Qui Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Kendilerini intahar ettiler resmen.. Turbine Announced today that there will be no PvP in Dungeons & Dragons Online, their highly anticipated MMORPG based in the official D&D rulebook. The following post was made in their forums: said: Hi Everyone, Since we opened up this site, one of the most-discussed topics has been player vs. player (PvP) gameplay -- will there be PvP in Dungeons & Dragons Online? If so, how will it be implemented? Full-scale PvP areas? PvP servers? Duels? Arenas? PvP is an important component of many massively-multiplayer games: Asheron?s Call, Shadowbane, WWII Online, Dark Ages of Camelot, and Star Wars Galaxies are a few examples. As such, it's natural that the question be asked about DDO, and it's something that we've thought about since we first started working on this game early last year. Spurred in part by all of the community discussion, we've gone ahead and made our final decision. I'll go into the details of the decision below, but the short answer is this: PvP gameplay will not be a part of the initial launch of Dungeons & Dragons Online. I think we've been pretty clear from the beginning that DDO was never going to be a game with a heavy PvP component. If this wasn't explicitly stated, it's always been there between the lines -- our focus is on party-based adventures, dungeon crawls, a living city, and an epic campaign. Not large-scale PvP combat. The strongest argument for this decision, in our opinion, is the fact that PnP Dungeons & Dragons has never been a PvP-oriented system. Yes, we know that the bad guys in D&D can be human sorcerers as easily as they can be, say, owlbears. But in the PnP tradition, that evil sorcerer is played by the DM, not another player. And while PnP sessions that pit characters against each other can be fun for a temporary campaign that lasts one or two sessions, the classic D&D campaign is all about the characters working together (or mostly together) to solve their problems and advance the story. Now, it's true that some of the problems that exist with excessive player conflict in PnP D&D -- namely, having only one DM for two or more opposing groups of characters -- are not as much of an issue in DDO, where our server acts as the DM for all characters. This is why PvP is something we discussed in depth during the early stages of development. But the thing that we kept coming back to was that PvP gameplay just doesn't fit our idea of D&D, either in a PnP format or a massively-multiplayer format. We know that some of you are going to disagree with us, but ultimately it was not a good fit for Dungeons & Dragons Online. So that's our explanation for not having a heavy PvP component. But what about a light PvP component? Just because the primary focus of our game is the PvE campaign, that doesn't mean that we can't have some PvP on the side, right? We didn't decide on this one until more recently, but the decision ended up being the same -- we aren't going to have duels or arenas in the initial launch either. The primary reason for this is that the D&D rules aren't really balanced for one-on-one fights, and we don't want to have to mess with them in order to make dueling work. One of our key development mantras is that we're keeping the game specs tight -- we're not doing everything, but what we are doing is going to be really, really good. I really wish that we could be all things to all people (it would make my job a bit easier), but unfortunately we can't. To those of you who were looking forward to PvP in DDO, I sincerely apologize, but we honestly feel that this is the best decision for the game as a whole. - Xundau D&D kitabı bir tarafa, mmorpg kitabında yazmaz pvp-sizlik. Adamlar haklı D&D kitabına ve sistemine bağlı kalma konusunda ama oyunu büyük merakla bekleyen mmorpg severleri üzecek bir haber.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agirol Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 bu haliyle fazla rağbet göreceğini hiç sanmıyorum.