Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyun çalıştırırken bir sorun

LiquiD

Öne çıkan mesajlar

zed'e sormuştum, lakin cevap gelmedi, bilgisayar başında değil sanırım. buraya danışayım dedim hemencecik.

direk ona sorduğum şekliyle kopyalıyorum buraya:

LiquiD: d2yi acıyordum simdi tam, daha menüye filan gelmeden bilgisayar tarihimin en enteresan errorüyle karşılaştım

içerikten önce, geliş şekli şöyle: normal windows penceresi filan yok. hani bu monitörü düzeltmek istediğimiz zaman kullandığımız tuşlarla çıkan menülerin backgroundındaki renkler filan var ya, o renklerde.

üstte bi kırmızı sütun üstünde ATTENTION yazıyor.
altında, böyle bok mavisi bi sütun üstünde 87k/70hz Frequency is out of range
diye bir şey yazıyor.

üstelik şu an altta oyun açık, ama tıklayınca siyah ekran üzerinde bu errorle karşılaşıyorsun ve kapanmıyor, bir halt olmuyor eheo

bu ne ulan
LiquiD: aha escye basınca cıktı oyundan
LiquiD: hmm
sanırım bu siyah ekranda, arkada yani aslında oyun açık ama ben göremiyoru m
LiquiD: menü sesleri geliyor
LiquiD: bu ne olm ehoe
Sosyal ağlarda paylaş

monitörün o çözünürlükte o tazeleme oranını desteklemiyor.. Problem monitörsel.

Ya default şekilde değiştireceksin bir şekilde ve kilitleyeceksin o çözünürlüğe o tazeleme oranını, ya da oyunda falan bir yerden yapabiliyorsan, ordan yapacaksın.[signature][hline]Q: How many IBM cpu's does it take to do a logical right shift?
A: 33. 1 to hold the bits and 32 to push the register.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm şimdi başka bir şey denedim. normalde 1024x768 kullanıyorum ekranı. şimdi 800x600 yapmaya, çalıştım yine aynı sorunu verdi. halbuki ben eskiden yapabilirdim bunu? sanırım oyun da 800x600 çalışıyor, bu yüzden oluyor bu hadise. nasıl düzeltilir ki acep?

yani oyunun içine girip yap diyorsun, ancak göremiyorum oyunun içini ehe.

[Bu mesaj BombaciMulayim tarafından 20 Ekim 2004 22:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

estağfirullah

masaüstünde boş bir yere sağ tık, özellikler
sağ üstten ayarlar
sağ alttan gelişmiş
üstteki üçüncü sekme (menü) monitör.

tıkladıktan sonra monitör türü yazan bölümde tak ve kullan monitör yazıyorsa ondan olabilir.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

bunun teorik olarak hatalı işlemlerden kurtçuklara varana kadar birçok nedeni olabilir. fakat bu konu üzerinde tahminde bulunmak komplo teorileri yaratmak olur. :D

o yüzden monitörünün markasına bakıyorsun ( misal philips 107e ) daha sonra da

monitör sekmesinde (demin açtığın yer)
özellikler > sürücü > sürücüyü güncelleştir

oradan "kendim seçecem ulen" gibi bir seçenek olacaktır. onu seçip listeden ilgili marka modeli seçersin. tam olarak o marka yoksa benzer birşeyler seçiver :D[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

Sosyal ağlarda paylaş

aptalca bi cevap geldi aklıma:
kablo gevşemiştiir.
ya da tüp bozulmuş olabilir (ya da monitörün içindeki herhangi birşey)

ama tabii sürücü hatası / worm gibi birşey daha mümkün. hiç bu sorunla karşılaşmadım. aklıma gelenler bunlar sadece

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 20 Ekim 2004 23:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sanırım senin dediğin gibi bi şey olmuş mum. ilk başta düzeltmeye çalışırken, bir haltlar yedim, windowsa hiç girememeye başladım; ekran gözükmüyordu, sadece attention vardı. sonra "en son düzgün yapılandırılmış modda" aç gibi bi hedeyi kullanarak girdim ve dediğini yaptım, şimdi düzeldi.(bu arada verdiğin örnekteki monitör ile benim monitörümü tutturduğun için bonus teşekkür ehe)

zaten bugün bir haltlar vardı. imleçin yanında durduk yerde kum saati filan çıkıyordu, nette bi yavaşlık vardı. yine tarama yolları gözüktü bilgisayarımıza..
Sosyal ağlarda paylaş

:D örnek değil benim monitörümdü o yaw :D en çok kullanılan monitörlerden biri. ya vesteldir ya philips 107edir :D

tarama demişken spy sweeper'ı kullanmanı tavsiye ederim.[signature][hline]İnsanlar çabuk yükselenleri severler. Fakat hiçbirşey toz ve tüy kadar çabuk yükselemez.

Sosyal ağlarda paylaş

bende nvidia chipset li geforce mx400 var. sürekli güncelliyorum yenisi çıktıkça sürücüleri ama bir ara şöyle bir hata buldum sürücülerin birinde. ben çözünürlüğü değiştirdiğimde masa üstü ayarlarında direk 200 hz de görüntülemeye çalışıyordu. illaki nvidia nın kendi programından değiştirmek gerekiyordu. tam hatırlamamakla beraber oyunlar da da aynı sorunu yaşamıştım sanırım.

driver upgrade fln yaptıysan bu tip birşey olabilir. ekran çözünürlüğünü oyunu oynadığın çözünürlüğe getirip dene birde istersen. öylede sorun çıkıp çıkmadığına bak. yine çıkarsa d2 de video test var onu yap bir.[signature][hline]ICQ#85889898
If you need a host, contact me.
ıcın değil için, ıyı değil iyi, ınsan değil insan, mılyon değil milyon...

Klavyeniz TR olmaz yazamazsınız, ı yerine i yazarsınız ama i yerine ı yazmak ne dingilliktir çözmüş değilim! Her gördüğümde monitöre kafa atasım geliyor! Hiç mi rahatsız olmuyorsunuz yazarken be!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...