteminin yok edici-yiyici hücrelerini durduran bir proteinin üretimini önemli ölçüde artırıyor. Bir antikor ise savunma sistemi için kırmızı ışık görevi üstlenen bu proteinin üretimini durduruyor, böylece kanserli hücrelerin koruması ortadan kalkıyor.

İnsanlardan alınan farklı kanserli tümörleri farelere aktaran bilim adamları, bir antikor ile tümörlerin küçüldüğünü gördü. Bilim adamları, böylece kanserin ya tamamen yok olduğunu ya da en azından metastazın engellendiğini kaydetti.

Bilim adamları, en geç iki yıl içinde yöntemin insanlar üzerinde deneneceğini bildirdi.

Araştırmayı yürüten ekibin başkanı, Stanford üniversitesi bilim adamlarından Irving Weissman, "beni yeme" sinyalinin bloke edilmesinin, farelerde denedikleri hemen her tür kanserli tümörün büyümesini, asgari düzeyde toksite ile durdurduğunu belirtti.

Bilim adamları insanlarda yumurtalık, meme, bağırsak, idrar torbası, beyin, karaciğer ve prostat tümörlerini inceledi. Hemen hemen tüm kanser hücreleri, CD47 proteininden, normal hücrelerin ürettiğinden üç kat fazlasını üretti. Bu protein, savunma sisteminin makrofajlarıyla yani yiyici hücreleriyle temas ettiğinde, kanserli hücrenin yok edilmesini engelleyen bir dizi kimyasal tepkimeye neden oldu. CD47 üretimi ne kadar yüksekse hastanın yaşam süresi o kadar kısaldı.

İnsanlardan alınan kanser tümörlerinin yerleştirildiği fareler üzerinde yapılan deneylerde ise CD47 üretiminin bloke edilmesinin, savunma sisteminin kanserle mücadelesini güçlendirdiği görüldü. CD47'yi engelleyen bir antikor verilmesi, farklı türdeki kanserli tümörlerin büyümesini durdurdu. Küçük tümörlerin birkaç hafta içinde tamamen yok olduğu, büyük ve saldırgan tümörlerin metastaz yapmadığı tespit edildi.





bu da linkimiz

Çok umut verici bir haber . Ve 2 yıl içinde insanlarda denenecek olması da ilginç. Umarım başarılı olunur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

erken konuşmamak lazım farelerde vs çeşitli kanser tiplerini %99 oranda gerileten tedaviler insanlarda işe yaramayabiliyor. ama olursa insanlık en büyük dertlerinin birinden kurtulmuş olur.

ha bi de "KÖNSÖR TÖDÖVÖSÖNÖ BÖLDÖLÖR ÖMÖ SÖKLÖYÖLÖR" diyen ergen dahiler biraz olsun susar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

ha bi de "KÖNSÖR TÖDÖVÖSÖNÖ BÖLDÖLÖR ÖMÖ SÖKLÖYÖLÖR" diyen ergen dahiler biraz olsun susar.


kaç milyar dolarlık piyasa kanser endüstrisi, tabii ki kanserin %100 tedavisi çıkmayacak. ilaç şirketlerinin yediği bokları araştırın kar için neler yapmış adamlar. çok da umurlarındaydı kansere çare bulunması.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de kanser hücrelerinin acayip hızlı mutasyon kapasitesi yüzünden, yüzeyindeki reseptörler de sürekli değişiyor. Öyle evrensel bir kanser reseptörü olmaması zaten en büyük sorunlardan biri. O yüzden ya hep ya hiç şeklinde bütün bölgeyi temizliyorlar genelde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

emanet said:

Ardeth said:

ha bi de "KÖNSÖR TÖDÖVÖSÖNÖ BÖLDÖLÖR ÖMÖ SÖKLÖYÖLÖR" diyen ergen dahiler biraz olsun susar.


kaç milyar dolarlık piyasa kanser endüstrisi, tabii ki kanserin %100 tedavisi çıkmayacak. ilaç şirketlerinin yediği bokları araştırın kar için neler yapmış adamlar. çok da umurlarındaydı kansere çare bulunması.


Al işte geldi. Kanser alanında yapılan araştırmaların büyük bir kısmı kar amacı gütmeyen akademik veya serbest araştırma kuruluşları tarafından yapılıyor. O adamların ne düşündüğünden bize ne? Sen bir akademisyenin kansere çare bulması ne demek bunu anlıyor musun? Nobel + dünyanın her yerine heykelinin dikilmesi demek. Bir akademisyen Gregory Perelman değilse buna hayır demez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

O adamların ne düşündüğünden bize ne?


ardeth önce pempe gözlüklerimizi çıkaralım ve iğrenç gerçeklere bi bakalım.

bu büyük ilaç şirketlerinin değeri 550 milyar dolar civarında. devletten, araştırma kuruluşlarına, üniversitelerden, medya'ya kadar her yerde adamları var. kazandıkları korkunç paralar sayesinde limitsiz bir güçleri var. sen gelmiş diyorsun ki bize ne onlardan?

abi o akademisyeni tarihten silerler. heykeli mi dikilecekmiş? bir sürü adam çıktı tedavi bulduğunu söyleyen ve hepsi aşşağılanıp kariyerleri bitirildi. bunlar içinde doktorlar akademisyenler ciddi insanlar var. bu adamların wikipedia entrysini bile bulamazsın bırak heykeli.

hayır insiderlar çıktı açıkladı bir sürü şey bu şirketler hakkında, suçüstü yakalandılar insanlık suçları işlerken (afrikaya tonlarca aidsli ilaç satmak gibi mesela) hala gelip ergen dahi diyorsun.

madem araştırmadın, bir fikrin yok bu konuda, neye dayanarak ergenlikle suçluyorsun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana ne abi o şirketlerin ne yaptığından? O şirketler kanser araştırması fund edip sonra sonuçlarını açıklamak istemiyorlarsa kendileri bilir. İlaç şirketlerinin ne kadar pis işler çevirdiğini de biliyorum. Ama benim bahsettiğim araştırmalar devlet tarafından veya çeşitli kuruluşlar tarafından desteklenen çalışmalar.