[signature][hline]i'm ashamed, i was shamed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Acaba sadece belli alanlarda pvp'ye izin verirlermi diyorum ama yazıya bakılırsa gayet no pvp. Bizim işimiz değil diyerek bırakmışlar.[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Valla bilemicem bu şekilde DND de ezik kimselerin death spell gibi yöntemlerle oyunun içine etmesini engellediler. Burdan videosunu çekebilirsiniz Ama özel değişiklikler olabilir bence guild vs guild gibi[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta malup olursun" Zaknafein Do'Urden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 İçinde Dungeons & Dragons ibaresi geçen birşeyin Sims'den daha gay olmayı başarabileceği 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi...[signature][hline]Azmo demiş ki: olm beckhama cok gulduk ondan oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 our focus is on party-based adventures, dungeon crawls, a living city, and an epic campaign. Not large-scale PvP combat İşin başından bellı ıdı bu sekılde olucagı ve bıraz derın dusununce d&d sıstemının pvp yı kaldıramayacagını,karakterler arasında leveldan levela cok fark oldugunu kavrayabılırız..pvp yi bir sekilde bende ısterdım ama oyunu ılk duydugumda ''pvp nasıl olcak'' sorusunuda kendıme sormustum..Light pvp buyuk ıhtımalle olur karakter dengelemesını yapmayacaklarınada emınım...Isteyenler oyunu bu sekılde beklesın ben alıcam ve oynayacam her tarafta d&d mmorpg lerı dolasmıyor dımı... Wotc nın urettıgı senaryoları duzgun sekılde oturtabılırlerse oyuna zaten pvp ye gerek bıle kalmayacaktır..[signature][hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 iyide o zaman single palyer oyun çıkartsınlar niye online oyun çıkartıyorlar ki? allignment da evil seçilmesin zaman. çok saçma yaa. harbi gay bişey olmuş bu. haydi macerya atılalım arkadaşlar! :-P[signature][hline]NO PAIN NO GAIN ® © icq:108382340 oxxx[==============> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 pvp olmayan bir mmorpg ne kadar rağbet görür bilmiyorum ama oyunu pvpye adapte etmek,yapımcıların işi.pvp olmamasıyla iyi bir şekilde baltalamışlar oyunu,hayırlısı.[signature][hline]shinsetsu desu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 abi olay zate dnd de heralde zilyon tane dm desteği olur. valla bence videoda süper gözüküyor[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta malup olursun" Zaknafein Do'Urden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 bknz: d&d the movie o daha da rezaletti. star wars'tan fırlama dragon kovalamaca sahneleri, surun üstüne dizilmiş ateş emriyle fireball atan mage'ler. ıyy.. hele o elf neydi öyle.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 ne alaka??[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta malup olursun" Zaknafein Do'Urden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enginar Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Valla pvp cileri ve pp lari sallayarak çok iddiali bir girisimde bulunmuslar. Sadece roleplayerlarla bir mmo kalkinamaz. Uzun vadeli ve para kazandiran bir oyun yapmak istiyorlarsa hem pvp hemde pp e izin vermeleri lazim.[signature][hline]The future isn't sacred, but its speaker is. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 demek istediğim d&d ismini kullanıp her şeyi rezil ediyorlar.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ermynorac Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 pvp olmasın demiyorum ama gerçekten adventureları çok güzel uyarlarlarsa pvp'ye gerek bile kalmayabilir.dnd'de hakketen pvp biraz kötü olur(classlar arası çok dengesizlik olur sonuçta).kim bilir belki kimsenin başaramadığını başarırlarda insanlar pvp yapmaktansa yaratık kesmeyi daha çok sever.ben bu potansiyeli hissediyorum.görelim yapsınlar.