fungisultan Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Merhaba. Pointer kullanarak iki boyutlu matris çarpımı yaptım. Ancak çarpım matrisinde bir hata var sanırım. Program çalışıyor fakat çarpım matrisini görüntülemeden kapanıyor. Nerde hata yapıyorum anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. #include<iostream> #include<ctime> #include<cstdlib> using namespace std; void multip_matrix(int **aptr, int **bptr, int **cptr, int k, int m, int n){ int i,j,l; for(i=0; i<k; i++){ for(l=0;l<n; l++){ *(*(cptr+i)+l)=0; for(j=0;j<m; j++){ *(*(cptr+i)+l)= *(*(cptr+i)+l)+(*(*(aptr+i)+j))*(*(*(bptr+j)+l));} cout<<*(*(cptr+i)+l)<<"t";} cout<< endl; } } int main() { srand(time(NULL)); int k,m,n,i,j; cout<<"k icin bir deger giriniz="; cin>>k; cout<<"m icin bir deger giriniz="; cin>>m; cout<<"n icin bir deger giriniz="; cin>>n; int A[k][m],B[m][n],C[k][n]; int *aptr=&A[k][m], *bptr=&B[m][n], *cptr=&C[k][n]; for(i=0;i<k;i++){ aptr=new int [m]; } for(i=0;i<m;i++){ bptr=new int [n]; } for(i=0;i<k;i++){ cptr=new int [n]; } for(i=0; i<k; i++){ for(j=0;j<m; j++){ A[i][j]=(rand()%6); cout<<A[i][j]<<"t"; } cout<<endl; } cout<<endl; for(i=0; i<m; i++){ for(j=0;j<n; j++){ B[i][j]=(rand()%6); cout<<B[i][j]<<"t"; } cout<<endl;} multip_matrix(&aptr,&bptr, &cptr, k, m,n); for(i=0;i<k;i++){ delete []aptr;} for(i=0;i<m;i++){ delete []bptr; } for(i=0;i<k;i++){ delete []cptr; } system("PAUSE"); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Böyle kod yazılmaz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Artariel Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 bunu okuyan gözler kör olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 beynim yandı sanırım. bi code blogunun içine alsana mümkünse, takip edemedim hakketen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 A ve B matris'inin elemanlarını tanımlarken daha hata var, A[j] değil A[i][j] ve B[i][j] falan diyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 ne bu devcpp falan mı? anca o böyle amaçsız indentation yapabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Javada yazmistim bi tane atiyim eve varinca nerdeyse ayni seyin laciverti sayilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 ahahah cidden devcpp heralde, ayarlarindan ayarlanabiliyor ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2012 fungisultan said: system("PAUSE"); return 0; } Ahahah kipsle yapmis pause Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 aptr, bptr, cptr icin '=' dedigin tum yerler bana yanlis geldi yada ben anlamadim yapmak istedigini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fungisultan Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 #include<iostream> #include<ctime> #include<cstdlib> using namespace std; void multip_matrix(int **aptr, int **bptr, int **cptr, int k, int m, int n){ int i,j,l; for(i=0; i<k; i++){ for(l=0;l<n; l++){ **cptr=0; for(j=0;j<m; j++){ *(*(cptr+i)+l)=*(*(cptr+i)+l)+(*(*(aptr+i)+j))*(*(*(bptr+j)+l));} cout<<*(*(cptr+i)+l)<<"t";} cout<< endl; } } int main() { srand(time(NULL)); int k,m,n,i,j; cout<<"k icin bir deger giriniz="; cin>>k; cout<<"m icin bir deger giriniz="; cin>>m; cout<<"n icin bir deger giriniz="; cin>>n; int A[k][m],B[m][n],C[k][n]; int **aptr=0;int **bptr=0;int **cptr=0; aptr=new int *[k];bptr=new int *[m];cptr=new int *[k]; for(i=0;i<k;i++){ aptr[i]=new int [m];} for(i=0;i<m;i++){ bptr[i]=new int [n]; } for(i=0;i<k;i++){ cptr[i]=new int [n]; } for(i=0; i<k; i++){ for(j=0;j<m; j++){ A[i][j]=(rand()%6); cout<<A[i][j]<<"t"; } cout<<endl; } for(i=0; i<m; i++){ for(j=0;j<n; j++){ B[i][j]=(rand()%6); cout<<B[i][j]<<"t"; } cout<<endl;} multip_matrix(aptr,bptr, cptr, k, m,n); for(i=0;i<k;i++){ delete [] aptr[i]; delete [] aptr;} for(i=0;i<m;i++){ delete [] bptr[i]; delete [] bptr; } for(i=0;i<k;i++){ delete [] cptr[i]; delete [] cptr; } system("PAUSE"); return 0; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fungisultan Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Kodu tekrar kopyaladım.Dizi tanımlamalarındaki[i]kısımları falan görünmüyor ama kod random olarak A ve B dizilerini yaratıyor.multip_matrix fonksiyonunda bir sorun var, ne olduğunu anlayamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 edit: sanırım sen birazda [*i] italik tagının azizliğine uğruyosun bizde 'yuh napıyo bu' diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2012 fikir vermesi için: http://snipd.net/matrix-multiplication-in-c Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 lan kod okumayi kolaylastirmasi gereken tag, daha da bozuyo olayi, nasil is. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 deneme deneme dene denem denema af dsfsdfs sfsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 kod çalışmıyo galiba :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2012 helhe eqwe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar