BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 YL ve Dr programlarından atılma komple kalktığı gibi normal bitirme süresi boyunca askerliğiniz de öteleniyor yan ieskiden 4 dönemde bütün dersleri veremeyenler (benim gibi) programdan atılmadığı gibi bu durum öğrencilik haklarının düşmesine de neden olmuyor ama programın normal süresinin bitiminden sonra öğrencilik hakları (akbil, asketlik tecil vs) sonlanıyor arayıp da bulamadığım bir bilgiydi Marmara SBE öğrenci işlerinde teyid ettim meraklısına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Derslerini verip tezini yazamayanlar ne yapacak? Ben ilk yılda verdim bütün dersleri, bu sene tezimi vermem gerekiyor ama veremem herhalde, askere mi alcaklar ağustos sonu sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 1 senelik tecilin başlar öğrenciliğin düşünce o ara yazarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 tezi hemen veremiyorsan bir sene kaydını dondurt askerliği o şekilde ötelet mesela ben dondurttuğumdan muhtemelen benimki 2016 dan 2017 ye ötelendi yüksek lisans için zaten 3 sene tecil vermiyorlar mı otomatik olarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Hatırlayamıyorum ki ya tam olarak ne zaman bitiyor. Bu arada arada onu da kaynatayım, tez konumu değiştirmek istersem ne yapmam gerekiyor. Danışmanım değişti sene baştı istediğim danışman yurt dışına çıkınca, ben de üstüne Almanya'ya gelince iyice yaydım tezi, kalkınma ekonomisi + panel data kombosu yapacaktım ama Almanya'da development econ. derslerini takip ederken konudan baydım. Bir de işte R falan öğrenmeye başlamamla uygulamadan çok teori ilgimi çeker oldu. Simüle datayla çalışmak varken sağdan soldan data dilenmek, kaynak aramak boşuna vakit kaybı gibi gelmeye başladı. Of ya, tiksindim tezden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2012 off sen yazınca ben de bezdim.. sanırsam ölene kadar unvanım "Dr. Ö." olarak kalacak AHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Peki maksimum bitirme süreleri nedir bu lisans / yüksek lisans / doktora olaylarını? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Sınırsız galba şu an, bug gibi bişey var, atılma kalkınca sistem saçmaladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 yanlıs mı anladım acaba sonsuza kadar yl ogrencisi olarak kalabiliyor musun yani suan yani askerligi sonsuza mı öteliyor ögencilik loopa mı girdi 2-2 mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patatespresi Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 deadwoll said: Sınırsız galba şu an, bug gibi bişey var, atılma kalkınca sistem saçmaladı. askerlik şubesi ben aftan faydalanırken taahhüt imzalatmıştı 29 yaşından sonra askerliğimi yapmak zorundayım diye. büyük ihtimalle sınır 29 dur yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 oldun said: yanlıs mı anladım acaba sonsuza kadar yl ogrencisi olarak kalabiliyor musun yani suan yani askerligi sonsuza mı öteliyor ögencilik loopa mı girdi 2-2 mi hayır, öğrencilik hakların normal program süresinde sona eriyor ama programdan atılmıyorsun, öğrencilik haklarından kastım; indirimli ulaşım kartı, askerlik tecili, öğrenci indirimleri, vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2012 tüh kalem tutmamı saglayacak tek sey silah tutmamak için olurdu o da yalan oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Mart 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2012 Az önce Doktora tecilime onay geldiğini öğrendim, ben geçtiğimiz Eylül ayında başlamıştım mesela. 2018 Eylül'e kadar tecillisin dediler. Yani Doktora için 7 sene tecili yazıyorlar direkt, bu sürede bitirilmezse direk go go yaylalar. Atılma muhabbetini bilmiyorum ama YÖK yönetmeliğinde Doktora ile "ilişki kesilmesi" şeklinde bahsedilen bir sürü konu var. Bir şekilde atılma varsa askerlik tecili bozulur diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
egomen Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 arkadaşlar bir şey sorucam peki ben şimdi yuksek lisansımı dondurursam tecil hakkım da otomatik olarak kayar mı yoksa yıne 3 senenın ıcınde mı kalır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Sonsuza kadar YL/Doktora öğrencisi kalabiliyorsunuz artık. Her sene başında fen/sosyal bilimleri enstitüsüne 1 yıl uzatma dilekçesini veriyorsun. Yüksekte ilk 2 yıl harç ödemiyorsun, sonraki dönemler uzattığın için harç ödüyorsun. Doktorada da aynısı ama 4 yıl olanı. Yüksek lisansa başlayınca askerliğin 3 yıl tecil oluyor, Doktoraya başlayınca 6 yıl. Ama tecil bittiğinde direk alıyolar artık. Çünkü atılma da kalktığı için askerden dönüşte devam eder gözü ile bakıyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 tezsizlerde böyle mi? derslere falan gitmeden sadece askerlik erteletmek için en mantıklı yol bu mudur yani? şey duydum bi de kayıt iptal ediyosun bi sne sonra falan başka yerde yükseğe kayıt yaptırıyosun sürekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Tezsiz de YL kapsamında olduğundan direkt 3 yılı alırsın. Ama onu bitirmeden başkasına kaydol, bir 3 yıl da ordan gelsin vs açığını kapatmışlardır sanırım çok ortada birşey yani. Ki zaten yapsan yapsan bir kere yaparsın bunu, 29'dan sonra çaresiz gidiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 yl/doktorada 3/6 yıl dolunca öğrenci statüsü kayboluyor yalnız, bursları yl/doktorayı bitirememiş gibi geri ödüyor, asistanlığınız 50d kadrosundaysa sonlanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
D@rkwish Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 yüksek lisans veya doktora yaparken(tecil devam ederken) yaş 29u geçerse alıyorlarmı askere yoksa tecilin bitmesimi bekleniyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 tecilin bitmesi bekleniyor ya o değil de ders kaydı yaptırmazsak atılıyor muyuz acaba? ben bu sene ders kaydı yaptım ama hiç derse gitmedim seneye hoca "sen zaten gelmiyorsun" deyip ders kaydımı yapmazsa patlamayalım :P harç ödeme de kalktı zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L'amante Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Normal dönemindeysen harç ödemiyorsun ama uzattıysan harç ödüyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2013 Ben şimdi yeni bir yüksek lisans programına başlayacağım da mart itibariyle. Eskisi henüz bitmedi, muhtemelen de bırakacağım yoğunluktan dolayı. Tekrar tecil ediyorlar mı askerliği 3 yıl? Eğer etmiyorlarsa nasıl izin alır askere giderim onu bilmiyorum da. (Özetle bir yükseği bırakıp ötekine başlayacağım, tecilimin bitmesine de 15 ay gibi bir süre var diyeyim.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
studiary Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2013 Özel üniversitenin doktora yeterlik sözlü sınavından ikinci defa kaldım ( daha doğrusu bir şekilde bırakıldım). Bursluydum ve bursumun kesildiği söylendi bana devam etmek istersem eğitim ücretini vermem gerekeceği söylendi. Dersleri bitirmiştim. Tez aşamasındayım. Eğitim ücretini yatırmazsam ilişiğimin kesileceğine dair mail aldım sekreterlikten. Böyle birşey mümkün mü madem üniversiteden atılmak yok? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 E yani parasını vermezsen kicklerler. Yeterlilikten niye bırakıyorlar ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 öğrencilik haklarını kaybetmez ama ders kaydı yapılmaz gibime geliyor öğrenci işlerine sorsan daha iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar