Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Buraya bile yazmıyordum nazar değer diye, ama demin zamundadan pron abanacam derken an itibariylen bende takıldım kota polisine:( 182. gb boğazıma dolandı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 79gb upload 153gb dl olmuş benim bu ay dsgf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Norak said: 79gb upload 153gb dl olmuş benim bu ay dsgf o kadar uploadı nasıl yaptın yahu zaten çok düşük up hızı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 bişi sorcam yazı gelmiş. netlimitsiz paketiniz 59 tl oldu diyo. topu topu 3 lira mı arttı yani.56 lira falandı fatura. yoksa bu bu netdisk için ekstra para mı alıcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2012 bedava süresi bitince iptal etmeyenlerden çaktırmadan alırlar muhtemelen :p yok o 15 günlük falan upload zaten 1 ay değil 7/24 uploaddayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Dün saat 4 sularında kapı çaldı. Muhtemelen yaşıtım ve yine muhtemelen benim gibi öğrenci bir genç. O:Merhaba türkcell/süperonlinedan geliyorum. Süperon... Ben:Yanlış yere geldin. O: Pardon anlamadım? B: (Gülümseyerek)Yanlış yere geldiniz dedim O:Neden? B:Ayın 8inden beri 1mb süper hızlı internet kullanıyoruz da ondan. O:Haa AKK'yi mi geçtiniz? B:Evet hiçte zor olmadı. 50 gblık download yapmak 3 kişinin yaşadığı bir öğrenci evinde son derece kolay. Uydunet'e geçip kurtulmak için ağustos ayında taahhütün bitmesini bekliyoruz. O:Uydunette de kota var. B:Lütfen uydurmayın. TTnet ve Süperonline'da kota var. Uydunette yok. O:Fiyatı ne kadar? Çoktur onun. B:5mb AKKsiz 59tl. 20mb olmayabilir ancak sorunsuz girebiliyor. Aynı anda 1 kişi youtube'da video izlerken diğerleri oyun oynayabiliyor. 1mb ile facebook açmak bile zor. O: (Gülerek)Haa. Bayaa incelemişsiniz. B: (Gülerek)İncelettirdiğiniz için teşekkür ederim. O:Mümkünse eğer internetin kimin üzerine olduğunu öğrenebilir miyim? B:Tabii. **** *** ****** O: (Not aldı ismi)Anlıyorum. Valla bizde bu durumdan çok şikayet alıyoruz. Devletin getirdiği bir uygulama bu. Daha 4 gün önce tekrar toplantı yapıldı. Sonuçta bizim elimizde olan bir neden değil. B:Aa sizin elinizde olan bir şey olur mu? 20mb kotasız diyip, TTnetin elindeki aboneleri almak için bol bol dağıtıp sonra altyapınız yetmeyince TTnetle elele dünya üzerinde emsali olmayan bir AKK uygulamasına geçtiniz. Hadi 20mb'den 5mb'ye düşse ya da yoğunluk olduğu zaman torrent gibi P2P uygulamalar engellense neyse... Bakın benim eski ev arkadaşım ***** ***** İzmir'e süperonline ilk altyapısını atarken satım işlemlerini yapıyordu. O yüzden ***** iletişimde sizlere gerekirse satış için yalan söylemenize dair talimat verildiğini de biliyorum. O yüzden hiç zorlamayın. O:Hımm peki o zaman kusura bakmayın. İyi akşamlar. Aradan sanırım 20 - 25 dakika geçti. ***** İletişimden aradılar. Kusura bakmamamızı, kendilerinin AKKye ihtiyaç olmayan semtlerdeki kullanıcılardan AKK uygulamasının kaldırılması için uğraştıklarını falan filan söyledi. Hee dedim geçtim. Anlıcaanız sakın sakın güzelim TTnetinizi bırakıp gelmeyin Süperonline'a. Sevin okşayın güzelim internetinizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Ivır zıvır işlemlerden üşenmesem ben de bugün Uydunet'e geçerim aslında. Varsın 5 lira fazla veririm kafam rahat ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 uydunet olan biyerde oturup almayanın aklına şaşayım! 10-12 yıl önce heralde adsl daha yeni gelmişti binbir takla babayı ikna ettik almak için kayıt bıraktık..1-2 ay geçti arayan soran yok..ben de kablonet'i aradım ertesi gün geldiler bağladılar onlar gitti 10 dk sonra telekom aradı sıranız geldi diye..kaçırdınız kablonet bağlattım biraz önce dedim güldüm bileydim bunların olacağını kahkahalar atardım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
doxylamine Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 hızı düşen arkadaşlar kullandıkları modemi yazarsa sevinirim teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 uydunette zamunda açılmıyor falan diyorlardı, var mı öyle bişi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 modemim netgear modelini hatırlamıyorum eve gidince bakarım. modemle alakası yok ama olayın sanırım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Az önce bırakmış olduğum şikayet kaydına yersen gibi bir cevap verdiler. Verilen cevap bla blaları geçtikten sonra şu şekilde. Ttnet ve tivibu ile ilgili imzalanan sözleşmelerde şu şekilde bir madde var. Türk telekom ile yapılan sözleşmeleri güncelleme hakkına sahiptir ve her zaman için yeni sözleşme geçerlidir. Durum şu ki; Benim imzaladığım hizmet sözleşmesinde adil kullanım koşulları yoktu. Bana bildirmeden ve benim onayımı almadan hiçbir sözleşme aktif olmaz. Bana bu değişiklikleri bildirmediniz dedim. Sordum ayrıca bu sözleşmelerin en son güncelleme tarihi ne zaman diye, böyle bir bilgilerinin sistemde olmadığını söyledi. Ayrıca bana okumuş olduğunuz tivibu özel metninde adil kullanım koşulları ile ilgili tek bir söz bile geçmiyor. Yaptığınız işlem yasa dışı dedim. Gelen cevap; beyefendi hep kendinize göre yontuyorsunuz... (:D Bunu duydum ya, film koptu bende. Başladım saldırmaya. Tüketici benim ve sen bu hizmette tekelsin. Bulunduğum bölgede senin altyapını kullanmayan bir operatör olsa çoktan geçmiştim zaten. Her şeyiniz sorunlu. Bedava dediğiniz tivibu cep için bile bana fatura yansıttınız. Soruyorum sözleşme değişme tarihi ne zaman diye, bunu bile bana söylemekten aciz bir şirkete mı yontacaktım dedim. Durum bu dedi. Iyi öyleyse. Tüketici hakem heyetinde hakkımı arayacağımı size bildiriyorum dedim. Bakalım dosyalarla başvuracağım. Haklıyım. Bakalım ne olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 "Tatar Ramazan" said: uydunette zamunda açılmıyor falan diyorlardı, var mı öyle bişi? yok öle bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Bilmem kaç sene geriye gittik yeminlen 1mbite oturduk ülkecek ohhhşşş Yahu 1 hafta önceye kadar yeten altyapı ve yurtdışı çıkışlarımız birden nooldu da böyle kesin ve net uygulama getirdiler? Sanki abone sayısını 2ye 3e katlayacakta şu hareketten sonra ona yer açıyor altyapıda, millet uydunete kaçacak iyice lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hannibal44 Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 TÜRK İNTERNET SERVİS SAĞLAYICILARINA Biz Türk internet kullanıcıları olarak uygulanan Adil Kullanım Kotasından son derece rahatsızız. İnsanların eğlenmek, bilgi almak, işlerini takip etmek için kullandığı internete 50 gb kota koymak hiç bir mantığa sığmamaktadır, insanların neredeyse 7/24 online olduğu bir zamanda aylık 50 gb kota gibi çağ dışı bir uygulama dünyanın hiç bir yerinde uygulanmamaktadır. Kotanın aşılması haline hızımızın 1 mbps hıza düşürülmesi ise 2012 yılı için komiklikten öteye gidememektedir. Adil Kullanım, "Fair Use" adı altında neredeyse tüm dünyada uygulanmaktadır ancak uygulanış biçimi kullanıcıyı cezalandırmaktan çok daha adil bir kullanım sağlamak amacına yöneliktir. Dünya üzerinde uygulanan Adil Kullanım (Fair Use) sistemlerine örnek