Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TTNET Adil Kullanım Kotası artık herkeste aktif

mokoko

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
İster 3'e düşsün, ister 1'e; TTNet ile ilişkimi kestim ben. Uydunet güzel. Ama Türksat'ın sattığı modem çok adi diyorlar, kablosuz çalışmıyormuş, şu modemi aldım ben de: http://www.e-vizyon.net/SB5101i-DOCSIS-20-Wireless-Uydunet-Ilkyardim-Paketi,PR-355.html

Bilgi olarak dursun burada geçmek isteyenler için.

Bir de daha TTNet kullanıyorum, Pazartesi Uydunet bağlayacaklar. Bu paketten çıkan kablosuz dağıtıcıyı ADSL modemime bağladım modemin kablosuzunu çıkartarak, internetim gözle görülür hızlandı. Benim modem ne adiymiş böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bir hız limitleme scriptiyle farklı farklı hızları denedim (bir 3, bir de 5 var zaten) stream sitelerim için, 3 Mbps ile Hulu (1 Mbps istiyor tam 480p diziler), en yüksek kalitede Vudu (DVD kalitesinden biraz iyi bu, 2.5 Mbps istiyor hesabıma göre) ve 720p Crunchyroll streamleri çok iyi çalışınca (Bu arada 720p anime streaminin 1.8 Mbps istediği de hesapladım) 3 Mbps'ye geçtim. Artık neredeyse hiç download yapmadığım için çizgiroman gibi minik şeyler dışında bana rahat rahat yeter hesabıma göre.

Matematiğim yanlış çıkarda çalışmazsa 5 Mbps alacağım sonraki aya ama sorun çıkacağını sanmıyorum.

ADSL'nin düşük hızı Hulu dışında kullandığım hiç bir siteye yetmiyordu, hatta torrentten anime, dizi ve film çekmeye başlamıştım sırf bu yüzden. Şimdi Uydunet'e daha az para ödeyerek kullandığım her şeyi kullanmaya deam edeceğim. Artan parayla da film filan kiralarım =)
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Kanada'yı örnek alsalar aslında en iyi ortayol bulunur bence:

Crunchyroll forumlarından öğrendiğimi yazıyorum, hala geçerli mi bilmiyorum. Bilgi sonbahardan:

60 GB kotalı 5 Mbps bağlantı 30$ diyor. Üzerine bu işte:

$4.75 - 40GB extra usage
$9.50 - 80GB extra usage
$14.25 - 120GB extra usage (maximum 3 blocks)
$55.00 - 240GB extra usage

Bizimkiyle aynı fiyat neredeyse ama 10 TL verip 40GB daha alma fırsatı olsa sorunlar da kalkar diye düşünüyorum.

6 Mbps limitsizi 100$'a veriyorlar bu arada, internet o kadar da pahalı değil bizde. Bir Kanada Doları 1.8 TL.

Gec gordum bunu
Kanadada bazi isp ler boyle
Ama mesela kablo sirketi var bizim kablonet gibi onlar upload a kota koyuyor ve en mantiklisini yapiyorlar.
Bizimkiler upload a sinir koymuyor cunku 1 den asaya hizmveriyorlar zaten max harcayacagimiz belli oluo bu bir serefsizlik tir 1mbit upload nedir ayip 8 e 2 verilmeli 4 e 1 16 ya 4 verilmeli bu sekilde gitmeli devamli
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...