Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet

yav

Öne çıkan mesajlar

geçtiğimiz günlerde 10 günlük sırt çantalı ispanya seyehatine çıktığım sırada kafamda interrail'i bisikletle yapmak gibi bir fikir parladı ve o günden beri bu fikir dallandı budaklandı bir hayale tutkuya vs.'ye dönüştü :D

şimdi biraz araştırmaya başladım ve avrupa'da bisikletler için ülkeler arası ayrıca yolların olduğunu (tahmin ettiğim gibi) farkettim. Hatta şöyle bir site var ki: http://www.eurovelo.org/routes/

şu an rotalara ağzım sulanaraktan bakıyorum.

Çok acayip bir cesaret + hırs bürüdü dört bir yanımı.

Bu yaza doğru bisiklet edinip yavaştan ekipmanları tamamlamayı ve antrenman babında 100'er 300'er 500'er km'lik ege karadeniz turları yapmayı düşündüm. Sonra baktım iyi gidiyor ben yaparım bu işi. Abbv

gençlik başımda duman
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat nasıl 50km ya, bayağı antremansızmışsın sen demek :P

Ben günde 10km falan rahat sürüyorum haftaiçleri, ilk sürmeye başladığım zamanla şu an arasında bayağı fark var kondisyon vs. olarak, ki vücudu alıştırmadan uzun mesafeli turlar yalan gibi.

Herhalde en mantıklı bisiklet turu uçakla Almanya gibi bir ülkeye gelip, 2. el bir bisiklet alıp (100-150 euro arasına güzel aletler var) öyle devam etmek. Zaten Türkiye'de çıkış yapılabilecek yerler ya Bulgaristan ya Yunanistan, ikisi de sakat. (Yunanistan sanki mad max tadına gelecekmiş gibi geliyor dsgfh)
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

tayt giymem ya zaten
bişi olmaz :D

şimdi dostum önce şu siteye girip bir araştır neler yaşarım,başıma neler gelebilir gibi,

www.pedalla.com

site sahibi çok samimi arkadaşımdır kendisi,serkan taşdelen,

Türkiye içinde non-stop 7500 km bisikletle yol yapmıştır tek bir turda kendisi,

www.bisikletforum.com adresini de bilirsin büyük ihtimalle buradan da uzun yol bisikletçiliğinde lazım olan bütün alet edevatları bulabilirsin..

ve dostum sana şahsi tavsiyem her ne ebatta bisiklet kullanıyorsan kullan,schwalbe lastik markası harici lastik kullanma,10bin km çok rahat gidiyor,20k gideni de biliyorum yani

şimdilik saygılar sevgiler:D
Sosyal ağlarda paylaş

ben haziranda bi makedonya sırbistan hırvatistan falan dolaşmak istiyorum ve bisikletle olursa süper olacağını düşünüyorum. ama henüz planlamadım.
şöyle düşündüm. 1 ay içinde 5 günlük tren bileti (balkan flexipass) ve üsküp gidiş-dönüş uçak bileti alacağım. (hepsi toplam 200 lira gibi) üsküpten sırbistana trenle geçip oradan bisikletle zagreb. zagreb'den hırvatistan sahil şeridine inip dubrovnik'e kadar gezeceğim. oradan yine bisikletle bar'a geçip, bar'dan belgrad'a trenle ve tekrar üsküp'e trenle geçip istanbul'a dönüş.
(maviler treni yeşiller bisiklet)
http://imageshack.us/photo/my-images/207/olay.png/

5 gün içinde planlayacağım bunu çünkü ucuz uçak bileti fırsatı var. var mı önerisi olan ya da ben de gelirim diyen bir çılgın.
Sosyal ağlarda paylaş

@saplashaman, link için teşekkür ederim detaylıca inceleyeceğim.

moncici said:

ben de gelirim diyen bir çılgın.

moncicicim planın 10 numaraymış (:D

o çılgın ben olabilirim aslında ama ayağı yere basan bir çılgın olduğumdan daha bisikletim dahi yokken atlamak istemem tabi =)

haziran'ın ilk 3 haftası sınavlarım var öte yandan 22 haziran'dan önce bişey yapamam