(tabi fikirlerinden caymazlarsa tepki görünce :P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NexcaT Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 piyasada gercekten duzgun herkesin oynadigi (cikacak degil cikmis) pvp barindiran bir mmo soyleyin ve basarili olmus diger mmolara goz atin. PvE mmolar daha basarili gorunuyorlar. PvP siz mmo dusunemeyenler bence mmo gercegini yanlis algiliyorlar. MMO sidik yaristirma demek degil her zaman. MMO yeri geldiginde yardimlasma , birlik , hosgoru ,RP , ekonomi , crafting , Guild ici basari , PVE hedeflerine beraberce varma gibi olgularida kapsar. PvP olmadigi icin yerden yere MMO larin vurulmasini ben anlayamiyorum. WoW yazilarini okuyorum herkes grupta healerin heal ettigi zaman aggroyu aldigini tanklarin aggroyu healerdan alamadiklarini falan yaziyor ama bunlar yeni seylermis gibi agzi acik okunuyor. begenilmeyen everquest gibi PvE mmolar bunlari 5 senedir inanilmaz scriptler ile destekliyorlar zaten , playerlarin playerlari oldurmesindense playerlarin ortakca hareket edip grup halinde bir cok hassas dengeyi koruyarak basariyi elde etmeleri cok buyuk haz veriyor . bir raidde 72 kisilik bir ekibin tek bir kucuk hatada wipe olmasi veya guildin ilerleyebilmesi ve guclenebilmesi icin 3-5 ay boyunca her bir uyesine sikilmadan darilmadan item farmlamasi sadece PvE mmolarda oluyor. bence duzgun kullanilmayan PvP esasinda mmolari single player tadinda solo oynanan goruntulu chat programlari sinifina sokuyor. cunku herkes en guclu olacagim sevdasinda davraninca yalnizliga, kufure, kavgalara, sinir harbine, item calmalara, ninja loota, kill stealinglere baslaniyor ister istemez. WoW bile full pvp yi baska serverda halledebilecek . PvP mmolarda esasen uygulanmasi cok zor bir sistem cunku insanlar hayattaki sikintilarini mmo oynayarak gidermeye calisiyor birde ustune ustluk bir suru veledin bagris cagrislarini dinleyerek rezil etmek icin degil. PvE yide denemeniz dilegi ile :)[signature][hline]World of Warcraft <-----> www.Alaturqua.com <-----> Everquest 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 yazdığın yazıya göre bence en iyisi DAOC o zaman.. sürekli birlik içindesin realm/guild vs olarak. diğer realmlere karşısın..[signature][hline]oasisoyun.net | Mancınık'ı Yükle | Oasis Forum Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NexcaT Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 aklima gelmisken bazi arkadaslar insanlarla birebir mucadele etmek istiyorlar , cunku bilgisayar ai sinin devamli ayni seyleri yaptigini ve bunun bir sure sonra zevk vermediginden yakiniyorlar. haklilar ancak sunuda unutmayin bir cok PvP ci dedigimiz tip acip forumlardan ogrendikleri taktikler ile savasiyorlar. bu gercek hayat degil ve istediginiz kadar kendi taktiginizi belirleyin her biri bir yere kadar bilin ki sizin gibi dusunen binlerce ayni tipte karakter oluyor ve her biri forum pvp cisi. gercek hayattaki gibi cephaneniz bitince gidip tas atamiyorsunuz ayni skilleri kulaniyorsunuz. pvp zorluguda burda basliyor programcilar icin zaten. doyuramaz hale geliyorlar , itemi kapan leveli asan robotlar oyunu darma duman ediyorlar ve oyunun icine ediyorlar. ornek EQ daki ebonlore guildi ,,, bana anlatilan bu guild pvp serverinde dehset salmis ve en sonunda eq dan liderleri banlanmis. gucu eline gecirince herifler zonelara baskalarini sokmaz olmuslar falan. PvP dengeleri bozuldugu anda o oyun icin cokus baslamis demektir ornek SB deki gibi bir suru ucan wizard . insanlar kesif ettikten sonra hep ayni seyi yapiyorlar. gunumuz ai leri ise disardan destek de alabiliyorlar buda iki gun once kestiginiz bir tanrinin 2 gun sonra sizi yerle bir etmesi demek neyse[signature][hline]World of Warcraft <-----> www.Alaturqua.com <-----> Everquest 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NexcaT Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 said: Sailor, 14 Ekim 2004 19:58 tarihinde demiş ki: yazdığın yazıya göre bence en iyisi DAOC o zaman.. sürekli birlik içindesin realm/guild vs olarak. diğer realmlere karşısın.. DAoC hakkinda cok iyi bilgim yok ancak PVE ve GVG yi cok iyi birlestirdigini biliyorum. oynayanlar bu konuda daha yardimci olabilirler ben oyunlardan degil pvp ve pve den bahsediyorum .. pvp siz oyunlarin yargisiz infazindan bahsediyorum.[signature][hline]World of Warcraft <-----> www.Alaturqua.com <-----> Everquest 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayden Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 sayın nexcat yazılarınızı ilgiyle okuyorum(kibar mode on) benim görüşüm şu; 2 gün önce daoc da pvp yapılabilen bir zone var adı thidranki orada merkez kule deyim orayı bizim ülke ele geçirmiş ve diğer ülkeler devamlı saldırıda bulunuyordu ele geçirmek için.. albion lular birinci kapıyı kırdı içeri girdiler ben okum ve diğer ülkedaşlarımla bir savunma yapıyorum ki görmelisin neredeyse 1 saat uğraştılar ama 2. kapıyı kırıp içeri giremediler. midgard rules:D ben düşünüyorum ki hiçbir raid buradaki insan zekasının mücadelesi kadar zevkli olamaz. ama bu yazdıklarım demek değil ki şimdi sen başka açıklamalarda bulunup beni ikna edersin. şuan bu kanaatteyim. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayden Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 buarada sakın kimse daoc a başlıyım demesin sonra pişman olur bence başka sebepler yüzünden söylüyorum bunu. pvp ile ilgili diye yazdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NexcaT Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 raidde zaten dayanisma birlik arkadaslik disiplin saygi fedakarlik olur. ki demisim daoc gvg ve pve yi cok iyi birlestiren yegane oyunlardan. hatta sanirim tek. bence o kapidan saldiranlar cok iyi ai ye sahip moblar olsa idi sen yine ayni zevki alacaktin cunku bagli oldugun guildin degerini can dostunla savundun.[signature][hline]World of Warcraft <-----> www.Alaturqua.com <-----> Everquest 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hayden Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 bence düşman mob dan olsaydı aynı zevki almazdım gibime geliyor. yani dayanışma içindeki insanlar dayanışma içindeki insanlara karşı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NexcaT Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 said: hayden, 14 Ekim 2004 20:50 tarihinde demiş ki: bence düşman mob dan olsaydı aynı zevki almazdım gibime geliyor. yani dayanışma içindeki insanlar dayanışma içindeki insanlara karşı. burda benim anlattigimi cok guzel soyledin zaten dayanisma icersindeki insanlar dayanisma icindeki insanlara karsi... keske tum PvP ler bu sekilde olsa. solo pvp mmoyu olduruyor kanimca[signature][hline]World of Warcraft <-----> www.Alaturqua.com <-----> Everquest 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Hayırrrrrrr ağlamak istiyorummmmmmmm[signature][hline]Lil'Alur for Shar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2004 PVP'nin PVM'ye üstün yanları olduğu gibi, PVM'nin de PVP'ye üstün yanları vardır. Bunları karşılaştırmak çok yanlış. Haliyle oyunları PVM, PVP şeklinde ayırmamak gerek. Bir mmorpg'yi aldığımızda çok rahat bir şekilde bölümlere ayırabiliyoruz. PVP PVM Sosyalleşme Crafting Tabiki oyunun mekaniği, matematiği Teknik destek vs. Powerplay, PVR vs.. bunların değişik şekilleri yada birlikte kullanıldığı haller sadece. Herkes farklı oranda olsada bir şekilde burdakileri ana maddeleri arıyor (aklıma gelmeyenlerde vardır mutlaka). PVP olmayan bir oyun, teknik desteği olmayan bir oyun, PVM'si kötü olan bir oyun bence eksik bir oyundur. Neye göre eksik? Elbette oyuncu kitlesine göre. Ben EQ betayı oynuyorum şuanda. Sony kesinlikle mükemmel bir iş çıkarıyor, herşey inanılmaz. Ama oyunun mekaniği ve PVP konusunda bana uymayan noktalar ve oyunu almayacağım. Bu EQ'yu kötü yapmaz. DAOC mükemmel bir oyun ama bazı sebeplerle oynayamadım, oynamak istemedim. Ne demek istediğim anlaşılıyor heralde. İyi bir oyun çıkarsanız bile herşeyiyle dört dörtlük olmuyor. Sonuç olarak D&D her açıdan mükemmel bir oyun olsada PVP arayışındaki kitleyi kesinlikle kaybetmiştir. PVP arayan insanlar üzülecektir, ve başka oyun alacaktır. Bu çok somut bir gerçek. PVP'den zevk alan insanlara: "PVM aslında daha iyi bak şu yüzden bla bla" diyerek onlara oyun aldıramazsınız. Bitti :)[signature][hline]God created the earth in six days, on the seventh he rendered. @ui ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] ek$i | DevianArt | Eve-Online Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar