pekaziz Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Çetin abi yorma güzel parmaklarını. Ne güzel demişsin bak, devir onların devri. Laf anlamaz buradan kimse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 kendini toplumun "aydınları" olarak lanse eden bir grubun insanlara hakaret etmeden tartışamaması, haklı olduklarını (eğer haklılarsa) fikir ve bilgileriyle gösterememsi kadar ironik bir durum yok. içi boş enteller gibisiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 throine said: @Ardeth Senin gözünde İllaki ırkçı olmaları için yahudileri kesmeleri gerekiyorlar gibi bir sonuç çıkarıyorum her yazından. Benim iddia ettiğim şey o dönemde ırkçı insan ya da grupların olmadığı değil. Sadece Nazi almanyası gibi sistematik öldürmeye yönelik boyutlarda bir ırkçılık yoktu, icraat olarak da yoktu kafa yapısı olarak da yoktu (ha bir iki manyağa sorsan belki onlar öyle olsun derdi o ayrı). Bir iki örnekle bunun sistematik olduğunu göstermiş olmazsın Throine. Daha önce de söylemiştim, sayılar önemlidir. 2. dünya savaşında Hitlerin anti-semitizm akımına kapılan sadece bir medya kuruluşu ve sadece 5-10 insan olsa, olaylar o boyutlara varmazdı. Devletin körüklemeyi geçtiğim organize ettiği toplumsal bir histeriden bahsediyoruz orda. Türkiyede bu akım ise artı eksi bir diğer ülkelerde olduğu kadar vardı muhtemelen. Yani o dönemin rejimi veya hükümeti ile ilgisinden ziyade o akımını dünyaya homojen yayılmasının sonucuydu. Benim anlatmak istediğim şey, bir hükümete "Nazilerin kafa yapısına sahipti" demek bile çok büyük bir iddia. Bunun farkında mısın bilmiyorum, politika okuyan bir arkadaşın konu üzerine okuduğu kitaplarda göz misafiri olmuştum, öyle bir olaydan bahsediyorsun ki sen insanlar hala onu nasıl ele alacağı konusunda şaşkın. Nasıl kategorilendireceklerini, nasıl analiz edeceklerini bilemiyorlar. Basit bir ırkçılık akımından bahsetmiyoruz, olayın çok derin boyutları var sanıyorum ki (konu üzerinde akademisyenleri bile bu kadar zorladığına göre). Bu boyutları görmeden atıp tutmanın pek faydası yok. Ha evet, icraatlardan bahsetmiyorum, kafa yapısından bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Örnek vermek gerekirse, 1- Sivas katliamı ve benzer olayların sürekli olması toplumsal bir histeridir 2- PKK ile ilgili bir gösteriye katılmış olsa bile, kürt bir çocuğun bir binada yüzlerce insan tarafından sıkıştırılıp linç edilme tehlikesi altında kalması toplumsal bir histeridir (bu durumda yine rage'e girenler olmasın diye söylüyorum, çocuğu haklı bulmuyorum evlerine taş vs atılan ve polisin hiç bir güvenlik sağlamadığı adamların da durumunu anlıyorum, toplumsal histerinin mimarları başka burda). 3- Bir sürü insanın fetullah gülen cemaatine üye olması toplumsal bir olaydır, bir 50 sene sonra bugünün Türkiyesini karakterize eden kitlesel bir hareket olarak sunulabilir. 4- TRTden cinlerle ilgili bir belgesel alıp bugünün Türkiyesi hurafelerle yönetiliyordu denilemez. Yeni şafak haberlerine bakıp da ülke radikal islam ve şeriatla yönetiliyordu denemez. Ama mesela MIT ve Polis ile ilgili olaylar incelenerek polisin ve MITin hükümetin veya çeşitli grupları baskı maşası haline geldiği söylenebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Bone said: kardeşçe yaşamak, özgürlük, insan hakları, eşitlik "biz" de istiyoruz, ama her olayda, her konuda çıkıp "SEN BANA 30LARDA ŞUNU ŞUNU YAPMIŞTIN, ÇEK ŞİMDİ CEZASINI" gibi bir hesaplaşma yarışına girmenin bu söylediğimiz şeylere hiç bir katkısı yok. edit: ha pardon, hata yaptım yazarak, baştan önyargılı yaklaşıyorsun nasılsa mesajlarıma, buna da kötü diyip geçersin