Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

8mbit'e kadar olan internet hızım sabit 2mbit

aQuelleris

Öne çıkan mesajlar

Başlıkta belirttiğim gibi 2mbit sabit bir hızda internet alıyorum interneti bağlattığımdan beri. (bu da yaklaşık 6 ay gibi bir süre)
Modem arayüzünden yapılabilecek bir şey var mı diye epey bir bakındım ancak bir sonuç elde edemedim. ttnet i de sayısız kez aradım tabiki ordan da bir sonuç yok. Linksys wag120n modemi kullanıyorum, arayüzde yapılabilecek ufak bir değişiklikle bu sorun halledilebilir mi?
İkinci ihtimal olarak da ttnet'i arayıp çok pis çatmak var ama modem ayarlarıyla ilgili bir şey ise boşuna sövmek istemiyorum. Aranızda bu modemi kullanan ya da daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı?
Aşağıda bir kaç resim koydum fikir vermesi açısından. Teşekkürler.

modem

Sosyal ağlarda paylaş

evinin civarına gelen internet hattı 8 mbit'i desteklemediği için internete bağlıyken sürekli kopma sorunu yaşamaman için 2mbit'e sabitlemiştir ttnet. ara müüşteri hizmetlerini internet hattını test etsinler eğer daha yüksek hızları destekliyolarsa yükseltirler. benimde aynı böle 2mbit'e sabit. daha yüksek olduğu zaman sürekli internet kesiliyo. bölede mal bi internet altyapımız var işte.
Sosyal ağlarda paylaş

ttnet i aradım az önce. Adamla baya bi konuştuk ama netice 0 türk telekom şubesine gidip orada derdimi anlatıp halledebileceğim yönünde konuştu. Dediğiniz gibi santralden verilen portla alakalı bir durum ama sinir olduğum şey üst komşum çatır çatır 8mbit kullanırken ben 2mbit kullanıyorum bölgesel olsa içim yanmayacak.
Bir tt şubesine gidelim bakalım bir şey değişceğini sanmıyorum ama.

En olmadı kablo nete geçicem bu şekilde kafayı yemektense.
Sosyal ağlarda paylaş

aQuelleris said:

ttnet i aradım az önce. Adamla baya bi konuştuk ama netice 0 türk telekom şubesine gidip orada derdimi anlatıp halledebileceğim yönünde konuştu. Dediğiniz gibi santralden verilen portla alakalı bir durum ama sinir olduğum şey üst komşum çatır çatır 8mbit kullanırken ben 2mbit kullanıyorum bölgesel olsa içim yanmayacak.
Bir tt şubesine gidelim bakalım bir şey değişceğini sanmıyorum ama.

En olmadı kablo nete geçicem bu şekilde kafayı yemektense.

üst kat komşun8 kullanıyosa sürekli ara santralin numarasını al felan
Sosyal ağlarda paylaş

atarli bi sekilde konusup karsindaki elemanin anlamadigi seyler soyleyince cidden bilen birine yonlendiriyolar. Baya cep telefonumu aramisti teknik islerle ugrasan bi eleman. Bak simdi 8mb veriyorum, goruyosunuz di mi hat zayifligini? Bu yuzden max 2 verebiliyoruz. Isterseniz 4 yapalim ama, deneyin, cok koparsa ararsiniz beni bu numaradan tekrar iki megabite cekeriz falan gibisinden konusmustu. 30dk falan konustuk, internet 4mb oldu, aveadan da 15dk beles sure kazandim sfdz
Sosyal ağlarda paylaş

ttnet i tekrar aradım daha düzgün bir insan evladı ile konuştuktan sonra santralin adresini verdi. komiktir ki beyoğlu santrali şişlide. Santrale gidip bu durumla ilgili dilekçe vermem gerektiğini ancak bu şekilde halledilebilecek olduğunu söyledi. Haftada 1 gün izinliyim o günde bunlarla uğraşıp heba etmek pahabiçilemez..
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

evet bildiğin pazarlık yapıyolar
ben 8 mbite kadar baglantı aldım
adamlarla 6 mbite anlastık pazarlık edip eahueauha
1 mbitten basladık

ya bende oturdum o pazarlığa hatta aadam adedim ki
benim adil kullanımım denen şey yok
hep 4 hep 4 adam diyor yok 8 ve düşüyor diyor kotanız dolunca diyorum düşmüyor sen bana sekiz ver diyorum yok diyor zataen sekiz tamam dedim ya ne halinizv arsa görün
Sosyal ağlarda paylaş

aQuelleris said:

ttnet i tekrar aradım daha düzgün bir insan evladı ile konuştuktan sonra santralin adresini verdi. komiktir ki beyoğlu santrali şişlide. Santrale gidip bu durumla ilgili dilekçe vermem gerektiğini ancak bu şekilde halledilebilecek olduğunu söyledi. Haftada 1 gün izinliyim o günde bunlarla uğraşıp heba etmek pahabiçilemez..

Bu nasil bir servis , nasil hizmet hala aklim almiyor. Ben veletkende boyleydi, coluk cocuga karistik , yillari devirdik dante misali hala ayni.

Okudukca bu tip sikayetleri, gidip bulundugum ulkedeki servis saglayicimdin binasinin onunde pankart acip her gereksiz arayip, soylenmemden dolayi ozur dilemek geliyor icimden. Kesintisiz 30 Mbit baglantiyi gecen hafta 2 saat bakim icin kestiler diye demedigimi birakmadim telefonda elemanlara, yaziklar olsun bana, walla size de gecmis olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Uzun uzadıya okumadım ama mesaj yazayım dedim;

Ben de iş yerinde ve evde 8mbit'e kadar olan bağlantı var. İlk aldığım Asus AAM-6020VI modemim mevcut iş yerinde ve bağlantı değerlerim:
upload 797 kbit/s
download 11.576 kbit/s

Evde ise Linksys var ve upload 840kbit/s, download 12.500 kbit/s civarında.

Ben iş yerinde aynı sorunu yaşayıp 2mbit'in üstüne çıkamadım. Santrale kadar gittim, modemden okuduğum sinyal değerlerini ve olması gerekenleri oradaki müh arkadaşa verdim. Adam ilgilendi bir şeyler denedi ve sonra da benim hattımı yeni döşenen fiber hatta aktardı ;) ve sonrasında da değerler gözüktüğü gibi.

TTNET'i arayıp kapattıracağını belirt veya bir abone merkezine gidip yine kapatacağını söylediğinde neden diye sorduklarında hız dersen eğer senden zaman istiyor ve hızı yükseltmeye çalışıyorlar. Aslında yapılacak iş tamamen PC başında benim anladığım.

Kim sesini çıkartırsa olayı iş bir nevi :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...