Head Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 bir şey yok olmaz. var da olmaz. sadece şekil değiştirir. ha şimdi o zaman ben bir görüş öne sürüyorum. tanrı kendini parçalara böldü , ve gördüğünüz her şey onun parçaları. kendi tanrımız biziz.[signature][hline]valandil ownz j0o! -emokid*- 7/24 melancholic
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Vahiy mi geldi olm gece gece ?[signature][hline]I'd like to try to live my life again. I'd like to see where I was going wrong.
Head Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ya onu bilemem abi bu fikrime ne diyosunuz ben böyle bir fikir öne sürüyorum. sizce doğru olabilir mi , yanlış olabilir mi nedir ne değildir. hoydabre[signature][hline]valandil ownz j0o! -emokid*- 7/24 melancholic
somebody Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Head, 19 Ekim 2004 01:32 tarihinde demiş ki: ya onu bilemem abi bu fikrime ne diyosunuz ben böyle bir fikir öne sürüyorum. sizce doğru olabilir mi , yanlış olabilir mi nedir ne değildir. hoydabre bu yeni, orjinal bir fikir değil. hristiyanlıkta buna benzer şeyler söylüyor. islamda da tasavvufta ileri gitmiş insalar böyle şeyler söylemişler eskiden hatta islam alimlerinin bazıları bu tip şeylerin yanlış olduğunu söylemiş. brahmanizmden türeyen budizmde de buna benzeyen düşünceler vardır.benliğini bulup nirvanaya ulaşmak ve kısır döngü olan reenkarnasyondan kurtulup evrenle bütünleşmek. insanlar Allah'ın parçaları mı ?böyle bir sorunun doğru olduğunu düşünürsek o zaman şöyle bir kabullenmeyi yapmış oluruz : Allah parçalanabilir. not: felsefe acaip bişi gerçekten. :)[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire )
Head Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ama parçalanmak yok olmak mıdır? yoksa kıyamet dediğimiz şey allahın bütün parçalarını geri toplaması mıdır?[signature][hline]valandil ownz j0o! -emokid*- 7/24 melancholic
Suark Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 vay guzel fikir.. Benımde var birtane.. Tanrı İnandıgımız olcude vardır..Yanı ınanmayanlar ıcın yoktur bu durumda ınanamıyorsan ınanamassın(cok salakca oldu yaw)..[signature][hline]Nature and nature's Laws lay hid by night.God said ''Let newton be'' and all was light..
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Ben çirkeflik yaparım vermem parçaları geriye.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :) [Bu mesaj Penthesilea tarafından 19 Ekim 2004 01:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Suark, 19 Ekim 2004 01:57 tarihinde demiş ki: vay guzel fikir.. Benımde var birtane.. Tanrı İnandıgımız olcude vardır..Yanı ınanmayanlar ıcın yoktur bu durumda ınanamıyorsan ınanamassın(cok salakca oldu yaw).. Senin de yazına katılıyorum ama sadece parantez içine :D[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse. fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki: Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir... Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman... Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
somebody Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 said: Penthesilea, 19 Ekim 2004 01:58 tarihinde demiş ki: said: Suark, 19 Ekim 2004 01:57 tarihinde demiş ki: vay guzel fikir.. Benımde var birtane.. Tanrı İnandıgımız olcude vardır..Yanı ınanmayanlar ıcın yoktur bu durumda ınanamıyorsan ınanamassın(cok salakca oldu yaw).. Senin de yazına katılıyorum ama sadece parantez içine :D :)[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire )
Suark Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2004 ehe harbi :).. Lam yatın uyuyun ne bu saatte yorum yapıonuz:)..[signature][hline]Nature and nature's Laws lay hid by night.God said ''Let newton be'' and all was light..
