Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ınsanlar neden ınanma ıhtıyacı duyar?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
_Insomnia_, 20 Ekim 2004 11:44 tarihinde demiş ki:
bilimadamları tanrının warlıgını kabul ediyor diye biri yazı yazmıs.merak ettim bu da allahın mucizelerinden mi? birden hepsi imanamı geldi?

Ben demiştim haziran yada temmuz bilim teknik sayısı(sanırım ay oalrak tam emın degılım)
Evrenın olusumundakı ınanılmaz rastlantılar hakkında yazılar vardı.. Teee ınsanın olusumuna kadar gelıyordu kı uber ınanılmaz rastlantılar hakkında yazılar vardı..
İşte orda evrenın oluşumuna dair(bigbang mevzuu) çok çok buyuk bir rastlantı dizisi vardı ki adamlar artık Suna ınanmaya başlamışlar ''Bu kadar rastlantının ardında mutlaka bir guc olmalı''..İzmire gidince tam metni alıp yazarım ama su an elımde yok olan varsa yazabılrmı??
Bu arada b.Ücok hakkında bilgilendirirmisin harbiden bir bilgim yok..[signature][hline]Slat, 07 Ekim 2004 13:33 tarihinde demiş ki:
Sol omzun sağ omzuna göre daha gelişmiş çünkü ordan şey ettim..

Silthanas, 10 Ekim 2004 00:10 tarihinde demiş ki:
sol elle masturbasyon yapiyordur..
Mesaj tarihi:
inanç sorgulanmaz...
mı Acaba?[signature][hline]Dionysus is the son of the god Zeus and the mortal woman, Semele .She's killed by Zeus' lightning bolts while Dionysus is still in her womb. Dionysus is rescued and undergoes a second birth from Zeus after developing in his thigh.
Hestia Blackrose
Msn = [email protected]
En Sevdiğim Kedi Sol Dışa En İyi Oturan Kedidir...
This is Dionysus
En Sevdigim Kedinin Son Hali Tıklayın...
Mesaj tarihi:
said:
lord_elvyn, 20 Ekim 2004 17:52 tarihinde demiş ki:
eger raslantı varsa, guc yoktur, guc varsa, rastlantı olmaz.

peki ya o güç rastlantılara hukmedıyorsa?[signature][hline]Slat, 07 Ekim 2004 13:33 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
işte zaten o zaman rastlantı olmaz. dikkat et, rastlandı da kimsenin mudahelesi ama aynı zamanda herkesin bir payı olması lazım. bir tek x bunu ayarlarsa, o zaman kader dediğimiz şey oluyor.[signature][hline]if you believe in something, that something begins gain money...
Mesaj tarihi:
kadere inanırım zaten..
ama seceneklı kadere ..
nasıl?
Bence bır ınsana aıt 1000000 lerce kader var ve ınsanın secımlerıne gore bunlar belırlenıyor..
Bence kader budur...[signature][hline]Slat, 07 Ekim 2004 13:33 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Cuce, 20 Ekim 2004 02:44 tarihinde bisürü şey demiş

Cüce, yazdıklarını okudum, komple cevap veriyorum. Toplum insanları kısıtlar gibi görülür ama aslında inanılmaz özgürlükler verir. İş bölümü olduğundan bildiğin konuda topluma hizmet edersin ve karşılığında sen de diğer hizmetleri alırsın. Ama şu anda antik yunanda yaşamıyoruz ve şehir meydanlarında 300-400 kişi toplanıp her şeye birlikte karar veremeyiz sanırım. Yani devlet gereklidir, devlet şarttır. Ama burada toplumun görevini yapıp devleti yöneten kendi temsilcilerini adam gibi seçmesi ve o görevlilerin de görevlerini adam gbi yapmaları gerekir.

