Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşsiz Üniversite Mezunları

WhiteMocha

Öne çıkan mesajlar

throine said:

3k zaten hali hazırda veriliyor büyükşehirlerde. aşmış yarmış biri olmana da gerek yok. top okulların birniden mezun ol, biraz şanslı, biraz da liderlik vasfın olduğunu gösteren işlere bulaşmış, biraz da sosyal hayatı olan biri 2.5 ortalamayla bile giriliyor bu tür işlere.

izmir o şehirlerden biri değil. vestel bile vermiyo o kadar para lan
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

Fizik mezunu dershanede sürünmüşlüğü olan bir tanıdığım var geçen yıl polisliği kazandı şimdi misler gibi masa başı takılıyor. Nasıl yaptı bilmiyorum ama kurtardı kendini bu yaz da evleniyor. Bence sen de dene polisliği bakarsın herşey yoluna girer.

summon ildeniz
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

oldun said:

@babacum

ahaa işte ekstrem bir adam olsan 3k ya cıkarsın baslangıcta ama 5k cidden cok fazla 3k veriyorum desen piyasadaki en kral juniiorları toplarsın

7 sene öncesinden bahsediyorum ama

2005 de 3000 tl nin alım gücü daha yüksekti

bugün 3000 başlangıcın normal gelmesi doğal

http://galeri3.uludagsozluk.com/152/bitch-please_205136.jpg

asgari ücret ftw
Sosyal ağlarda paylaş

Whitemocha üzgünüm ama lavukça bir cevap degil harbiden 'sahilde uzun yürüyüşler ve kitap okumayı sevıyorum' tarzı klişe bir laf olmuş 'hayatımın en verimli çağlarındayım' nedir yahu?

Adam sana kaba bir laf bile söylememiş burdan sonrasını okumayı bıraktım demiş alt tarafı gelipte lavukça falan diyerek terbiyesizlik yapan bu durumda sen oluyorsun burası forum kımsenın gel yorum yaz demesini beklemek zorunda degil bu adam gelir yazar düşüncesini istedigi gibi ahlak sınırları ıcerısınde senin gibi kişisel saldırı yapmadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Hotline sen isen senden özür dilerim ve 2 hesap kullanma kafam karışıyor derim.

Hotline sen degilsen ünleme bas modlara şikayet et olsun bitsin lavukça dedi diye senınde ona lavukça deme ... amma uzattım hepiniz lavuksunuz abi ne işi oturun evde bilgisayar başında cavus tokatlamaya devam gayet hayat güzel böyle bana biri çıkıp dese al şu kadar para ömür boyu çalışma gayet çalışmam hiçte kafayı yemem neden evde oturmak bu kadar bunaltıp geriyor insanları gayet rahat bır duygu :D
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

copry said:

Bunu çok düşündüm ben de ' Acaba çok zengin olsam çalışır mıydım ?' diye ama evde oturamazdım ben yaa . Yarım gün de olsa çalışırdım yani.

Evde oturmak en birinci =P

Perde diyim en basit örneği ;)

İşte tembellik bana göre değil hiç. Bir şeyler üretmeyince kendimi çok boş hissediyorum. Hiç birşey yapamazsam şarkı yazıyorum (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Millet seninle dalga gecmis fail bolum okumussun diye ama, senin bu durumda olmanin buyuk bir sebebi sana gulen vizyon sahibi olmayan insanlar.

Turkiye gelismis bir ulke olsaydi, fizikcilerin is arama sorunu cok fazla olmayacakti, cunku yurtdisinda en zeki elemanlar fizik okuduklari icin her turlu farkli endustrilerde calisabiliyorlar. Ozellikle cok ciddi matematik gerektiren konularda (thermal engineering, fluid mechanics) bu tur kisiler modellemeyi yapiyor muhendis yerine. Ya da dogrudan medical equipment gelistiren firmalarda calisabiliyorlar.

Keske az biraz param olsa, Turkiye'de firma acip boyle fizik ve matematik bolumunden mezun olanlari somururdum. Asgari ucreti ver adama, nasil olsa issizlik oldugu icin kabul edecek, sonra da guzel bir fikrin varsa patent cikarmayi dene (ozellikle ciddi matematik modelleme gereken konularda) yurtdisina acilmaya calis.

Muhendislik firmalarinin fizikci ya da matematikcileri ise almamasi Turkiye'deki firmalarin vizyonsuzlugu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...