Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüksek Lisans / Doktora'dan atılma ve askerlik

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

YL ve Dr programlarından atılma komple kalktığı gibi normal bitirme süresi boyunca askerliğiniz de öteleniyor

yan ieskiden 4 dönemde bütün dersleri veremeyenler (benim gibi) programdan atılmadığı gibi bu durum öğrencilik haklarının düşmesine de neden olmuyor ama programın normal süresinin bitiminden sonra öğrencilik hakları (akbil, asketlik tecil vs) sonlanıyor

arayıp da bulamadığım bir bilgiydi Marmara SBE öğrenci işlerinde teyid ettim

meraklısına
Sosyal ağlarda paylaş

Hatırlayamıyorum ki ya tam olarak ne zaman bitiyor.

Bu arada arada onu da kaynatayım, tez konumu değiştirmek istersem ne yapmam gerekiyor.

Danışmanım değişti sene baştı istediğim danışman yurt dışına çıkınca, ben de üstüne Almanya'ya gelince iyice yaydım tezi, kalkınma ekonomisi + panel data kombosu yapacaktım ama Almanya'da development econ. derslerini takip ederken konudan baydım. Bir de işte R falan öğrenmeye başlamamla uygulamadan çok teori ilgimi çeker oldu. Simüle datayla çalışmak varken sağdan soldan data dilenmek, kaynak aramak boşuna vakit kaybı gibi gelmeye başladı.

Of ya, tiksindim tezden.
Sosyal ağlarda paylaş

oldun said:

yanlıs mı anladım acaba sonsuza kadar yl ogrencisi olarak kalabiliyor musun yani suan yani askerligi sonsuza mı öteliyor ögencilik loopa mı girdi 2-2 mi

hayır, öğrencilik hakların normal program süresinde sona eriyor ama programdan atılmıyorsun,

öğrencilik haklarından kastım; indirimli ulaşım kartı, askerlik tecili, öğrenci indirimleri, vs
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce Doktora tecilime onay geldiğini öğrendim, ben geçtiğimiz Eylül ayında başlamıştım mesela. 2018 Eylül'e kadar tecillisin dediler.

Yani Doktora için 7 sene tecili yazıyorlar direkt, bu sürede bitirilmezse direk go go yaylalar. Atılma muhabbetini bilmiyorum ama YÖK yönetmeliğinde Doktora ile "ilişki kesilmesi" şeklinde bahsedilen bir sürü konu var. Bir şekilde atılma varsa askerlik tecili bozulur diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
Sonsuza kadar YL/Doktora öğrencisi kalabiliyorsunuz artık. Her sene başında fen/sosyal bilimleri enstitüsüne 1 yıl uzatma dilekçesini veriyorsun. Yüksekte ilk 2 yıl harç ödemiyorsun, sonraki dönemler uzattığın için harç ödüyorsun. Doktorada da aynısı ama 4 yıl olanı. Yüksek lisansa başlayınca askerliğin 3 yıl tecil oluyor, Doktoraya başlayınca 6 yıl. Ama tecil bittiğinde direk alıyolar artık. Çünkü atılma da kalktığı için askerden dönüşte devam eder gözü ile bakıyorlar..
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Ben şimdi yeni bir yüksek lisans programına başlayacağım da mart itibariyle. Eskisi henüz bitmedi, muhtemelen de bırakacağım yoğunluktan dolayı.

Tekrar tecil ediyorlar mı askerliği 3 yıl? Eğer etmiyorlarsa nasıl izin alır askere giderim onu bilmiyorum da.

(Özetle bir yükseği bırakıp ötekine başlayacağım, tecilimin bitmesine de 15 ay gibi bir süre var diyeyim.)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Özel üniversitenin doktora yeterlik sözlü sınavından ikinci defa kaldım ( daha doğrusu bir şekilde bırakıldım). Bursluydum ve bursumun kesildiği söylendi bana devam etmek istersem eğitim ücretini vermem gerekeceği söylendi. Dersleri bitirmiştim. Tez aşamasındayım. Eğitim ücretini yatırmazsam ilişiğimin kesileceğine dair mail aldım sekreterlikten. Böyle birşey mümkün mü madem üniversiteden atılmak yok?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...