olarak aşağıdaki uygulamaları verebiliriz. -İnternetin yoğun kullanıldığı saatler arasına belirli bir kota uygulanması, bu kotanın aşılması halinde kullanıcının hızının düşürülmesi ve belirtilen sürenin(Rush Hour) bitmesi halinde tekrar eski hızına kavuşması. -Belirli saatler arasında önceliğin oyun ve iletişime verilmesi belirlenen sürenin bitimi halinde internetin tekrar eski haline gelmesi yani trafiğin dinamik ve eş zamanlı olarak kontrol edilmesi. Yukarıdaki örneklerde de görüldüğü üzere Adil kullanım sistemi bant genişliğini adil şekilde dağıtmaya yönelik bir uygulamadır bir ceza sistemi değildir. Ülkemizde bu sistemin komik kotalarla ve ay sonuna kadar hızın 1 mbps düşürülmesi şeklinde uygulanması, Adil Kullanımdan çok cezai işlemi çağrıştırmaktadır. Dünya geneline baktığımızda ortalamanın çok üzerinde bir fiyata internet hizmeti aldığımız yetmiyormuş gibi birde bu hizmete kota uygulanması kullanıcıların sabır sınırlarını zorlamaktadır. Bizim isteğimiz bu Adil Kullanım Kotası denilen uygulamanın kaldırılması veya kullanıcı lehine iyileştirilmesi, güncel şartlar altında şirketinizin sunduğu internet hizmetinden yararlanmanın bizler için bir mantığı bulunmamakta. Bu şartlar devam ederse aldığımız internet hizmetini kapatıp çeşitli alternatiflere yöneleceğimizi belirtmek isteriz. Türk internet kullanıcıları. BTK Şikayet http://tuketici.btk.gov.tr/ Arkadaşlar bu yazıyı aynı şekilde BTK şikayet sayfasından gönderin sesimizi çıkartmassak bunar bize 256kb/s bile verir !! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 İyi yazalım da, kullanıcı lehine iyileştirme isteği ve internet hizmetini kapatırız haaa blöfü pek realist olmamış asdasdadadasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hannibal44 Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Şimdi benim de 1.5 senelik taahhütüm var TTNETE iptal ederken sadece geçmiş aylarda ödediğim kampanyalı tarifenin normal şeklini ödeyip kapatabilecem dimi ? Çunku ileriki ayların parasını isterse yandık ki ne yandık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 lan insan upload dan akk ye girer mi ya 60 gb indirmisim 53gb upload yapmisim daha paylasani opsunler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 downloaddan girmissin iste? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Yok 100gb dl icin superonlineda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 ul limiti 50gb ve limiti gectiginde dl mi dusuyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 opujem demis adamlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Hannibal44 said: Şimdi benim de 1.5 senelik taahhütüm var TTNETE iptal ederken sadece geçmiş aylarda ödediğim kampanyalı tarifenin normal şeklini ödeyip kapatabilecem dimi ? Çunku ileriki ayların parasını isterse yandık ki ne yandık.. gecmis olsun simdiden ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 tt bizim grup sirketlerinden biri oldugundan is ilanları falan once icerde maille donduruluyo. valla ister inanın ister inanmayın ama "iptal engelleme yoneticisi" adı altında pozisyonları var adamların. ama bu turk telekom'du ttnet degil. onda da vardır gerci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2012 Bankacılardan telekomünikasyon servis sağlayıcılarına hepsinin öyle bir bölümü olduğuna eminim ya. Hat iptal ettirene kadar kart iptal ettirene kadar adamlar robot gibi sıkılmadan direniyor. gidip ana merkezlerini yaksan önce hapse attırırlar sonra yine her ay fatura yollarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar