Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fırında Soslu Tavuk


benjani

Öne çıkan mesajlar

MrLevie said:

abi bunu fırınsız yapma yolu var mıdır?

yeni taşınan yalnız bi adam için ideal duruyor=)


Aynı malzemeler (sos hariç)

Sos için;
-Kekik,
-Pul biber,
-Kara biber,
-Çok ince kıyılmış 2 diş sarımsak ya da sarımsak tozu
-2 yemek kaşığı salça*
-Bilimum sevdiğiniz başka sos,
-Damak tadınıza göre tuz
-Su (tenceredeki etlerin üzerini örtecek kadar)
Suyu kaynatıp hepsini bir kapta çırpıyorsun.

Tencerene yağ döküyosun (ben zeytin yağı kullanıyorum)

İnce kıydığın soğanları kavuruyorsun,

Daha sonra tavuğunu ekleyip dışları beyazlayana kadar birlikte kavuruyorsun (iyice pişirmeyeceksin),

Tavuklar beyazladığında, keyfine göre küp doğradığın patates, havuç, kabak vesaire ve benim tavsiyem bezelyeleri tencereye ekliyorsun.

Hepsini 1-2dk tencerede çevirdikten sonra daha önce hazırladığın sosu üzerlerine döküyorsun ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyorsun.

30dk+ sürer muhtemelen hazır olması, yemeğin hazır olduğunu da patateslerin sertliklerini kontrol ederek anlayabilirsin (her ocak aynı olmuyor saat yazmıyım.)


Not*: Salça sevmiyorsanız ya da domates tercih ederseniz sosa salça koymayın, tencereye sebzeleri eklediğiniz kısımda kabuklarını soyup, küp doğradığınız (ya da konserve aldığınız) domatesleri (yarım kilo tavukla 3 domates yeter herhalde) yemeğe ekleyin ve sosu da domatesler suyunu saldıktan sonra tencereye boşaltın.


Benim evde hızlı yemek yaptığım zaman tercih ettiğim şey genelde bu oluyor, yanına da pilav yapıyorum, 2-3 gün falan gidiyor zaten.

Pilavı da vereyim, yapması çok kolay,

Öncelikle derin olmayan teflon tencere buluyoruz (çelikten kolay oluyor yapması teflonda)

Daha sonra x su bardağı pirinci bir kaba alıp sıcak su ekleyip 10dk kadar bekletiyoruz,

10dk sonra, pirinçlerimizi süzgece geçirip, soğuk suda iyice durlayıp süzüyoruz,

Bu arada altını açtığımız tencereye yağı (zeytin yağı yine) koyup, üzerine pirinçleri ekliyoruz ve pirinçleri çevirmesi biraz zorlaşana kadar tencerede iyice karıştırıyoruz.

Pirinçler kıvama gelince 3x/2 su bardağı suyu ve zevkimize göre tuzu tencereye ekliyoruz, pirinçler eşit dağılsın diye bir kere şöyle bir çevirip, tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Pilavın pişmesi bayağı kısa sürüyor, o yüzden kontrol etmek lazım, kontrol etmek için de kaşığı pilava saplayıp dibinde su var mı yok mu ona bakıyoruz. (eğer su yoksa pişmiştir, daha çok beklerseniz altı tutuyor)

Pilav bu noktada lapa gibi görünecektir, bu görüntü normal, çünkü daha pilav demlenmedi sdf. Normalde pilav öylece beklerse de bir süre sonra demleniyor ama en güzeli şöyle oluyor;

Kalınca bir miktar kağıt havlu alıp tencere ile kapak arasına sıkıştırıyoruz ve pilavı havluyla sarıp bekletiyoruz. Biraz bekledikten sonra (20-30dk iyi olur) tamam oluyor pilav da.


Eğer iki yemeği aynı ana denk getirmek isterseniz, pilavı demlenmeye bıraktığınız noktayla tavuğa suyunu ekleyip kapağını kapattığınız noktayı denk getirin. Tavuk servise hazır olduğunda pilav da yenmeye hazır durumda olur.

Geçmiş olsun.

P.S:(Bu arada benim tencerem 30cm civarı çaplı ve 10-12cm falan derinlikte, 3 bardak pirince 4.5 bardak su kullanıyorum tek başımaysam 4 tabak çıkıyor.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...
Tavukta göğüs yerine but eti kullanma taraftarı çok kişi varmış, tebrik ettim. Ağzının tadını bilen Pati. (tu)

"Kemik sevmiyorum" diyen arkadaşlar için de müjde, artık marketlerde "kemiksiz but" diye yeni bi ürünümüz var, hem ucuz hem de tadı daha güzel, netice çogacayip oluyor. Deneyiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...