Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşsiz Üniversite Mezunları

WhiteMocha

Öne çıkan mesajlar

Bilkent Üniversitesi'nden mezun oldum ama hiçbir katkısını göremedim üniversitenin başvurularda. Evde oturarak iş bulamassın diyen arkadaşlar gülüo edio ama aquila 'nın dediği gibi müdürün odasını mı basıyım napayım. Satış - pazarlama dan tut her türlü işe talibim :)
Sosyal ağlarda paylaş

WhiteMocha said:

Bilkent Üniversitesi'nden mezun oldum ama hiçbir katkısını göremedim üniversitenin başvurularda. Evde oturarak iş bulamassın diyen arkadaşlar gülüo edio ama aquila 'nın dediği gibi müdürün odasını mı basıyım napayım. Satış - pazarlama dan tut her türlü işe talibim :)

Biraz çevreni kullan sor soruştur, onları kullanarak görüşme ayarlamaya çalış.

Diğer türlü fizik mezunu olarak kariyer.net gibi yerlerden pek bir şey çıkmaz. Satış, pazarlama olsun diyorsan reprezantlık olabilir mesela kariyer.net üzerinden? Bu ilanlardan cevap gelme ihtimali yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

WhiteMocha said:

bilkent mezunusun..ve işsizsin pazarlama arıyon=)fizikçi olmayacaksan oraya niye gittin diyecem ama=)...tabi senin vermiş olduğun karardır saygı duyarım...çünkü benim tanıdığım aşağı yukarı 10 fizikçi var bilkentten.. 2 si MIT de şuan,2-3 tanesi bizim okulda (boğaziçi) master...geri kalanlarda amerika avrupa oalrak dağıldı...yani bilkent fizik okuyup akademesiyen olarak başarısız olma durumu pek yoktur.

ama sen illa özel sektör diyorsan o konuda iş bulmak 4 sene içinde neler yaptığına bakar.staj falan.
Sosyal ağlarda paylaş

cerebralis said:

evet antimilitaristse mesela paşa olabilir demi
yada bi anarşistten polis yaratabiliriz

Yeteneklerine göre her alanda meslek sahibi olabilirsin. Devletle düşünceleri ters düşmesine rağmen devlet himayesi altında çalışan milyonlarca insan var. Bu onların asimile olduğu anlamına gelmez, hayatın gerçekleriyle yüzleşme vakti gelmiş bence senin için :P Şaka bir yana bence fikirlerle meslekleri bağdaştırırsak bütün anarşistler işsiz kalır.
Sosyal ağlarda paylaş

bence evde boş boş oturacağına kendini geliştirmeye bak.iktisat okuyorum 6. senem , artık benden bi bok olmaz demeye başlamıştım ki şu kariyer okullarını araştırdım muhasebeyede ilgim var kaydoldum iyi bi tane kariyer okulunu bilg. muhasebe ve finans dersleri alıyorum.derslere bildiğin mali müşavirler geliyo bişiler öğrenmek için ve onlardan kat kat daha kafamın bastığını ve bilgili olduğumu görünce inanılmaz bir özgüven geldi bana.işte buldum iyi bi reklam firmasının mali işlerini yürütüyorum bi yandan muhasebe falan.ne bilim böyle okulların faydası oluyo gibi , fizikle alakalı var mıdır bilmem ama araştırmaktan zarar gelmez...

ek: mezun bile olamadım 7. seneye uzadı gg.
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

cerebralis said:

evet antimilitaristse mesela paşa olabilir demi
yada bi anarşistten polis yaratabiliriz

Yeteneklerine göre her alanda meslek sahibi olabilirsin. Devletle düşünceleri ters düşmesine rağmen devlet himayesi altında çalışan milyonlarca insan var. Bu onların asimile olduğu anlamına gelmez, hayatın gerçekleriyle yüzleşme vakti gelmiş bence senin için :P Şaka bir yana bence fikirlerle meslekleri bağdaştırırsak bütün anarşistler işsiz kalır.

ya bahsettiğin insanlardan irisi de benim kesinlikle ama hani bana bahsettiğim meslekler biraz daha ayrı bi kafa yapısı,dünya görüşü gerektiriyo gibi geliyo.tabi ülkenin gerçeklerini iş olanaklarını düşününce buna mecbur kalıyo mu insanlar,evet.
sonra noluyo işte mutsuz,psikolojisi bozuk meslek sahipleri
Sosyal ağlarda paylaş

funq said:

donanımhaberciler gibisiniz ya. şu sorunum var ne yapayım diyene keşke onu almasaydım diyenlerin değişik versiyonu. adam okumuş işte bu bölümü değişmez artık bu...

çoğu kişi bölümüyle alakasız iş yapıyor. bence çok sıkıntı değil. matematikçiler yazılımcı oluyor belki fizikçilerde olabilir? arkadaş neye ilgisi olduğunu söylese alternatif iş fikirleri çıkabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...