şimdilik bişeyler okumaya düşünüp taşınmaya devam edeyim kafama yattıkça bisikletten başlar türlü ekipmana yatırım yaparım

bu arada okuldan bir arkadaşıma bahsettim de adam çok istekli çıktı şaşırdım yazın 3 ay marmaradan akdenize kadar sahilden inelim deyiverdi

bakalım bakalımX(
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

3 saat nasıl 50km ya, bayağı antremansızmışsın sen demek :P

Ben günde 10km falan rahat sürüyorum haftaiçleri, ilk sürmeye başladığım zamanla şu an arasında bayağı fark var kondisyon vs. olarak, ki vücudu alıştırmadan uzun mesafeli turlar yalan gibi.

Herhalde en mantıklı bisiklet turu uçakla Almanya gibi bir ülkeye gelip, 2. el bir bisiklet alıp (100-150 euro arasına güzel aletler var) öyle devam etmek. Zaten Türkiye'de çıkış yapılabilecek yerler ya Bulgaristan ya Yunanistan, ikisi de sakat. (Yunanistan sanki mad max tadına gelecekmiş gibi geliyor dsgfh)

2 saat 56 dakika mı neydi su almak için ve foto çekmek için durdum 5 10 kere 30ar saniye falan. Bir de sen hiç denedin mi bir kere de dinlenmeden 50 yapmayı, bir dene bence=) öyle 10 km'ye benzemiyor. 1 ay haftada 5 kez 10 15 arası yaptıktan sonra kalkısmıstım bu işe. İlk 35 km falan iyiydi ama son 15baya yavas gittim bacaklarda guc kalmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

geçtiğimiz günlerde 10 günlük sırt çantalı ispanya seyehatine çıktığım sırada kafamda interrail'i bisikletle yapmak gibi bir fikir parladı ve o günden beri bu fikir dallandı budaklandı bir hayale tutkuya vs.'ye dönüştü :D

şimdi biraz araştırmaya başladım ve avrupa'da bisikletler için ülkeler arası ayrıca yolların olduğunu (tahmin ettiğim gibi) farkettim. Hatta şöyle bir site var ki: http://www.eurovelo.org/routes/

Bu yaza doğru bisiklet edinip yavaştan ekipmanları tamamlamayı ve antrenman babında 100'er 300'er 500'er km'lik ege karadeniz turları yapmayı düşündüm. Sonra baktım iyi gidiyor ben yaparım bu işi. Abbv

gençlik başımda duman

baps bende de benzer bi gaz var. Henüz bisiklet almadım ama bayadır bakınıyorum. Elimde bi bisiklet var ama öküz ölüsü ve downhill (arka amortisörlü) olduğundan mütevellit pek işe yaramıyor. :D

bişeyler almadan bi iletişelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

yav said:

gençlik başımda duman

baps bende de benzer bi gaz var. Henüz bisiklet almadım ama bayadır bakınıyorum. Elimde bi bisiklet var ama öküz ölüsü ve downhill (arka amortisörlü) olduğundan mütevellit pek işe yaramıyor. :D

bişeyler almadan bi iletişelim.

Su cok net bi fikir ya.

Bir de GoPro olsa yaninda arada kayit alsan
Sosyal ağlarda paylaş

@Sabonis, 50 yaptım mı bilmiyorum da, 30'u geçtim kasım başı gibi, gerçi fotoğraf çekmek için çıkmıştım tın tın ama işte 5 aydır falan günde 10km civarı bisiklet sürüyorum, haftanın 4 günü de antreman öncesi kardiyo yapıyorum zaten yüksek tempo eliptik, bisiklet vs. :P

Bu arada o videoların ilkindeydi sanırım adam karda sürüyor, cidden göt isteyen bir deneyim o, geçen ay kar yağdığında spor salonuna giderken virajı alamadım buzda kaydım 1-2 metre falan sürüklendim; götüm başım ayrı morardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...