Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kaynak tavsiyelerinizi bekliyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhaba arkadaslar.

Osmanli tarihi
Roma tarihi
Orta cag avrupa tarihi ve hacli seferleri
ve world war II

Uzerine doyurucu kaynaklar ariyorum. Turk ve yabanci kaynaklar olarak farkli gorusleri iceren multiple tavsiyeler cok daha makbule gecer. Malum tarih tek tarafli okunarak saglikli anlasilamaz.

Simdiden tesekkurler...
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Tüm dünya tarihini ne yapacaksın?

Favorilerim:

An Economic and Social History of the Ottoman Empire
The Decline and Fall of the Roman Empire
The Rise and Fall of the Third Reich: A History of Nazi Germany

Bunu okumadım, ama yazarı iyi bir akademisyen, sağlam: Crusades. Pek bilmiyorum haçlı seferlerini ama ortaçağı anlamak için ilk okunması gereken kitap bu: Strange Histories. Avrupa tarihi okumak istiyorum ya da genel olarak tarih okumak istiyorum diyen herkese ilk tavsiyem bu kitap oluyor.

Bu da bonus olsun, ortaçağın sonunda başlıyor ama okuduğum en iyi tarih kitaplarından:

Civilization and Capitalism - I - II - III
Mesaj tarihi:
World war II ile ilgili olarak savaş romanları serisi var. Sahaflarda bulabilirsin. O seride güzel kitaplar var baya. Mesela şu kitap var http://www.netkitap.com/kitap-bir-askerin-anilari-general-heinz-guderian-kastas-yayinlari.htm

Heinz Guderian'ın kendi yazdığı kitap. Dünyada zırhlı tümen kavramının ortaya çıkışı, almanyanın savaş önce 30 lardaki tatbikatları ve savaş dönemine ait tüm zırhlı araçları, muharabelerin haritalarını ve taktiklerini barındıran mükemmel bir kitap. Bu konuyla ilgili en iyi ve önemli kitap direk.
  • Yeni Oluştur...