Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düzgün, ultra detay ve sağlıklı iç temizlik kime yaptırabilirim?

paramecium

Öne çıkan mesajlar

• 8 ay sonra ...
/summon paramecium

Abi hadi gel su ise de el atalim. Bu ay aklimda baska sey kalmasin.

Benim koltuklar garip bi kumas ve kirmizi. Lanet olasicalarin uzerine damla su degse leke yapiyor. Bu siralar yagislar, dokulen, kalan, camdan iceri giren derken oturmasi pek de ic acici yerler olarak gozukmuyorlar. (ozellikle bana)

Arabayi da birakmayi falan hic sevmiyorum haliyle, guzel tanidik detayli temizlikcim olmasina ragmen ne kadar uygun fiyat soylerlerse soylesinler su anda o parayi vermeye de eriniyorum. Kisin ayni seyler tekrar tekrar olucak sinirimi bozucak.

Bugun bi arkadasimin erimis dondurma dokmesiyle birlikte artik daha da erteleyemecegim bi hal aldi.

maguire's dan alayim ne gerekiyorsa da giriseyim bi koltuklara.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Gerekenler listesi:
[list]
[*]Nereden bulursun bilmem, (ben bundan16 tane getirtmiştim) güzel bir mikrofiber temizleme bezi alacaksın. Öyle havluydu, pamuklu eski yastık kılıfı falan ile olmuyor :P

[*]Şunu alıyorsun:

[*]'Aracı deliler gibi komple temizleyeceğim' diyorsan da sana gereken bu:

http://www.meguiars.com.tr/images/D-10101.jpg

Bu mereti yazdığı şekilde püskürtüp, uyguluyorsun. Hatırlatma; sakın 1-2 bez yeter deme :P Çünkü bezi 4'e falan katlayıp kullanıyorsun ve her yüzey kirlenişinde temiz bir yüzeyle başka bir alana geçmen gerekiyor. Aksi halde kiri yayıp durursun(deneyim ile sabittir, neden 16 tane aldım sizce?!)

Eğer 'daha sıvı lekesi tutmasın, yazık koltuklarıma (ve özellikle kollarıma) dersen: Nikwax Softshell Proof Spray-On

http://www.nikwax.com/cmsdata/Products/image1_45a_452_en-us.jpg

Sonuçta koltuklar da sentetik malzeme olduğu için bunu alıp denemeyi düşünüyorum; olmadı zaten mevcut outdoor polarlara uygularım :D

Veya denenmişi var: Scotchgard™ Auto Interior Fabric Protector

Saygılar.

Sosyal ağlarda paylaş

Halilarim falan baya temiz, sadece on koltuklara ve kapi dosemelerine girisirim. Kirmizi ustunde cok siritiyor lekeler cunku.

Kac tane interior detailer almam gerek? (su ilk olan fisfis)

all purpose a girismem, ama su softshell cok mantikli geldi.

Bana gunahi gordugum kadariyla 100-150 liraya gelicek yine herturlu galiba.

interior gri plastic trim parlatmak icin ne kullanayim?
Bunlar deriye degerse sikinti olur mu? direksiyon, on konsol ve hepsi aluminum/deri trim cunku.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Plastik, vinil, metal kısımlar için:

Quik Interior Detailer
Güzel temizliyor, hatta deri direksiyonumu bile bununla temizliyorum. Açık renk plastik olduğu için benim aracın içi, süper iş görüyor. Ama bir tavsiye; plastik yüzeylerde texture basılmışsa temizleme fırçası edinin. Eğer bulamazsanız, ucuz boya fırçası alıp (yaşasın Ikea) kıllarını düz olacak şekilde 7-10mm arasında kesin. Sert ve kolay kıvrılmayan fırçanız hazır. Temizleyici sıkın, fırçalayın, bir süre bekleyin, tekrar fırçalayın, mikrofiber beziniz ile silin.

Supreme Shine
Bu meret plastik yüzeylerin parlamasını sağlıyor. Sevmiyorum ve kullanmıyorum.

Ultimate Protectant
Bunu kullanıyorum; UV koruma falan işte. En çok kullandığım yer pencere lastikleri, sunroof lastikleri, ön cam dibindeki siyah plastik kısımlar falan. İç kısımlarda kullanmıyorum.

Uyarı
Asla güneş altında ısınmış veya direkt güneş ışığı altındaki aracınıza uygulamayın. Isı etkileri değiştirebiliyor ve çok çabuk kurudukları için efektif kullanamıyorsunuz.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
paramecium said:

Selam,

Eski enerjimin ve azmimin kalmaması sebebiyle Anadolu Yakası'nda hizmet veren hangi MEGUIAR's noktasını önerirsiniz?

Yoksa bir Cumartesi günümü mü kurban edeyim yine :

Saygılar.

Maltepe meguiars guzel.

Tavsiye ederim.
Sahiyolunda kucukyali ustgecidinin altinda
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

@senko
Abi yanlış uygulama ile anasını ağlatıyorlar boyanın ve verniğin. O yüzden ben o AVM yıkamacılarına sadece araç içini süpürtmeyi tercih ediyorum.

Saygılar.

abi benim araç dandik zaten 30k ederi vardır anca
boyası kalksa kaç yazcak

lüks arabam olsa sizin gibi özenirdim ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Benim araç da 34bin falan maks ederli ama yine de özenmek gerek.

Bana göre boyadaki kusuru telafi etmenin tek yolu;
1. komple gövde/şase kumlanacak
2. tozsuz ortamda astarlanacak
3. yine tozsuz ortamda komple boyanacak

Kumlama deli gibi külfet olduğuna göre ve aracın söküp takarken illa ki birşeyleri oturtamayacaklarına göre mevcut boyayı korumaya çalışmak en iyisi. Far ve tampon değil ki kırılınca maddi külfetine katlanıp değiştiresin!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer bana soruyorsan para;

Bir kere koruma vs işine girdim. O da yeni sıfır araç olduğundan normal fiyattan daha ucuza oldu. Kaput koruma hariç 500 TL verdim paket olarak.

Ama diğer Sonax tarzı yerler ile yaklaşık fiyatları aynı diyebilirim. Tabi İstanbul ve Ankara fiyatları farklılık göstermiyorsa.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...