Bi tarafımızdan da olay sallamayalım yok bir sürü akademisyen tarihten silinmiş de yok şöyleymişte yok böyleymişte. Hayatında bir kütüphaneye gidip kanser tedavisi ile ilgili bir kitap açıp baktın mı? baksaydın bugüne kadar kanser için ilaç ve kemoterapi dışında geliştirilen tedavileri öğrenirdin. Sen sanıyor musun ki civilizationdaki gibi reserache tıklıyosun dolunca kanser tedavisi birden ortaya çıkıyor? Kanser tedavisi eğer çıkarsa bu bilgi birikiminin sonucunda ortaya çıkacak. Bu bilgi birikiminin artmasının önüne bugüne kadar geçemediyseler boşuna komplo teorisi kurmaya gerek yok. Bu adamlar makalelerini yayınlıyorsa bu ne demek? Bu alanda çalışan on binlerce insanın bu metodu, bu fikri öğrenmesi demek. Eğer bu metodun gerçekten potansiyeli varsa sen ilaç şirketlerinin bütün dünya çapında bunun gelişimine engel olabileceğini mi sanıyorsun? Bir iki belgesel izleyip kanser uzmanı oluyor yahu Bi yürüyün gidin allasen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah araştırmadım ve fikrim yok öyle mi? Ben lisansta genetik okudum. Dünya çapında nasıl araştırmalar yapıldığını biliyorum. O kansere tedavi bulundu diye çıkan haberlerin çoğu bilim ile medyanın arasındaki iletişim sorunundan. Adam çeşitli gruplar ya da hayvanlarda etkili olan bir tedavi buluyor ama onun insanlara uygulanmasından komplikasyonlar oluyor. O yüzden bu haberdeki gibi artık en azından insan tümörü yerleştirilip yapılıyor bu denemeler. Bunların hepsi birer bilgi birikimi. Bu bilgi birikimlerini ben kitaplarda ve bilimsel makalelerde gördüm, gözlerimle akademik dünyanın bu konuda nasıl geliştiği izledim derslerde. Sen ne yaptın, neyi araştırdın? Gidip televizyonda yayınlanan belgeseller, popüler bilim dergilerinde çıkan yazıları okumaktan başka ne yaptın?

Bilimsel gelişim hakkında en ufak bir fikriniz yok sonra çıkıp komik komik şeyler söylüyorsunuz. Bilimi sanıyorsunuz ki bir gün dahinin biri çıkacak sıfırdan geliştirdiği bir yöntemle kanseri yenecek yenerse. Bu tedavi ancak bilgi birikimi ile gelir, bu bilgi birikiminin önüne de geçemezlerse tedavinin de önüne geçemezler. Dünyanın her yerinde bunları araştıran on binlerce bilim adamı var.

emanet said:


madem araştırmadın, bir fikrin yok bu konuda, neye dayanarak ergenlikle suçluyorsun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

Mis gibi yaşamak varken niye ölelim abi ben ölümden korkuyorum şahsen .


ne sebepten ölmek istersin peki?

hayır sonrasında bişi olmayan bir durumdan korkmak saçma.
ben geride kalan olmaktan korkarım, ölen olan taraf olmak çok bir dert değil. kanser falan da hızlı ise güzel bi gidiş işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın "targeted approach" denen ve sadece kanser hücrelerini yok etmeye spesifik tedaviler geliştirme evresine girmekte olduğundan haberiniz var mı mesela? Hiç bunları araştırdınız mı? nanoteknoloji ile bu şeyler nasıl geliştiriliyor bunlarla ilgili şeyler okudunuz mu? Sonra da neden bu insanların isimleri wikipediada yok gibi saçma sapan şeyler söylüyorsunuz yahu. Parayla mı gönderiyorlar sizi bu bölüme arkadaş? bu insanların isimlerini görmek istiyorsan şu wikipedia linkinde kanser araştırmaları ile ilgili makalelere girip bakabilirsin

http://en.wikipedia.org/wiki/Cancer_research

AMA Bİ DAKKA YA İLAÇ ŞİRKETLERİ ADAM TUTUP WİKİPEDİAYI EDİTLİYOSA

http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/005/882/I%20lied.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

son 15 yıldır her hafta gazeteye baktığımda kansere çare bulunuyor. bu da onlardan biri. lol


o gazetelerin suçu genelde bi yerden kulaklarına fareler üzerinde başarılı bir araştırma lafı geliyor hemen "KANSERE ÇARE İÇİN UMUT" asıl kötü olan medya kuruluşları be heh onlar ilaç şirketlerinden bile kötü, umut tacirleri resmen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...