Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4 bin liraya 2 kişi yazın avrupa?

Drall

Öne çıkan mesajlar

off koca bir paragraf yazdım sonra sildim önce şunu cevaplasın dedim:
hangi şehirlere gitmek istiyorsun bunu bana belirt ben sana eksiksik bir plan vereyim neye ne kadar harcarsın nerde kalırsın nereleri görürsün ulaşımın nasıl olur şeklinde. ve evet mümkün 2 kişi 2 hafta tatil yapabilir ama şartların önemli ne şartlar altında tatil yapamk istiyorsunuz.

edit:3 kere interrail yaptım bunun dışında her yaz 1 ay yurt dışında geziyorum. kimsin lan sen deme
Sosyal ağlarda paylaş

Wolas said:

off koca bir paragraf yazdım sonra sildim önce şunu cevaplasın dedim:
hangi şehirlere gitmek istiyorsun bunu bana belirt ben sana eksiksik bir plan vereyim neye ne kadar harcarsın nerde kalırsın nereleri görürsün ulaşımın nasıl olur şeklinde. ve evet mümkün 2 kişi 2 hafta tatil yapabilir ama şartların önemli ne şartlar altında tatil yapamk istiyorsunuz.

edit:3 kere interrail yaptım bunun dışında her yaz 1 ay yurt dışında geziyorum. kimsin lan sen deme

Selamlar hocam, biz kendi amatörlüğümüzlen bakınalım dediğimizde bükreş-budapeşte-varşova-krakow-berlin gibi bi rota nası olur diye düşündük kafamızda, özellikle gitmek istediğimiz şehirler berlin, budapeşte, belki viyana da olabilir mesela konulabilirse araya güzel olur gibi. Bir hayli amatörüz yurtdışı gezme konusunda, dolayısıyla her türlü tavsiyeye açığız, 4 bin liraya ŞU MUHTEŞEM OLUR dediğin bişey varsa kendi şahsi tavsiyelerine de açığız yani, teşekkürler şimdiden.

bi de edreams.com güvenilir bi site midir uçak bileti için? en ucuza oradan bulduk uçak biletlerini

edit: bükreşten budapeşteye 9 euroya bilet bulmuştuk edreams'te, şimdi o yok o yüzden bükreşi iptal edebiliriz. ama türkiyeden çıkışın da en ucuza olduğu yer oydu ya fena oldu 40 euroydu mis gibi :/ şimdi türkiyeden çıkışta gidecek şehir de lazım bize, bükreşe gitsek devamı gelemeyecek çünkü sdfbdf

edit2: bükreşten budapeşteye wizzair'da 30 euroya bulduk o normale çekti gibi hafiften, bükreş güzel biyerse hala durabilir listede -yanlışalarm-
Sosyal ağlarda paylaş

son durum şudur ki, istanbuldan varşova okecie havaalanına 72 euro LOT Polish Airlines ile, varşova'dan budapeşte terminal 1'e 31 euro wizzair ile, oradan berlin bradenburg havaalanına 37 euro luftansa ile, oradan da istanbula 50 euro air baltic ile 5buçuk saat falan sürüyo bu aktarmalı, fiyatlar kişi başı. bu havaalanlarından şehir merkezine uzak olan var mıdır? bu havayolu şirketlerinden düşmesi muhtemel olan var mıdır bi de? bi de bagaj meselesi nasıldır bunların, bilginiz var mı? bi de wizzair olanı kendi sitesinden alıcaz, diğerlerini edreams'ten. edreams güvenilir mi? kullanmış olanınız var mı? saygılarsevgiler, iyi akşamlar dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

son durum şudur ki o biletleri almaya kalkınca her biri 10ar 20şer euro artıverdi, dolayısıyla interrail mı yapsak dedik. mesela şimdi 10 gün 5 flexi interrail bileti alsak, istanbuldan başlatıp çıksak, son günümüzde berline gitsek, berlinde de 5 6 gün kalıp uçakla türkiyeye dönsek diye düşündük. istanbuldan interrail biletiyle çıkabiliyoruz demi? bi de istanbuldan nerelere var ki tren? mesela istanbuldan dubrovnik, dubrovnikten budapeşte, budapeşteden viyana, viyanadan prag, pragdan berline gitsek, sonra da berlinden uçakla türkiyeye dönsek. nasıl olur ki? yollar gidişimize hasta olur mu? berlinden ucuz uçak bileti türkiyeye hangi firmalar olabilir bi de? bi de mesela ryanair'la gezelim desek bu sefer çanta falan baya sıkıntı olacak gibi geldi bize, el çantası boyutlarını geçtiğimiz anda 20 30 euro diyo valiz parasına. o sıkıntı baya. tavsiyelere inanılmaz aç ve açığım, teşekkürler şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

istanbuldan tren ile tüm avrupaya gidebilirsin. istanbul dan yunanistana ordan feribot ile italya, italyadan ver elini nereye istiyorsan yapabilirsin varşovada hiç bişi yok çoruma gidip leblebi yersin varşovada hiç bişi yapamazsın 1 tane kalesi var bağdat caddesinin 3 katı genişliğinde bir yaya yolu var başkda bişi yok. avrupada almanya hariç neredeyse hiç bir yerde trenlerde bilet kontrolü yok 100 kere trene bindiysem almanya hariç olanları çıkart max 10 kere bilet kontrolü görmüşümdür şuanki bilet sisteminden haberim yok fakat almanya hariç 10 tane trene binicez diye hesapladıysanız elinizde extradan hakkınız kalacak o hak ilede başka şehirleri günübirlik falan gidip gezebilirsiniz.bizim tcdd gibi onlarında siteleri var oraya girip hangi tren saat kaçta kalkıyor kaç para interrail biletine % kaç indirimi var veya bazıları bedava oluyor diye önceden saatinizi paranızı hesaplayabilirsiniz.benim tavsiyem ucuz bilet bulabilirseniz gidiş dönüş uçak ile yapın daha ucuza mal edersiniz ucuzdan kastım max 100 euro gidiş dönüş
Sosyal ağlarda paylaş

