Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Düzgün, ultra detay ve sağlıklı iç temizlik kime yaptırabilirim?

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Kaplama isleminde denlaks t28 i surdukten sonra her parca icin yarim saat kadar yapistiricinin kurumasini bekledik. Hem derinin ic yuzeyine ince bir tabaka, hem de kaplanacak zemine uygulandi.

sonra deriyi ustune koymadan once olabildigine gerip ayni bir cama sticker yapistirma edasiyla uctan sona kadar gere gere yapistirdik.

henuz yapistirici tam kurumadigi icin ufak (4-5mm) degisikliklere izin veriyordu, bu sefer de yanlardan ve varsa ortadaki bosluklardan ve koselerden cektirdik. eger 30dk beklemeseydik daha da gerilebilirdi ama bu sefer de yapistirma performansi basarisiz olacakti, hiza kaymasi gibi seyleri riske edemedim. ama yine de baya baya gergin oldu. Fotografla duzgun sonuc almak imkansiza yakinsiyor nasi bisey oldugunu anlamak icin, sanirim bunlar icin dokunmak lazim. =]

Bir tek kapi kulplarinda 2 parca (dis yuzey + elin girdigi alan) deri kullanmak durumunda kaldik. Birlesim yerleri hafif nahos gozukuyor yakindan bakinca. Yine de birbirine 0 a 0 bittigi icin o da cok belli degil.

Araya mum eritip parafinle kapattiktan sonra asetatla boyama fikrim var. fakat yazin erir mi, koku yapar mi, insanin eline bulasir mi gibi meraklarim var. deneme yanilma da yapmak istemiyorum, cunku kaplamasi kabus gibiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...

Konu iç dizaynına kayınca, ben de buraya yazayım dedim. Megane 3'ün içinde bir kaç değişiklik yapmak istiyorum, acaba bunu fiyat/performans olarak nereye yaptırabilirim?

Değiştirmek istediğim şeyler,

Ana konsol boylu boyunca giden, kahverengimsi plastik şeridi ahşap bir parça ile değiştirmek istiyorum. Bir de havalandırma çıkışının etrafındaki plastik kısımı değiştirmek istiyorum ya da kaplama tarzı bir şeyler de yapılabilir.

Fikirlere açığım.

Sosyal ağlarda paylaş

ben olsam arabanin icinde o kadar fazla renk ve modern malzemeler varken ahsap isine girismezdim ki uygulanacak arac da renault. Her halinden siriticaktir.

O uzun parcayi sokup diger trim elemanlari gibi duz aluminum gorunumlu film kaplanabilir. havalandirmalar da genelde garip gurup sekilli oldugundan ve mazgallarla cok fazla kontrast olacagindan genelde cok siritir. Gerekli gereksiz goz almasini saymiyorum dahi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahşap parçayı, orijinal parça rengine yakın bir şeyler düşünüyordum, yani minibüsçü usulü ahşap takviyesi değil de, koyu yeşilimtrak renk ya da dediğin gibi alüminyum kaplama olabilir. Tabi ki gereksiz renk sokmak istemiyorum, amacım araç içindeki renkleri muhafaza edip, o kısımların daha az sırıtmasını sağlamak.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

3M filmlere bak. Harici kalın uygulamaları hiç düşünme bile.

Bu arada magirpasodkjsghfsd firmasının iç temizlik sıvısı muhteşem! Aracın tavanı pırıl pırıl oldu. Plastik kısımları da gayet güzel temizledi. Halıdaki kirler ve yağlar da çıktı. Derileri de güzel temizliyor ama deriye uygunluğundan şüpheli olduğum için kullanmadım.

http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=226 + bu firmanın linkini bulamadığım sarı mikrofiber bezi.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu nasil uyguluyoruz para?
Benim de dosemelerimde hos olmayan halka halka su lekeleri var. Kafayi yiyorum.

Koltuk dosemesini iskeletten ayirmam, disari cikarmam falan imkan disi - eger oyle bisey gerekiyorsa - ustunde uygulayabilecegim cozumlere de cok sicak bakamadim bi turlu.

Ziebart a da 450 lira vermek istemedim, ustune meguiars in ankarada adam gibi bir uygulayacisi yok sanirim, okudugum rezalet yorumlardan sonra detay temizlikcilere bir turlu guvenemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Valla benim koltukların döşemelerinde de lekeler vardı, çıkarttı.

Püskürtüyorsun ve sonra da ovalıyorsun/çitiliyorsun. Havlu ile falan olmuyor, daha önce çok denemiştim ama fiber bez bu iş için 10 numara. Bu da işe yaramazsa Kosla alıp dalacaktım koltuklara :D

Bir arada bagaj halısını falan temizleyeceğim. 2-3 sprey daha sipariş edeceğim. Sunroof yüzünden havanın akış yönünde gri/siyah lekeler vardı ve şimdi yoklar :) O emniyet kemerinin sütunu falan pırıl pırıl oldu. Bu işlem için öğlen sıcağını öneririm, koltuklar çok hızlı kuruyor ;) yalnız plastik kısımlarda falan silmez de damlaları bırakırsan leke yapıyor. Ben aceleden atlamışım cmts günü, konsolda damla izleri var. Ama parmağımla ovaladım 1-2 tanesini ve çıktı. Sanırım hafif nemli bez olayı çözer.

Camları (illa ki sprey camlara sıçrıyor tavanı falan yaparken) da bununla temizliyorum hep. Yağ falan söküyor. Alkollü olduğu için de parlatmaya gerek kalmıyor ;)

Deri kısımlar için turtlewax'ın bir ürününü kullanıyorum, temizlemek zahmetli ve 80bin km sonra ilk günkü gibi yapılamıyor. Ama Maguarildshfhsd firmasının deri temizleme/bakım ürününü de merak etmiyor değilim açıkçası.

İndirimde olan basit bir Karcher pompa alıp yıkamadaki zorluğu da aşmayı planlıyorum. Metro'da 129TL gibi bir rakam K2.100 modeli. Almak isteyen varsa :)

Saygılar.

Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

@SeaGle:
Abi insan user friendly mi diye bir bakar yahu! 3M veya Sonax olmadı Zıbırt falan bile vallahi daha kolay ya. Magirus diyesim geliyor hep :P

Açıkçası Sonax'dan sonra basic vs pro ürün ayrımı olduğuna inanmaya başlamıştım ama bu firmanınkiler harbi güzel.

Faydalı bilgi:
Makina mühendisi arkadaşlar varsa akıllarında olsun; jant temizleyiciler galvaniz saclardaki beyaz oksidasyonu güzel temizliyor :D Atölyede jant harici çok şeyler temizledim :=) Kesin paslanmazda da güzel netice veriyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Haftasonu bir sise alip yikamacimin cebine 20 lira ateslemek suretiyle dosemelerime girmesini saglayacagim. Heralde hak ederler o isi. Bugun ki firtinadan sonra gerci 20 lira kesmeyebilir. Polen filtresi bir anda 15k yol gitmis gibi oldu onu da degistirmek lazim falan filan....
deriyi strec filmle kaplayip giristiririm ! asdf
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
paramecium said:

Selam,

Magifsdlfhsd markanın döşeme temizleyicisi... süper bir şey! Kullanıyorum ben.

Saygılar.

Ney ney :))

Cila için sonax a da meguiars a da bakıcam h.sonu, abi petrolde arabayı yıkattıktan sonra kuyu suyundan olsa gerek arabada beyaz beyaz leke kalıyor cıldırıyorum ondan sonra.

Yalnız cilanın boyaya zararı yoktur di mi 2-3 yıkamada bir yapsam?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...