Toplum bize en basitinden seçme özgürlüğü sunar. Mesela bir dağ başı her ne kadar devlet sınırları olsa da orada bir devletten bahsedemezsin bence çünkü toplum yoktujr. Toplum sana istersen içinde yaşayıp kurallarına uyma, istemezsen de dağ başına gidip izole yaşama şansını sunar. Eğer bu kadar şikayetçiysen durumdan, her zaman öyle bir şansın var yani. Hem böylece toplumun neden gerekli olduğunu ve insanın neden sosyal bir varlık olduğunu da iyice anlamış olursun.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 20 Ekim 2004 19:56 tarihinde demiş ki:
kadere inanırım zaten..
ama seceneklı kadere ..
nasıl?
Bence bır ınsana aıt 1000000 lerce kader var ve ınsanın secımlerıne gore bunlar belırlenıyor..
Bence kader budur...

Abi o kader değil, Good veya Evil grup rpg oyun sonudur.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
fedaykin, 29 Eylül 2004 12:41 tarihinde demiş ki:
Cehennemde Hollandalılar, Brezilyalılar olacak zira onlar kafir...
Cennette Araplar olacak zira onlar Müslüman...

Benim yerim şimdiden belli, kombine bilet aldık :)
Mesaj tarihi:
eheh sen kaderi tam kavrayamamışsın sanırım. bak sana kaderi basit bir örnekle açıklayayım. aslında ben sana bak sana kaderi basit bir örnekle açıklayayım diyecektim zaten ve bu yazıyı tekrardan degil de copy paste le yazacaktım. kader budur. seçim şansın olmadıgını kabullenmektir. ve kader varsa eğer kafirler de tanrının isteği içindedir. eheh, kafir de allahın imam da allahın, ne biçim iş ya bu allasen?[signature][hline]if you believe in something, that something begins gain money...

[Bu mesaj lord_elvyn tarafından 20 Ekim 2004 20:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
300 tane post gelmiş topice nereye gelmesini bekliyordun ki? bu tür konular çekiştirilmeye oldukça müsait.[signature][hline]if you believe in something, that something begins gain money...
Mesaj tarihi:
insanlar aslinda cok korkak varliklardir ....mesela bir kurt gordugunde irkilir korkar kurdun biraz disini cikarmasi korkmasi ve kacmasi icin yeterlidir .....yanniz yaninda 2 .bir sahis oldugunda ondan kuvvet alir ve korkma duygusu azalir hatta bir cesaret gelir artik onunde hic bir engel kalmaz neler yapabilecegini denemeye baslar iste o an kuvvetlenmis kendine guveni gelmistir ancak arkadasi kacarsa kesinlikle o ilk korkak haline donecektir ......bu hikaye aslinda 100 bin yildan beri degismemistir bu annattigim ilkel cagda yada gunumuzde olabilir zayif ve gucsuz bir varlik olan insan icin asla degismemistir.....iste bu yuzden insanoglu sunu cok ii bilirki dogada elbet yanniz basina kalacaktir ve ona hep disini gosterecek bir kurt olacaktir bu kurt onu korkutacak yada canini yakacaktir. bu yuzden insan kendinden daha ustun daha guclu daha ulasilmaz bir koruyuca inanma ihtiyaci hisseder bu sayede baskasina ihtiyac duymadan pek cok seyden korunmus olacaktir en azindan cogunlugun ruh hali budur !!!![signature][hline][email protected]
Mesaj tarihi:
said:
lord_elvyn, 20 Ekim 2004 20:20 tarihinde demiş ki:
eheh sen kaderi tam kavrayamamışsın sanırım. bak sana kaderi basit bir örnekle açıklayayım. aslında ben sana bak sana kaderi basit bir örnekle açıklayayım diyecektim zaten ve bu yazıyı tekrardan degil de copy paste le yazacaktım. kader budur. seçim şansın olmadıgını kabullenmektir. ve kader varsa eğer kafirler de tanrının isteği içindedir. eheh, kafir de allahın imam da allahın, ne biçim iş ya bu allasen?

bılmedıgın seyler hakkında daha fazla sacmalama ıstersen
Mesaj tarihi:
her gelen bok atmak amaçlı girerse patiye bi konunun geleceği radde de bunların akıl yaşı kadar olacaktır.[signature][hline]if you believe in something, that something begins gain money...
Mesaj tarihi:
Dediğim zaten kadere giriyor..
Dedigim gibi herkesin 1000000 lerce yazılmıs(ve bırbırıne gore) kaderlerı var ve bunlar secımlerle belırlenıyor..
Neden tek bı kader olsunkı?ozaman beyının;dusunmenın ve hissedebilmenin ne anlamı var?
Şimdi sen copy paste edicektin edemedin ve vazgeçtin.Seçimini yapmış oldun ve bana bunu ornek gosterdın;ardından ben sana bunun hakkında yazılar yazdım(yazıcam:)).
Eger biraz daha deneseydin ya da baska bir yerden baska bir sekılde deneseydın belki olcaktı ve ben bunları yazmamıs olacaktım..
ya da sadece bunları yazmam ıcın sen hemen vazgecmeye ''dusundurulmus'' olabilirsin ki buda oncekı secımlerıne dayanıyor..[signature][hline]Slat, 07 Ekim 2004 13:33 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 21 Ekim 2004 00:46 tarihinde demiş ki:
Neden tek bı kader olsunkı?ozaman beyının;dusunmenın ve hissedebilmenin ne anlamı var?

yok zaten bana da o koyuyor ya :)

said:

Eger biraz daha deneseydin ya da baska bir yerden baska bir sekılde deneseydın belki olcaktı ve ben bunları yazmamıs olacaktım..

kader gideceğin yolun çizilmesi demektir. fekat bu yola birden fzla gidiş yok.[signature][hline]if you believe in something, that something begins gain money...
Mesaj tarihi:
said:

Matrix Reloaded'i izle ve kahinin kaderi tanımını iyice bir dinle.[signature][hline]Novice fordfocus Kalhiae..[/i]

''büyük dağları ben yarattım.''
Mesaj tarihi:
said:
fordcus, 21 Ekim 2004 00:54 tarihinde demiş ki:
said:

Matrix Reloaded'i izle ve kahinin kaderi tanımını iyice bir dinle.

İyide o tanım kişiden kişiye değişirki..
Bu benim dusuncem o wachovsdsjfdh(nasıl yazılıyorsa) kardeşlerin dusuncesi..[signature][hline]Slat, 07 Ekim 2004 13:33 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Kimi cevaplar bellidir. Senin kaderin belli ama sen buraya neyi niçin yapacağını görmek için geldin.[signature][hline]Novice fordfocus Kalhiae..[/i]
''büyük dağları ben yarattım.''
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 21 Ekim 2004 00:55 tarihinde demiş ki:
Biraz klişe belki ya da cok salakça gorunecek,Ama bildigimden beri deniyorum her zaman ıse yaradı(oss gecesı harıc)..
Gordugun seylerı tahmın edebılıyorum bazen ben o seylerı gormeden yatakta sıcrıyordum,anıden ard arda sıcramalar kasılmalar fln..
Kendını ımana ver(huzuru hıssedene kadar);Ondan yardım ıste;dua ederken sankı asık oldugun bır kızla konusuyormus gıbı kalbınden konus
tabi bide portectıon from evıl bas(euzu)...
İnanman yeterli..

buradan anladığıma göre uyumak için :D[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|Pati Sözlük|
|Lominadze|News|Blog|
|Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
Mesaj tarihi:
kader gideceğin yolun çizilmesi demektir. fekat bu yola birden fzla gidiş yok.

Denemeden bilemeyiz..Hem eger dedıgınız gıbısye Şeytanın ve imanın bir anlamı kalmıyor..
Kendine ters bir kere..
Hatırladıgım kadarıyla (yannıs olmasın) Kur'an da onun isterse bizi toptan imana çekebilcegi soyleniyor..ayıryeten ne kadar bagıslayıcı ve iyi oldugu soylenıyor..
Eger oyleyse bizim kaderlerimizi kontrol ederek(bazılarımız ınanmamaya tesfık ederek) kendisiyle çelişmiş olmazmı?

[Bu mesaj Suark tarafından 21 Ekim 2004 01:02 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...