Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Niyet Mektubu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Lancester said:

Bir tane hocam "yurtdisinda noter yok ki.Bizde kimse kimsenin sozune guvenilmedigi icin devlete para aktaran kurum dedi.Adamlar noter ne onuda bilmez "dedi de.O yuzden sordum

İsin kotusu her sertifika basina 50tl aliyorlar

hahaha bu ne lan, yurtdışında herkes birbirine çok güvenir
Mesaj tarihi:
Lancester said:

aquila said:

mastersa birak cocukken aldigin dergileri, lisansta naptin onlardan bahset.

Yarım donem erken bitirdigimi,kluplerde yonetim tarafında rol aldıgımı,seminar duzenledgimizi,ucretsiz universitede kurs acıldgını falan yazdım.Bunlar olur sanırım di mi?

Edit 1: Dersler hakkında bilgi vermiyorum zaten transkript yolluyorum

best falan mı
Mesaj tarihi:
Viseroy said:

Lancester said:

aquila said:

mastersa birak cocukken aldigin dergileri, lisansta naptin onlardan bahset.

Yarım donem erken bitirdigimi,kluplerde yonetim tarafında rol aldıgımı,seminar duzenledgimizi,ucretsiz universitede kurs acıldgını falan yazdım.Bunlar olur sanırım di mi?

Edit 1: Dersler hakkında bilgi vermiyorum zaten transkript yolluyorum

best falan mı

Best?
Mesaj tarihi:
ielts 8 üzerinden değil mi zaten
6'nın yl için geçerli olduğunu biliyorum ben
sadece hukuk gibi aşırı dil hakimiyeti isteyen programlar 6.5 istiyodu sanki

veya 7 ve 7.5 muydu bu rakamlar acaba
Mesaj tarihi:
IELTS 9 üzerinden. Standart MSc ler 6,5 ister genellikle, 7 kastırabilir bazı okullar. Hukuk vs tabii ki daha yüksek isteyecektir. 6 ile genelde koşullu alırlar, önceden 3 ay İngilizce okulumuza gel vs gibi.
Mesaj tarihi:
Lancester said:

Hayir anlamiyorum bu foruma geleli 1ay veya daha az oldu.Ne yazildiysa hep trollendi.Surda bir sey danismisim cevaptan cok elestiri var.

Oturur kendim yazarim fakat herkes garanti olsun diye kontrol ettiriyor veya yazdiriyor.Gercek hayatta itibar goremeyenler,bilgisayar basinda milleti ti ye alarak mi sayginlik goruyor burda.

konu hakkında bilgili olup spesifik sorular sorsan herkes yardımcı olur.ama bu kafada gelip paticikten medet umarsan tabi ki tiye alınırsın. zaman harcamak lazım biraz.

istediğin üniversitenin istediği bi format vardır. ona göre yazıp okulda ingilizce okutmanlarına veya referans istediğin hocalara kontrol ettirebilirsin. zaten mülakatta o yazdıklarınla alakalı sıkıştırabilirler seni. neysen onu anlat bence.
örnek format:
http://www.awc.metu.edu.tr/handouts/Statement_of_Purpose_(Letter_of_Intent).pdf
Mesaj tarihi:
2 sayfa ne niyeti yazıcaksın yav
hangi çağda yaşıyoruz
nitelikli özet geçebilenlerin kazandığı bir çağda 2 sayfa motivasyon mektubu isteyen okula şüpheyle bakarım
Mesaj tarihi:
fixmen said:

Halen lazım mı mektup?
Benim başvurularımdan kabuller geliyor, lazımsa vereyim mektubumu.

o kadar iyi olur ki :/

Alıp aynısını atmicam zaten, ne tarz istiyorlar, hangi konulara değineyim felan bir rehber olur
Mesaj tarihi:
mülakatları da anlatabilir mi kimse? Yükseklisans için girilen mülakatlar, sınav sorusu gibi sorular mı soruyolar yoksa statement of purpose gibi amaç - istek odaklı mı soruyolar
  • Yeni Oluştur...