ChainLight Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Onu bilemem de yukardaki cok eglenceli bi tip..[signature][hline]We Are Just Nothing
Head Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 bu konuyu ramazan davulcusu beye de soracağım kovalamazsa sonucu yazarım gelir şimdi[signature][hline]valandil ownz j0o! -emokid*- 7/24 melancholic
_Insomnia_ Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 tek tanrılı din inancı ne zaman ortaya cıktı?acaba yerlesik hayata gecisle yani ozel mulkiyetin ortaya cıkmasıyla olabilirmi.kısaca yuzyıllar boyunca mulku olmayan,hicbirseyi olmayan insanları uyutmak,birseyi olmamasına ragmen sukredip isyan etmemeleri icin olabilrmi? peki bahriye ucoklar neden olduruldu bileniniz warmı?acaba o da kurandan yuzyıllar oncesinde yazılmıs sumer tabletlerinin kurana benzidigini ispat ettigi icin olabilirmi? ay ın dunyaya 1 cm yaklasması dunyanın bırcok dengeyi bozarken.muhammed ayı nsl ikiye boldu?ve de bunu nsl kimse gormedi? herseyden once 1 allahın 4 dini nsl oluyor?ve bu dinler hepsi bir allaha inanıyorsa neden birbirleriyle savasıyorlar? kimse cvp yazmadı bunlara[signature][hline]kofte+piyaz
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 sam o sorunun saçmalığı kendisinde değil sorulmasında çünkü insan oğlu sınırsızlık kavramında herşeyi kavrayabilecek kadar kıvrımlı bir beyne sahip değil :) Tanrı kaldıramyacağı kadar ağır taş yaratabilir mi sorusu aslında bir çeşit tanrı kendinden daha güçlü bir varlık yaratabilir mi sorusu. E tanrının gücü eğer zaten sonsuzsa daha bunu kavrayamazken insan oğlu üstünü hiç kavrayamaz bu yüzden bu soruyu sorupta cevabı yok ehe ehe demek saçmadır bu bir, inançla ilgili bazı şeyleri mantıkla aynı potada eritiyorsada bu bence saçmalık iki olur (bkz: ani ben yeni platoncular vs...) Yani ben bu işi mantıklada çözdüm diyen ancak inancını güçlendirmek için kendini kandırıyordur bir çeşit korkudan dolayı. Ya inanacaksın yada inanmayacaksın bukadar basit kanıtlamaya çalışmak senin tersinden korktuğunu ve dolayısıyla inancında eksik yerler olduğunu gösterir.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Suark Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Lam 1 kac ay once bilimteknikte okusmustum..Bilim adamalrı bile kabul edıyorlar atrık[signature][hline]Nature and nature's Laws lay hid by night.God said ''Let newton be'' and all was light..
Natural Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 _Insomnia_ zannetmiorum cevap yazabileceğini kimsenin.özellikle mülkiyet kısmında.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 said: _Insomnia_, 19 Ekim 2004 14:01 tarihinde demiş ki: tek tanrılı din inancı ne zaman ortaya cıktı?acaba yerlesik hayata gecisle yani ozel mulkiyetin ortaya cıkmasıyla olabilirmi.kısaca yuzyıllar boyunca mulku olmayan,hicbirseyi olmayan insanları uyutmak,birseyi olmamasına ragmen sukredip isyan etmemeleri icin olabilrmi? Sanmıyorum (sebebini sorma :)) said: peki bahriye ucoklar neden olduruldu bileniniz warmı?acaba o da kurandan yuzyıllar oncesinde yazılmıs sumer tabletlerinin kurana benzidigini ispat ettigi icin olabilirmi? Böyle bir sebepten adam mı öldürülür ya? Ayrıca Sümerlilere de peygamber gelmiş olamaz mı? said: ay ın dunyaya 1 cm yaklasması dunyanın bırcok dengeyi bozarken.muhammed ayı nsl ikiye boldu?ve de bunu nsl kimse gormedi? Allah'ın kudreti sonsuz değil mi? Ay bölünürken dengenin bozulmasını istemezse bozulmaz. said: herseyden once 1 allahın 4 dini nsl oluyor?ve bu dinler hepsi bir allaha inanıyorsa neden birbirleriyle savasıyorlar? kimse cvp yazmadı bunlara O 4 dinden 3'ünün zamanla bozulduğu yazıyor Kuran'da.[signature][hline]Alper vs Madam Tirevil: - Alper, viens au tableau. - HASSKTTTTRR YEAAAA!!! Alper vs Şenay: - Alper oğlum, kutuplara doğru yerleşim nasıldır? - Soğuğa dayalı betonarme evler vardır hocam.
