Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SüperLig 33. Hafta: Trabzonspor - Fenerbahçe 01.04.12 @ 19.00

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

ekleyip cıkaracaklarına bucuklu hali ile bıraksalar ya, kimsenin kafası karısmasa. esitlik halinde zaten ikili averajda ustun oldugumuz icin sampiyon oluyoruz, yemisim bucugunu. 1 puanla sampiyonlugu kaybetsek aslında 0.5 puanla kaybetmis olucaz yani. her turlu emenike boyle sistemin.

ben 6 puan fark olsun diye hesap yapıyorum ama fb'nin son macta da puan kaybı yasaması sart bu fark icin. kimle yapıyor son hafta?
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

abi matematikte sorun yok. sen puan farkını ikiye boluyorsun. halbu ki ikiye bolunecek olan sey puan farkı degil, takımların topladıgı puanlar.

Galatasaray 74
Fenerbahçe 64

Şu anki puan durumu bu şekilde. Lig bugünkü hali ile bitecek olsa, iki takımın da puanları yarıya indiğinde playoff 5 puan fark ile başlar.

Diyelim ki sezon bu akşamki maçtan sonra bitiyor. FB bu akşam galip gelirse puanı 65 olacak. İkiye böldüğünde 32,5 yapıyor o da yuvarlanıp 33'e tamamlanıyor (süper sistem, ilkokul terk). Bu durumda puan playoff öncesi puan farkı 4'e inmiş olacak.

Fb kazanırsa puanı 67 oluyor. Böl ikiye 33,5'tan 34. puan farkı 3'e iniyor. Ben burada yanlış hesap yapmışım. Galibiyet baya işine yarıyormuş fenerin.

Yalnız şu eşitlik halinde yarım puanların geri eklenmesi durumunu bilmiyorum. Bi açıklığa kavuşturmak gerek onu.

puan farkını ikiye bölmekle, toplam puanı ikiye bölmenin ne gibi bir farkı var anlatır mısın :D

senin o yuvarlanıp 33'e tamamlanıyor puan farkı 4 oluyor dediğin durumda, aslında 32.5 olduğundan fener, puan farkı 5 yani benim dediğim gibi.

kısacası sistemi bilmeden yazmışın en başta sanırım =)
Sosyal ağlarda paylaş

Khelben said:

41-50 puan varsa 4 puan fark,
40-49 puan varsa 5 puan fark oluyor.

Yani puan farkı değil takımların farkı önemli.

sistemi bilmeden hala neler diyorsunuz ya, dalga geçiyorsunuz heralde

50-41 puanda da fark 5, 25-21 diye gelebilir playoff'a ama playoff'ta sonra 36-36 şeklinde bitirirlerse berabere, 41/2=20.5 olduğundan 50 puan ile ligi bitiren şampiyon olur. kapiş? kısacası puan farkı 5 yani yine, 4 değil.
Sosyal ağlarda paylaş

var sayalım GS 74 / FB 67 ile bitti lig.

Play-off puan durumu;

GS 37
FB 33,5 tan 34 ile başlayacak.

Var sayalım fener kazandığı her maçtı 5-0 kazandı. GS kazandığı her maçı 1-0 kazandı. Kaybettikleri maçları da varsayalım 1-0 kaybettiler. Ve işte play-off sonunda puanlar eşit. Normal düşüncede 5-0,5-0 galip gelen tarafın averajla şampiyon olması gerekir. Ancak öyle değil. Ligi üstte bitiren şampiyon oluyor.

Bu kadar basit yahu(!).
Sosyal ağlarda paylaş

Khelben said:

Sabo zaten biz playoff girişini söylüyoruz sırf, yoksa 2 si de 4.5 puan bi farkları yok evet.

ya tamam da, "playoff girişi" nedir ki? ne önemi var playoff girişinin... puan farkı sonda önemli.

"bu nası bir sistem fb kaybetse de berabere kalsa da 4 puan farkla giriyrouz" diye bir zihniyet yok yani. farkettiriyor, bunu anlatmaya çalışıyorum baştan beri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...