amsterdam, barcelona, berlin, venedik, prag buralar hariç her taraf birbiriyle aynı. bence avrupanın en önemli yerleri buralar hepsi kendi ülkesinde öne çıkmış şehirler oraları gördükten sonra ülkenin diğer şehirlerini görmek fantaziye kalıyor
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ryan air vs. ile ucacagin her ucus seni sehir disina goturur

minimum 10 euro
maksimum 20 euro'ya 1-2 saat suren yolculuklar olucak terminallerden sehir merkezlerine

porto, barcelona falan baya guzel..
yazdigin dogu blogu ulkeleri yazın sıcağında cok hosunuza gitmeyebilir

edit2: dubrovnik kafadan 1000 euroya falan patlar size, daha pahali bir destinasyon yok sanırım. varna'ya falan gidin dubrovnik sizi asabilir
Sosyal ağlarda paylaş

otel+sabah kahvaltısı 30
oglen marketden ekmek arası peynır+icecek 7-10
aksam fast food MC hem doyurur hem ucuz 5-10
gun ıcındeki icecek ve aburcubur minimum gereksinimler ile 5
ulasım tabıkı bol bol yuruyerek (avrupaya gidiyorsdan gezmek ıcın gıdıyorsundur en guzel gezmenın yontemıde yurumektır) 5

toplam 60 euro diyelim eksik fazla

kişi bası ortalama olarak avrupada gunluk yasam ıcın gereken para bu. 870 euro var tam 14 gün ucak parası harıc tatıl yapabılırsın. müze görmek istiyorum işte ne bileyim değişik yerele girmek istiyorum dersen onlarda extra ki min 10 euro falan büyük kale ve müzelere giriş. bu parayı yemekten kısarak daha aşağıya çekebiliriz ama çift olduğunuz için aynı yatakda yatmanız ve odada başka kimsenın olmaması gerektiğini düşünererk 30 euro fiyat biçtim almanya haric her tarafda 30 euroda cift kısılık yatak tutabılırsın (tabiki adam bası yazdıgım tum rakamlar)

yerinizde olsam 2 hafta değil 1 hafta yaparım ha nolur her istediğim yere girer her istediğimi yerim.diğer türlü tecrubenız yoksa bu dedıklerımıde yapamayabilirsiniz
Sosyal ağlarda paylaş

almanya ile avrupanın diğer ülkelerini karşılaştırmamak lağzım heriflerin herşeyi değişik kuralcılar sonuna kadar ha iyi ama tuzlu geliyor bir çok şeyi.
paris, prag, berlin, amsterdam daha bir çok yer var 25-30 euro verip, ortak tuvalet, özel oda + sabah kahvaltısı dahıl kaldığım hostel
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

şöyle bişey söyliyim fiyat olarak aklında bulunsun

almanyanın dandik karlsruhe kentinde hostelde 6 kişilik odada kalmak gecelik 25€'ydu ekimde (kelle başı)

kent dandik olduğundandır o kadar fiyat
yanyana yüzlerce hostel olduğunda 25€'ya dorm'da kalcak adam bulamazsın
Sosyal ağlarda paylaş

daha hayatımda bir kere rezervasyon yaptırıp hostelde kalmadım buna rağmen hep kapıda pazarlık ederek odayı tuttum en çokda verdiğim para parise 35 euro idi sabah açık büfe 3 kişilik tuvaleti banyosu kendi içinde olan bir oda idi demek istediğim şudurki iyi araştırırsan bütçene göre ve gereksinimlerine göre nezih bir semtte yatak bulunur
Sosyal ağlarda paylaş

he baba.

yahu 50yaşımda görmeye giderim ben avrupayı falan iş için gidilmemişse. trans siberia, çin vs gidemem ama.
30-40günlük güzel turlar var işte.

15günlük 1k$lık hindistan turları da var. babalar gibi git-gez, ishal ol, dizanteri olmamaya çalış, gör, gel.

bu sene guatemala'ya gidecektim şantiye kontrol için, berbat durumdaydım pas geçmek zorunda kaldım. şimdi en az 1sene para toplayıp, para toplayabilirsek, izin almaya kasıp, gidebilirsek eğer işte. :/ fml

imkansız gibi bişi işte.
Sosyal ağlarda paylaş

valla şöle bişi de yapılabilir aslında.

kazakistan, kırgızistan, çin, hindistan.

kazakistan ve kırgızistan'da çalışan tanıdıklarım var. hm de hazarın doğrudan karşısı. iğrenç durumdaki gemilerle karşıya geçilebiliyor. otel yerine adamın evinde kal, daha ucuza gelsin işte. çin hindistan allaha emanet geçer biraz ama dert değil. bu rota üstünden hindistana gidip orada 1000$'lık tur gibi turla 2hafta gezilebiliyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...