Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Last Samurai>Japon Devrimi>Türkiye

horacegoesskiing

Öne çıkan mesajlar

Yav geçen last samurai'ı izledim ordan tekrar aklıma geldi. Hagakure'yi okurken farkına varmıştım bu olayın. Japonya'da samurailara ve eskiye ait şeylere yapılanları o kadar benzetmiştim ki türkiyedekilere. Batılı kıyafet giyme zorunluluğu işte saçkuyruğunun kesilmesi, şu bu bisürü şey. batılılaşmayı herşeyde yaşama hırsı filan. Yav neyse tamam yaptılar ettiler.. e adamlar erken aştılar ama bu durumu. Baktılar onlarla alakalı diil filan. Geçmişi silerken "nereye siliyosun hocu" olayına geldiler. Bizde hala aynı kafa. Değişimden korkmayan adam kendi yaptığı değişikliklerin değişmesinden de korkmamalı oysa ki dii mi?[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity...
Sosyal ağlarda paylaş

Ama bizimle onların arasında bir fark var bizim toplumumuzda gavur denen bir kavram var hala milyonlarca insan da gavur kelimesini kötü anlamda kullanıyor ve onların yaptıklarını reddediyor[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Sosyal ağlarda paylaş

filmi izlemedim ama özellikle son cümlesine horace'ın birebir katılıyorum..[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Sosyal ağlarda paylaş

oysa hepimiz biriz. aynı gerçeğin sonucuyuz. geçmişi reddetmek kendisini kandırmasıdır insanın. değişmemek başka birşeydir kendini kandırmak bambaşka birşey. yani... gökkuşağının tek renk olmasını istemek doğru bişi diil. neyse demek istediğim şu. biz ne zaman sakinleşicez onu merak ediyorum.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity...
Sosyal ağlarda paylaş

köklü ama zoraki diil. düşün adamlarda hala imparator duruyo yau. sembolik belki ama... güzel bişi bence. avrupalılaşmış olsalar batılılaşmış olsalar ne kadar çirkin olurdu diy mi? düşün ki okinawa adası diye bişi yok. aman aman... çok fecii..[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity...
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar Osmanlı niye yıkıldı?
Çünkü devleti ileri götüren güç olan (çoğu kişi buna saçma desede) yönetimin "Lider" vasfını taşıyanlardan "Kan" vasfını taşıyanlara geçmesidir. Bundan sonra herşey duraklamaya dibe çökmeye ve taşlarşmaya başlamıştır. Doğu tarihçesi hakkında çok fazla bir bilgim yok bu yüzden birşey diyemem ama bu yapılanlar taşlaşmış olanın bırakılıp "Yapıcı" Kaosun yani yeni fikirlerin, özgürlüğün, değişimin kontrollü ve az miktarda olsada tekrar sisteme verilmesi Burada Türkiyede yaşadığın için türk olduğun ve daha iyisini hakettiğin, daha iyisini yapabileceğinin tekrar farkedilmesini sağlamıştır
Bir arkadaşım şu lafı çok seviyor: Senin 10 yılda yapımına yol açtıklarını 50 yıldır hala yıka yıka bitiremedik
Sosyal ağlarda paylaş

tamam da konuyla bi alakası yok sanki. ben mukallitlikte sınır tanımama ve modernlik adına değişim adına bağnazlığın ironisine ve terakkiyi engellemesine atıfta bulunmuştum. neyse.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity...
Sosyal ağlarda paylaş

her değişim iyi yönde olacak diye bir kaide yok işte..[signature][hline]There were two men--they walked the same road, but after ten years they discovered completely opposite truths. So I think if I wander for ten years, I'll be able to find my own truth..
Sosyal ağlarda paylaş

Abi aslında ne demek istediğimi tam açıklıyamamışım haklısın
Esas nokta şu bu değişimler sadecegeçmişi bir tarafa atmak için olmuyorlar toplumun sıkıntısı ve ihtiyaçları doğru yada yalniş oluşu felsefi olarak incelenmeden pragmatik ve çoğu zaman öncesindekileri büyük ölçüde yok edecek şekilde ortaya çıkıyor ama bunlar yoktan varolmuyorlar unutulmaması gereken bu
Sosyal ağlarda paylaş

devrimlerin... kötü olduğunu sölemiyorum. uygulama şeklinin, tavrın, maksatlara yaklaşımın yanlış olduğunu söylüyorum. gerçi hepsi böyledir ilk anın heyecanıyla herşey yakılır yıkılır gençler eğlenir filan..

devrim yapıldıktan sonra tavırlarının yanlış olduğunun farkına varıp düzelttiler tabii. hala imparator var, samurailar var, dojolar rahatça açılıyo hatta devlet tarafından destekleniyo, shintoizm hakeza, saçını üstten bağlayana kes denilmiyo. bi sentez oluşmuş durumda.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity...
Sosyal ağlarda paylaş

yanniz bazi yanlis degerlendirmeleriniz var.

o donemde samurai kavrami demek, feodalite demekti. yani duzen feodaldi. haliyle bu duzen degistirilmek istenince hicbiri elindeki gucu, imkani birakmak istemedi. tabii ki kavga dovus oldu.

japonya hicbir zaman geleneklerini gozardi etmedi ki. sonradan eyvah ne yapiyoruz biz diyecek bir durumlari olmadi. eskimis olani direkt attilar. gelenek diye artik zarar kismina gecmis seyleri tutmadilar.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

kültür farklılıklar bence bu konuda ön planda japon kültürü kendine göre diğer kültürlerden biraz daha baskın bir durumda ve atalara olan saygı onlardan gelenlere yani geleneklere olan inanç japonlarda üst düzeyde herzaman doğal olarak batılaşma dediğimiz medeniyeti görünümde olsada yinede iç çekirdeğinde herzaman japon kültürü yatıyor. içinde bulunduğu durumu kendimce şöyle tanımlıyorum . Dışı medeniyetle kaplanmış çekirdeğinde özünü yaşayan bir dünya [ kötü bir benzetme olabilir ama demek istediğimi anladığınızdan eminim :) ] . tabi benim bu söylediklerim sadece gördüklerimden ibaret yani son samuray .[signature][hline]Her şey daha iyi bir Online Gaming için...
TR-Game Owner
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...