Vargath Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2012 Şimdi gençler, herkes o klavyelerden ellerini çekip bi soluklansın. Erzurum'da 9 ay geçirdim. Olabildiğimce objektif olmaya çalışacağım. Bir İzmirli olarak Erzurum'da yaşamak extreme doğa sporu yapmak gibi bir şeydi. -35 derecede dışarıda yarım saat yürümüşlüğüm var! Şehirde bekar insan düşmanlığı var. Bir ay boyunca ev aradım. Gösterdikleri evler genelde bodrum ya da aşırı izbe yerlerdi. Bayan konusu da erkek kadar olmasa da sıkıntılı yine. Konuştuklarımdan bu doğrultuda duyumlar aldım. O polak arkadaşının kasaba diye tabir ettikleri yerlerde bile sağlam clubları varmış, bunları Ankara'daki polak arkadaşlarımdan duymuştum. Erzurum'da öyle bir ortam yok. Rock bar tarzı iki mekanı var. Ankara Sakaryadaki leş ortamları tercih ederim. Kısacası çok sıkılır. Benim orta doğu meraklısı polak bir arkadaşım gezmek için gelmek istemişti, az dayan iki hafta sonra ben senin yanına gelirim demiştim. Çünkü benim anca yoklukta gideri olan iş arkadaşıma bile sırf etek giyiyor diye ayı gibi bakanlar vardı. O kızcağız gelse arıza çıkardı büyük ihtimal. Zaten zavallıyı Ankara'da bile hayat kadını sandıkları oluyordu. Senin arkadaşın da bu yüzden Erzurum'da bu sıkıntıyı çok yaşayacaktır. Yarın askere gidiyorum. Arkadaşlar nasıl, heyecanlı mısın falan filan diye soruyorlar. Erzurum yüzünden askerliğe tatil gözüyle bakıyorum diyorum. Döndüğümde de en kısa zamanda tayin isteyeceğim. Şimdi buradaki Erzurumlular bana kızacaktır, ama yerlisiyle bile konuştuğumda yaşanmaz diyor. Mecburiyetten duruyoruz, biz gitsek başkaları gelir buralara diyorlar. Haklılar da, şehre yoğun göç var. Özet: Hava olarak Polonya'dan pek bir farkı yok, ayrıca bir öğrenci için oldukça sıkıcı ve sıkıntılı bir yer. Erasmus için İzmir'i seçsin arada doğuya gezmek için gitsin. Ankara'daki yabancı arkadaşlarım böyle yapıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2012 Yok kızıcak bir şey yok aynı şeyleri düşünüyoruz da tecavüz falan bi abarttılar olayı da üniversite ortamında o derece şeylerle karşılaşma ihtimali diğer şehirlerimizden çok da farklı sayılmaz dedik. Sonuçta bu tarz iller, Erzurum Gaziantep Antalya İzmir gibi iller fazlasıyla göç alan iller. Erzurum doğuda olması sebebiyle bunun derdini en çok yaşayan illerimizden birisi. Erasmus içinse keşke Bangkok'ta böyle imkanlar olsaydı demek isterim kendisine. Ya da ben de gidebilseydim falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pipo_14 Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2012 Yani bu kadar boş konuşmayı birarada zor görürüz heralde. Erzuruma zaten Polonya'dan Litvanya'dan ve Avrupa'nın muhtelif diğer ülkelerinden erasmusla ogrenciler geliyo 5-6 yıldır. Burda hayatında ankarayı geçmemiş arkaadaslarin erzurumla ilgili fikir cimnastigi çalısmalarına saygı duyuyorum ancak kızın böyle bir düşüncesi varsa daha önce buraya erasmusla gelmiş insanlarla bağlantıya geçip fikir alması daha sağlıklı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Konn Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 elma ile armudu ayirt etmek de gerek. hakikaten inaniyor musunuz kizin sirf 'pompis' dediginiz sebep yuzunden gitmemesi gerektigine? oyleyse ayip ediyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mightee Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2012 polonyalı kızlar çok acımaz :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Curunir Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Kocaeline de gelmişler yazık bu kızlara ne pok işleri varmış erzurumda adam görücek sarışın mavi gözlü beyaz ten bön bön bakıcak. Yalnız 1-2 tanesiyle arkadaş olursanız bir daha vitesi türk kızlarına döndürmezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2012 http://www.polishmarriage.org/images/polishgirl.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 vites derken ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 kocaeli ile ne alakası var bilader? kocaeli'ye gelirlerse elimizden geldiğince tatmin etmee çalışırız yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar