Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüzme öğrenmek

hbba

Öne çıkan mesajlar

hijyen önemli evet...ama nasıl anlarsın bilmiyorum.Ben üniversiteninkine gidiyorum...güveniyoruz ama tabi,gene de ne kadar hijyeniktir bilemiyorum.
bir de bence küçük havuzlara gitme,daha 22 metre yukarısı,33. kusur yarı olimpik veya tam olimpik ideal.
küçük havzular sanki daha pis oluyor gibi.
ENKA'nın hauzu iyidir eğer istanbulda yaşıyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

@Theridone ;nargile yap nefes açmak içni suyun altında.yani,nefesini yukarda al alabildiğin kadar...suyun altında ver,ama içindeki tüm havayı boşaltana kadar..bunu ard arda 10 kere yap..ciğerlein açılacktır...yüzerken daha düzgün nefes alırsın böylece,çok tüketmezsin..ve daha az yorulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence denizde öğren 2 ay sonra açılıyor mevsimi, tuzlu su daha çok kaldırır daha kolay olur hem havuzun temizliğine de güvenemiyor insan

Şöyle golden sonra taraftara doğru çimlere yüzüstü kayarak yatan futbolcuyu düşün, aynen o hareketle süzül suyun yüzeyine, zaten suyun kaldırdığını görünce endişen de geçer sakin olursan direk çözersin olayı
Sosyal ağlarda paylaş

zeper said:

@Theridone ;nargile yap nefes açmak içni suyun altında.yani,nefesini yukarda al alabildiğin kadar...suyun altında ver,ama içindeki tüm havayı boşaltana kadar..bunu ard arda 10 kere yap..ciğerlein açılacktır...yüzerken daha düzgün nefes alırsın böylece,çok tüketmezsin..ve daha az yorulursun.

yazdım bunu kenara çok teşekkürler. benim kronik bronşitim var, ondan yaşıyorum sıkıntıyı sanıyordum ama bunu hiç denememiştim. ilk fırsatta deniyim
Sosyal ağlarda paylaş

zeper said:

Bu çok yararlı bir bilgiymiş . En yakın zamanda denemeyi umuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

zeper said:

Daha derin nefes almanın ne alakası var yüzerken yorulmakla? Son hız yapılıp kısa süren olaylarda nefesin alışı etkilidir, kaldı ki normal insanların yüzdüğü bütün stillerde zaten sürekli nefes alıp verilir. Ayrıca nefes egzersizlerini normalde karada yaparken bile uzun süre yapılanlardan baılanlaro labiliyor kalkıp suyun içinde uzun süre böyle bir şey yaptırmak birine mantıklı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

he bir de daha derin nefes almanaın ne alakası var demişsin.Şöyle ki,eğer ciğerlerin çok fazla oksijen tutamıyorsa,bu daha sık aralıklarla dönüp kulacını açıp hava alıp tekrar kafanı sokup kulaç atma işlemi olur.Bir süre sonra çok sık nefes alıp verdiğin için yorulursun,paniklersin de.Oysa ciğer kapasiten genişlerse,tek kulaçta 4 kulaçlık oksijen alırsın,daha hızlı ve seri yüzersin.Ben de yüzme uzmanı değilim ama ğniversitesede sutopu takımına girdim ve yüzme antremanlarına katıldım,yaptırdıkları en önemli egzersizlerden biri buydu..

hee faydasını da gördüm.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...