Norton_Antor Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 allah geninden dolayı:) gerçeketn bu sabah haberlerde vardı allah'a inanç geni bulnumuş.ancak inanç yada tanrıya inanç değil direk allah'a inanç.koptum ya çok salakça.iyice saçmalamış angutlar.[signature][hline]administrator error -oo saçını mı kestirdin çok yakışmış. -salak salak konuşma ikimizde iğrenç göründüğümü biliyoruz... son projem:yemek yerken ağzından ses çıkaranları öldürme derneği progresifim progresifsin progresif :rock::rock:
Suark Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 said: _Insomnia_, 19 Ekim 2004 14:01 tarihinde demiş ki: tek tanrılı din inancı ne zaman ortaya cıktı?acaba yerlesik hayata gecisle yani ozel mulkiyetin ortaya cıkmasıyla olabilirmi.kısaca yuzyıllar boyunca mulku olmayan,hicbirseyi olmayan insanları uyutmak,birseyi olmamasına ragmen sukredip isyan etmemeleri icin olabilrmi? peki bahriye ucoklar neden olduruldu bileniniz warmı?acaba o da kurandan yuzyıllar oncesinde yazılmıs sumer tabletlerinin kurana benzidigini ispat ettigi icin olabilirmi? ay ın dunyaya 1 cm yaklasması dunyanın bırcok dengeyi bozarken.muhammed ayı nsl ikiye boldu?ve de bunu nsl kimse gormedi? herseyden once 1 allahın 4 dini nsl oluyor?ve bu dinler hepsi bir allaha inanıyorsa neden birbirleriyle savasıyorlar? kimse cvp yazmadı bunlara Bizim eski turkler yerleşik haytta yaşamıyordu ama tek tanrı ınançları vardı.. Sumer olayını bılmıyorum;ama bunun kanıtı yok sanırım e kanıtsız tartışma olmas hani.. İlizyon olabilir;oradakı herkesın(gorenlerın)onu oyle gormelerı ıstenmısse oyle gormuslerdır;yanı ıllakı gercek olmasına gerek yok sonucta oda bır mucıze... Şöyle düşün;Eğer tek bir din olsaydı ve onunuze getirilip,Tanrı dırek bıze kendı agzından bana tapın deseydı herkes ınanırdı degıl mı? O zaman seçim hakkı nerde?Özgürlük nerde? Eğer tek bir din olsaydı Beynimiz ne işe yarardı? tek bir din olsaydı felsefe olurmuydu? Sorular soracak ortam olmasaydı bu gun bılım bu kadar ılerı olurmuydu? Bilim adamları bile tanrının varlıgını kabul ediyorlar artık.. Ha bu arada bişi daha; Bence inanmak kanıtları gorup ''aa harbi tamam ozaman inanıyorum'' olamaz..Bu inanmak degil kanmak ya da ne bileyim farketmek olur.. Bence inanmak kalpten gelir;Onu orda hissedersen inanırsın hissetmessen inanmassın..[signature][hline]Nature and nature's Laws lay hid by night.God said ''Let newton be'' and all was light..
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 o sizin tartıştığınız olay üç büyük dinlerin Sami dinine çok benzemesi...Hunlar sümerler nerden geldi yahu?[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 ya bugun okulda çok gerizekalı bişey oldu. felsefe dersinde konu açıldı işte adem havva akraba bunlar bizim de ozurlu olmamız lazım diye. arkadaşın teki de hiç beklemezdim yani iyi çocuktur ama allah oyle yaratmış onları da dedi. çok saçma o zaman her turlu dusunceyi allahın işi diyip skip atalım. olur mu?[signature][hline]if you believe something, something begins gain money...
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 valla oluyo dene istersen sağlam inanç lazım ama heh yoksa daha çok bulamaç oluyor :p Habuarada arkadaşın ''öyle'' kelimesine bir anlam yüklemezsek cümlede bir yanlışlık yok hehe Tanrı gerçekten onları öyle yaratmış artık nasıl yarattıysa... sanırım insanın içinde var inançla mantığı birleştirmeye çalışmak bende yaptığımı fark ettim bunu heh[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 sçarken çok fena su kalktı klozetten allahın işi hızlı trenle giderken öldüm allahin işi abye giremedik olacagı varmış. ne abi bu bu nasıl bir zihniyettir?[signature][hline]if you believe something, something begins gain money...
elvyn Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 said: Ardeth, 19 Ekim 2004 19:22 tarihinde demiş ki: Tanrı gerçekten onları öyle yaratmış artık nasıl yarattıysa... peki şu an 7 milyar insandan neden hrhangi biri oyle yaratılmamış ?[signature][hline]if you believe something, something begins gain money...
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 inanınca kendisini daha iyi hisettiğinden dolayı? en azından benim için snrm öyle..[signature][hline]|êvêrythìñg thãt hãs ã bêgìñìñg has ãn êñd| Bonecrusher, 30 Ağustos 2004 03:13 tarihinde frp oynarken demiş ki: abi gobline espri yapsam ben, gülmekten yerlerde yatsa, o sırada vursam?
Öne çıkan mesajlar