nasılsa. Bu konuda Hrant Dinkin güzel sözleri vardı, genelde Japonyayı örnek veriyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 uğur mumcu da şöyle bi konuşma yapmıştı zamanında, konuyla alakalı sanırım http://www.youtube.com/watch?v=C6j__bHXAeo http://www.youtube.com/watch?v=RhzNLySWmJ4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 cetoritto said: Wispy said: Konu nerelere gelmiş ben tamamen kaçırmışım tüh. Şimdi değinildi mi bilmiyorum ama Cumhuriyet gazetesi onlarca sene kemalizm propogandası yaptı, bu da yandaş gazetecilik sayılıyor mu ? Ya da şimdi taraf değiştiren medya patronları 28 şubat sürecinde paşalara tekmil verip ısmarlama haberler yaptığı da yandaşlıktan sayılıyor mu ? Medya bütün dünyada kokuşmuş, bizde daha beter. Bir de güç delisi patronlar tarafından yönetiliyorlar. Sonuç doğal bence. -Cumhuriyet gazetesini Mustafa Kemal Atatürk'ün Nadir Nadi'ye kurdurduğunu biliyor musun çocuk? -Adını Atatürk'ün verdiğini biliyor musun? -Gazetenin amacı Kemalist değerleri millete anlatmak, öğretmekti. Bunun haricinde yazdıkların tamamen Feto camiasının ağzı, ısmarlama haber nasıl yapılır konusunda zaten camia bütün dünyaya ders veriyor. Neyse ya, neyin ne olduğunu herkes biliyor zaten. Vatan haini padişahın b.ktan düzenini yıkıp Cumhuriyeti getiren Atatürk'ü ve onun uyguladığı sistemi Amerikan destekli camianın karalamaya nereye kadar gücü yeter, yetebilir? Devir onların devri, gün olur devran döner, hesap o zaman öyle bir döner ki işte ben o günleri düşünüyorum, bakalım ak mı, kara mı, o zaman göreceğiz? Ooo hoşgeldin çetintaş. Söylediğine bakılırsa faşizm de kemalizmin bir parçası herhalde, Türk bayrağına Faşist İtalyan Partisinin simgesini koymuş Cumhuriyet gazetesi. http://antigazete.com/upload/Image/haberler/haber-yorum/cmhryt_fasizm4.jpg http://antigazete.com/upload/Image/haberler/haber-yorum/cmhryt_fasizm3.jpg Sırf bayrak kanunundan kapatılırdı herhalde böyle bir rezalet başka bir gazetede olsaydı lol. Rejim, hükümet vs propogandası yapan her basın yayın organı yandaş medyadır. Ama onu Atatürk eliyle kurulmuştu, devrimi halka yayıyordu bir de arada kürtlere yamyam bunlar, hepsini de bombalıyoruz oleeeey yazıyordu o yüzden problem yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Wispy said: Söylediğine bakılırsa faşizm de kemalizmin bir parçası herhalde, Türk bayrağına Faşist İtalyan Partisinin simgesini koymuş Cumhuriyet gazetesi. Yok benim söylediğimden o anlamı çıkarmak için farklı bir şey olmak gerekiyor.Ama ney? Wispy said: Sırf bayrak kanunundan kapatılırdı herhalde böyle bir rezalet başka bir gazetede olsaydı lol. Rejim, hükümet vs propogandası yapan her basın yayın organı yandaş medyadır. Ama onu Atatürk eliyle kurulmuştu, devrimi halka yayıyordu bir de arada kürtlere yamyam bunlar, hepsini de bombalıyoruz oleeeey yazıyordu o yüzden problem yok Vıcık vıcık demagoji.Tüm Avrupa'nın faşizme karşı nasıl davranacağını bilemediği,tam olarak ne olduğunu anlamadığı bir ortamda Cumhuriyet gazetesinin attığı bir manşetten Kemalizm ve faşizm arasında ilişki kurmak, bu şekilde Cumhuriyet gazetesine ve tabii ki asıl amaç olan Atatürk'e hakaret etmek,iftirada bulunmak. O kadar akıllı değilsin çocuk. Üstelik 1930un karanlık,puslu,kaygan zeminindeki dünyasında Cumhuriyet gazetesinin attığı manşet mi sana yandaş medya başlığı altında bu kadar hakaret ettiriyor? Dürüstlüğüne nasıl inanacağız? Bir de o kadar banal ki artık şu tarz, 1 tane doğru laf eder gibi yapıp 5 tane yalan yazmak...Hangi Kürt'e kim yamyam demiş ve kim hepsini bombalamış? Ayrılıkçı-Kürtçü ayaklanmayı aslanlar gibi bastıran Cumhuriyet ordusuna selam olsun. Senin gibi atasına-soyuna-sopuna hakaret eden adamlara da yazıklar olsun. Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Nagehan Alçı, M.Ali Birand, Taha Akyol, Cengiz Çandar, R.Ozan Kütahyalı ve daha en az 100 küsür tane adam...Akit, Zaman, Sabah, Bugün, Star ve daha en az 20 tane gazete aklına gelmiyor yandaş medya deyince; 1930'un Cumhuriyet gazetesinden kelimelerin tam da anlamlarıyla kullanıldığı bir manşet geliyor aklına he?!?! Yukarıya yapıştırdığım Sivas katliamını selamlayan adam gibi adamlar seni şaşırtmıyor. Ya da Nedim Şener için tutuklandığında,"daha bunlar bir şey değil, daha neler var,n eler, mahkemede hepsi ortaya çıkacak"diyerek gazetelerde manşetler atan,köşelerinde haykıran, tv ekranlarında bağıran namussuzlar aklına gelmiyor ve Cumhuriyet gazetesinin yukarıdaki manşeti geliyor he?!?! Git yat oğlum, git yat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 cetoritto said: Ayrılıkçı-Kürtçü ayaklanmayı aslanlar gibi bastıran Cumhuriyet ordusuna selam olsun. en kötüsü müslüman kürtler lan. müslümanlar şeriat diye mi ayaklandı, kürtler ayrılık için mi hiç belli olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 ikisi de, ikisi de.yani işin özü şu...bu şey sait ve said-i nursi amaçları aynı olan 2 tane şakirt,iki tane vatan haini, iki tane terörist. ikisi de şeriat devleti kurmak isteyen adamlardı. birisi açıkça kürt islam devleti kurmak istiyordu, öbürü de her fırsatta yaptığı hareketlerde şeyh sait'i selamlayan, onun başladığı işi bitirme özlemi duyan, deliliği tescil edilmiş bir adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 once bi kurt olarak ayrilalim da, sonra din olayina aramizda karar verir, ona gore bi daha ayriliriz demisler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2012 Of al birini vur ötekine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 cetoritto said: Wispy said: Söylediğine bakılırsa faşizm de kemalizmin bir parçası herhalde, Türk bayrağına Faşist İtalyan Partisinin simgesini koymuş Cumhuriyet gazetesi. Yok benim söylediğimden o anlamı çıkarmak için farklı bir şey olmak gerekiyor.Ama ney? Wispy said: Sırf bayrak kanunundan kapatılırdı herhalde böyle bir rezalet başka bir gazetede olsaydı lol. Rejim, hükümet vs propogandası yapan her basın yayın organı yandaş medyadır. Ama onu Atatürk eliyle kurulmuştu, devrimi halka yayıyordu bir de arada kürtlere yamyam bunlar, hepsini de bombalıyoruz oleeeey yazıyordu o yüzden problem yok Vıcık vıcık demagoji.Tüm Avrupa'nın faşizme karşı nasıl davranacağını bilemediği,tam olarak ne olduğunu anlamadığı bir ortamda Cumhuriyet gazetesinin attığı bir manşetten Kemalizm ve faşizm arasında ilişki kurmak, bu şekilde Cumhuriyet gazetesine ve tabii ki asıl amaç olan Atatürk'e hakaret etmek,iftirada bulunmak. O kadar akıllı değilsin çocuk. Üstelik 1930un karanlık,puslu,kaygan zeminindeki dünyasında Cumhuriyet gazetesinin attığı manşet mi sana yandaş medya başlığı altında bu kadar hakaret ettiriyor? Dürüstlüğüne nasıl inanacağız? Bir de o kadar banal ki artık şu tarz, 1 tane doğru laf eder gibi yapıp 5 tane yalan yazmak...Hangi Kürt'e kim yamyam demiş ve kim hepsini bombalamış? Ayrılıkçı-Kürtçü ayaklanmayı aslanlar gibi bastıran Cumhuriyet ordusuna selam olsun. Senin gibi atasına-soyuna-sopuna hakaret eden adamlara da yazıklar olsun. Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Nagehan Alçı, M.Ali Birand, Taha Akyol, Cengiz Çandar, R.Ozan Kütahyalı ve daha en az 100 küsür tane adam...Akit, Zaman, Sabah, Bugün, Star ve daha en az 20 tane gazete aklına gelmiyor yandaş medya deyince; 1930'un Cumhuriyet gazetesinden kelimelerin tam da anlamlarıyla kullanıldığı bir manşet geliyor aklına he?!?! Yukarıya yapıştırdığım Sivas katliamını selamlayan adam gibi adamlar seni şaşırtmıyor. Ya da Nedim Şener için tutuklandığında,"daha bunlar bir şey değil, daha neler var,n eler, mahkemede hepsi ortaya çıkacak"diyerek gazetelerde manşetler atan,köşelerinde haykıran, tv ekranlarında bağıran namussuzlar aklına gelmiyor ve Cumhuriyet gazetesinin yukarıdaki manşeti geliyor he?!?! Git yat oğlum, git yat. Heh koşup gelmişsin yine Atatürkümüze hakaret ediyorlaaaaaar diye. İşiniz gücünüz o zamanın şartları bunu gerektiriyordu. Öyle dersen 50 sene sonra başkası da gidip AMA O ZOMONON ŞORTLORO BONO GÖRÖKTÖRÖYÖRDÖ ABD dünyanın bir numaralı gücüydü kimse ne yapacağını bilmiyordu derler. 10-15 sene önce ülkeni işgal amacı güden devletin faşist yönetimine selam panpa cnms tadında manşet atmış devlet eliyle kurulan gazete, rejimin bir numaralı sesi ama o sayılmaz çünkü Atatürk kurdu hem zamanın şartları bıdıbıdı. Ayrıca ben şu andaki hükümet tandanslı medyanın varlığını inkar etmedim veya savunmadım. Ama bundan kısa süre önce benzer medya patronları general postalı yalamak için kuyruğa girmişken, ısmarlama haberler çekerken hiçbirinizin sesi çıkmıyordu kuzum ? Bir de şu klavyeye oturunca ağzınızı çalkalayın salyalar damlamış yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2012 sen benimle beraber mi yaptığın askerliği? üniversiteyi benimle mi okudun? hayatta karşılaştığım şeyleri, yaşadıklarımı benimle mi göğüsledin? bu ülkede medyanın asla ve asla Kemalist olmadığını, vatansever olmadığını, milletin değil sermayenin çıkarlarını savunduğunu, Amerikancı olduğunu, Avrupacı olduğunu, günün şartlarına göre bunlara Arapçılığı-cemaatçiliği de eklediğini söylemekle ve her yerde bu söylediklerimi savunmakla geçti şu ana kadar ki ömrüm. Atatürk'ün Hitler ve Mussolini hakkında ki görüşlerini bildiğini düşünüyorum. Bilmiyorsan da rahatlıkla öğrenebileceğini düşünüyorum. Ümmetçi toplumdan millet oluşturan genç cumhuriyetin yönetim şekli FAŞİZM olan İtalya'ya "Kemalist Türkiye Faşist İtalya'yı selamlıyor" başlığı elbette ki bugün ben dahil hepimizi rahatsız ediyor. Ama senin aklın sıra t..şak geçtiğin bu durum bir hakikat. Önemli olan bir düşüncenin, bir felsefenin, ideolojinin özüdür. Uygulamada zamana bağlı değişiklikler olabilir. Bak sana dinden örnek vereyim: İslamiyet'in ilk zamanında Mekke'den çıkan adam Şam'a seyahat yapacaksa ramazanda oruç tutmazdı çünkü seferi sayılırdı. Oysa ki bugün Mekke-Şam arası 2 saat. "Seferi" sayılma durumu yok. Şimdi yine demin ki gibi hönkürecek misin bilmiyorum ama zamana bağlı olarak uygulamaların değişebildiğine güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Bak bir çokları bilmez ama Türkiye Cumhuriyeti 2. Dünya Savaşı'na katılmıştır. Ne zaman mı? Almanya-Japonya ittifakının yenileceği kesinleştiğinde hükümetimiz bu devletlere savaş ilan etmiştir. Oysa ki savaş boyunca ne İngiltere'nin ve ne de Almanya'nın hiçbir baskısına boyun eğmeyip denge politikası yürütmüştük. Demek ki zamana ve şartlara bağlı olarak hele hele devletlerin politikalarında ki uygulamalarda değişiklik olabilirmiş. Böyle aradan 80 sene geçtikten sonra tarih, politika, ideoeloji konularında bilgiden ziyade dogmalarla dolu adamların kalkıp da koskoca Atatürk'e, Kemalizm'e ve bu ülkenin yaşayan tarihi olan ve benim de şu an ki yapısından hoşlanmadığım Cumhuriyet gazetesine saydırması sadece ve sadece saçmalık. Saygısızlık. Heee, salyadan bahsetmişsin. İki mesaj önce paylaştığım SİVAS yazısını oku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar