Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPad 3

Absolut

Öne çıkan mesajlar

hala flash diyenler var. steve jobs kac sene once kullanmicaz dediler, gecen sene adobe kendisi de dedi flash mobile platformlarda kan kaybediyor html5e karsi diye. hee hala flash yok.

isim olayi boyle daha net duruyor. diger markalardaki hdx turbo zart zurt uzantilarini gectim, 1-2-3-4.. gitmesi de bir yerden sonra nereye kadar olcak. adamlar 10 tane pad cikarmiyor, 1 tane urunleri var basitlestiriyorlar. macbook pro 7 kullaniyorum demiyoruz, imac bilmemkac denmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

insanlarin usb ve microsd destegi istemesi cok islerine yarayacagindan degil, aliskanliktan.

adam istiyor ki sunum dosyasini usbye atsin, oradan ipade alsin, cift taplesin. clouda ya da dropboxa atacaksin, cihazi actiginda cikacak diyince adam bunu yadirgiyor. cunku bilgisayardan anladigi bir dosyayi oradan alip oburune suruklemek ve cift tiklamak.

bu adami usb ya da microsd desteginin bir dosya yonetimi ihtiyaci doyuracagi, bunun da tablet mantigiyla, ozellikle de ipadin tasarim prensipleriyle uyusmadigina ikna edemezsin
Sosyal ağlarda paylaş

Tasarım mantığı diye kalıplar içine sokamazsın yaptığın cihazı, eğer "yenilikçinin allahıyım" diye geziyorsan. Her an internet erişimine sahip olamayabilirsin. 3g sahibi bile olsan erişemediğin anlar olur.

Ben fotoğraf makinem ile fotoğraf çektim diyelim, bindim sonra otobüse, bu arada da tabletten bi bakayım bi düzenleme yapayım gerekirse diyeceğim. Fotoğraf makinesini internete bağlayıp dropboxa fotoğrafı nasıl atıcam? İlla eve mi gitmem gerekiyor o işi yapmak için. Hafıza kartını makineden çıkarıp tablete takma konforu versin bi zahmet.

Üretici standartları ürününe koyar, kim ne kullanmak isterse onu kullanır.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Ben fotoğraf makinem ile fotoğraf çektim diyelim, bindim sonra otobüse, bu arada da tabletten bi bakayım bi düzenleme yapayım gerekirse diyeceğim. Fotoğraf makinesini internete bağlayıp dropboxa fotoğrafı nasıl atıcam? İlla eve mi gitmem gerekiyor o işi yapmak için. Hafıza kartını makineden çıkarıp tablete takma konforu versin bi zahmet.

ipadle çek kardeşim... Yeter o, o kadar 8megapixellik kamera koydular. Lütfen :P
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu usb gibi standart bi veri transfer özelliği için kablo taşımak biraz saçma değil mi?

Opsiyonel bi donanım eklemek istersin converter kullanırsın da, usb için kablo sd kart için kablo, bunlar opsiyonel şeyler değil bunlar standartlaşmış özellikler onu anlatamıyoruz.

Yenilikçi olmak yapılmayanı yapmak standartları terketmek demek değil.

Ahaha apple mantığı işte, kit al.

dokunmatik ekranı kullanabilmeniz için de kit satıcaklar yakında abi, yapmayın böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

clouda ya da dropboxa atacaksin, cihazi actiginda cikacak diyince adam bunu yadirgiyor.

cloud yeteri kadar güvenli ve fiziksel donanım kadar erişilebilir değil. cloud için internet bağlantısı şart bu da mali yük getirir iyi bir yatırım değil

ha ama hedef tüketici tabanının sınırları, yetileri ve kapasitesi belli o yüzden cloud var diye pazarlamak doğrudur.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

usb ipad convertorlari var. hiiiic bakmadan arastirmadan yazin. 10 dolarmi 5 dolarmi ne al kullan. o kadar kisitli ki millet google dan bakmaya ifrit oluyorum :)

alttan takiyorsun porta ne istersen yap sonra.

olay o değil, o akdar parayı verdikten sonra bunun fazladan bir aparat değil tümleşik bir bileşen olmasını bekliyor insan
Sosyal ağlarda paylaş

ha şu olur, fotoğraf makinen internete bağlanabiliyordur,

bağlansın.

brop boxa atabiliyordur,

atsın.

ipadinler girip indirebiliyorsundur,

indirsin.

ama bunların hepsi uzun vadede fazladan masraftır, hizmet alımıdır, aletin üstünde kart okuyucu olursa bu yatırımdır her zaman elinin altındadır hizmete erişmek için tekrar tekrar masraf yapmazsın, zaman kaybetmezsin

şu da var ben cloud computing denilen naneye hâlâ güvenmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

mevcut cihazlari kendi ihtiyaciniza gore yontmaya calismaniz bence garip. cloud'a guvenmeyebilirsin, o zaman da ipad almazsin. gider asus transformer alirsin.

cidden izlememisleriniz varsa all things d 2010 konferansinda steve jobs'in soylediklerini bir dinleyin. ilk 15 dakikasinda adam yaptiklari tercihlerin aciklamasini cok guzel yapiyor.

ve siz simdi ne derseniz diyin, apple sayesinde flash denen illetten kurtuluyoruz ve html5 bu kadar yayginlasti. ve yine apple sayesinde cloud hizmetleri cok hizli yayilmaya ve fiyatlar dusmeye basladi bile.
Sosyal ağlarda paylaş

ihtiyaç değil, yatırım değerlendirmesi

herhangi bir masrafı yatırım olarak değerlendirirken illa tüzel kişilik olmaya gerek yok, cebinden 5 para çıkacaksa bu 5 paranın dönüşü nasıl olacak? hizmeti almak için sürekli bir ödeme mi yapacaksın? sızıntı ne kadar?

hani alete zaten bir dünya para döküyorsun ama onu kullanabilmek için yine para harcıyorsun, "f2p" türü oyunlardan farkı burada başlangıçta büyük bir masrafa giriyor olman

ipad şu durumda hâlâ ederinden fazla, hedef kitlesi şuursuzca para harcayan, ince eleyip sık dokumayan bu yüzden de uzun vadede genel hayatında da sıkıntılara düşecek olan bir tüketici grubu. 10 $ lık şey diyorsunuz tama o zaman yanında bedava ersin, "içine koymadık ama size aksesuar olarak veriyoruz" desin hani ama aksesuar olarak o kart okuyucuyu verirse biliyor ki tüketici icloud kullanmak yerine bun tercih edecek

olağan bir tüketici olarak ben ipadi donanımsal açıdan başarılı buldum ama o paraya değil, çünkü kullanım ömrü boyunca sana daha fazla "lüzumsuz" para harcatmayı teşvik eden bir alet bu

edik; yuh o kart okuyucu seti 29 dolarmış... OHA
Sosyal ağlarda paylaş

abilerim, yaninizda cep telefonu, fotograf makinesi, onun aparatlari, ipad ve cantalari, tasirken birde usb aparatimi tasiyacam derseniz veya cep telefonu alip ona memory kart alirken yada kilifa para verirken, veya ekrani icin bilmem kac dolara invis shield alirken, fotograf makinesi icin tasima cantasi lens kil tuy alirken para vermiyormusunuz, ipade alacaginiz osuruk ekstra bir adaptormu batiyor.

alin demiyorum ama cozumu varken ohoooo o yok bu yok demek abes. asus alirsiniz onda var ama onda da baska sey yok ne biliyim. her birinde bir seyler eksik iste.

flash yok ohoobobobo derken adobeun flash destegini cektigini bilmiyormusunuz tasinabilir aletlerden ?

boyle ivir zivir sakizlari artik degistirip gelin :D

hep ayni argumanlarla geliyorsunuz bizde hep aynilariyla karsilik veriyoruz :P
Sosyal ağlarda paylaş

cep telefonlari artik o paraya cikiyor nerdeyse. pahali evet ama apple urunleri hep pahaliydi zaten.

windows macos savasinda hep pahaliydi simdide ios android savasinda pahali. adamlarin tutumu hep bu oldu.

birde ornegin ben gidipte 500 dolarlik ipad ile 300 dolarlik baska bir padi karsilastirdigimda tiksiniyorum digerinden, az daha ozensinler daha kaliteli malzeme kullansinlar biraz yahu. hani yanyana tuttumuzda gordugumuzde bu kadar fark olmasin artik. gormuyorlarmi bunu ureticiler.

ikisde plastik ama biri naylon gibi digeri metal gibi duruyor. yazik o kadar gelistiriyorsun malzemede siciyorsun. neden siciyorsun cunku ucuz olsun diye ucuz malzeme kullaniyorsun. e urunun de iki alicisi var parasi olan birde parasi az olan.
Sosyal ağlarda paylaş

500 dolarlık tabletle 300 dolarlık tablet demek istedin değil mi? ki 300 dolara gerçek ipad varsa ve tek farkı kasasında kullanılan mazlemeyse alırım, iyi fiyat

o zaman apple dandik kasalı daha ucuz ipad çıkarsın beniden de para kazansın

valla var mı lan? bak öğlen tatilimi doğubankta geçirebilirim bu haber üzerine
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...