nscorp Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Merhaba arkadaslar. Osmanli tarihi Roma tarihi Orta cag avrupa tarihi ve hacli seferleri ve world war II Uzerine doyurucu kaynaklar ariyorum. Turk ve yabanci kaynaklar olarak farkli gorusleri iceren multiple tavsiyeler cok daha makbule gecer. Malum tarih tek tarafli okunarak saglikli anlasilamaz. Simdiden tesekkurler...
nscorp Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Ayrica ekliyeyim. Dilimize cevrilmeyen ingilizce kitaplar da olabilir. Amazondan e kitap olarak temin ederim.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Tüm dünya tarihini ne yapacaksın? Favorilerim: An Economic and Social History of the Ottoman Empire The Decline and Fall of the Roman Empire The Rise and Fall of the Third Reich: A History of Nazi Germany Bunu okumadım, ama yazarı iyi bir akademisyen, sağlam: Crusades. Pek bilmiyorum haçlı seferlerini ama ortaçağı anlamak için ilk okunması gereken kitap bu: Strange Histories. Avrupa tarihi okumak istiyorum ya da genel olarak tarih okumak istiyorum diyen herkese ilk tavsiyem bu kitap oluyor. Bu da bonus olsun, ortaçağın sonunda başlıyor ama okuduğum en iyi tarih kitaplarından: Civilization and Capitalism - I - II - III
Myshkin Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 World war II ile ilgili olarak savaş romanları serisi var. Sahaflarda bulabilirsin. O seride güzel kitaplar var baya. Mesela şu kitap var http://www.netkitap.com/kitap-bir-askerin-anilari-general-heinz-guderian-kastas-yayinlari.htm Heinz Guderian'ın kendi yazdığı kitap. Dünyada zırhlı tümen kavramının ortaya çıkışı, almanyanın savaş önce 30 lardaki tatbikatları ve savaş dönemine ait tüm zırhlı araçları, muharabelerin haritalarını ve taktiklerini barındıran mükemmel bir kitap. Bu konuyla ilgili en iyi ve önemli kitap direk.
aquila Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Gozluk takmadan yapma sakin, kor olursun.
nscorp Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2012 @GERGE Tarih meraki. :) Onerdiginiz kitaplari inceliyorum bu arada, tesekkurker.
ovchinnikov Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2012 bol dipnotlu kaynak kitap mı istiyorsun yoksa bana anlatsın öykü gibi ben dinlerim mi diyorsun ?
nscorp Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2012 Acikcasi akademik bol dipnotlu eserlerden ziyade 2. dedigin o anlatsin ben dinleyim daha hos olur...
Öne çıkan mesajlar