Trans Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 selamlar,relational database ile ilgili şöyle bir sorunum var. devletin database ini simule etmeye uğraşıyorum proje gereği.kişinin bilgilerini gösterip,bu kişinin aile soy ağacını çıkarmam gerekiyor.tablolarım ne şekilde olması gerekiyor? kişinin anne baba kardeş kısmına kadar gidiyorum fakat daha derine gidebileceğim bir database design yapamadım.bir yardım edermisiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 http://www.familyhistorysa.info/dbDesign.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HakkiYendi Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 netten şöyle bişey buldum belki yardımcı olur. http://codinghorror.typepad.com/.a/6a0120a85dcdae970b012877705e50970c-pi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 database ortada da sen soyagaci cikarmak istiyorsun ama en kotusunden tum insanlari bir programa aktarip oradan bir exhaustive arama bile yapamiyorsun da bu islemi tamamen database icinden kotarmak mi istiyorsun yoksa sifirdan yapilacak da soyagacina gore optimize etmeye mi calisiyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 yaptigini koy, bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 abi yaptığım bir halt yapmıyo işte,saçma sapan basit birşey yaptım. buna benzer bir şeyler,primary key ler falan yanlış bunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HakkiYendi Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 öğrenci isen eğer, konuları baştan bi çalışsan iyi olur derim ben. ney pk olur, ne fk olur falan. iyice kavradıktan sonra tekrar kurmaya calısırsan çok daha kolay yaparsın bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2012 abi o tablo zaten yanlış,doğru olduğunu söylemiyorum.tablolar sadece o tarzda,aradaki relationshipler falan yok,çünkü diğer tabloların nasıl olacağını kestiremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 soyagacini hangi asamada cikartacagini yazabilir misin graph olarak bastirip birakacak misin query olarak ahmetle selinin cocugu var mi diye sorgulatacak misin baska bisey mi yapacaksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Bunu handle etmek için tek tablo yeterli. Kendi kendine referans verecek sadece. person_id, name, lastname, father_id, mother_id DB olarak ne kullanıyorsun? Oracle'da connect by prior'la doğrudan soy ağacını çıkarırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 ms sql kullaniyo belliki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 tek tablo yeterli hakikaten bu is icin. tabi ne yapacagini da tam olarak anlatman lazim. fly'in 3 sorusuna cevab ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Sadece fikir vermek acisindan; Objelerini yazip annotate et ve relational bir framework le database ini generate et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2012 şu anlık sadece query bakımından dıdının dıdısının dıdısını gösterebilmem yeterli ama ileride %90 graph şeklinde olacak gibi. db olarak mysql kullanıyorum zorunlu olarak. amelelik yapmayayım diye doğru düzgün bir tasarım yapmaya uğraşıyorum. şu tarz bir yapı yaptım şimdilik.işimi görecek gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar