Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Peugeot Citroen, General Motors ile birleşme görüşmeleri yürütüyor

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

said:
Fransız otomotiv şirketi PSA Peugeot Citroen, Amerikalı General Motors ile birleşme görüşmeleri yürütüyor.

PSA Peugeot Citroen yaptığı açıklamada, Detroit merkezli GM ile ''muhtemel işbirliği ve birleşme'' konusunda görüşmeler yaptığını bildirdi.

Açıklamada, ''küreselleşme ve performans iyileştirmesi stratejisi kapsamında, PSA Peugeot Citroen işbirliği ve birleşmeleri inceliyor'' denildi.

Fransa Çalışma Bakanı Xavier Bertrand Europe 1 radyosuna verdiği demeçte, birleşme görüşmelerini doğrulayarak, PSA Peugeot Citroen Başkanı Phillippe Varin, ''konuyla ilgili dün kendini bilgilendirdiğini, ancak özel ayrıntılar konusunda bilgi vermenin Varin'in sorumluluğunda olduğunu'' söyledi.

Avrupa'da araç satışları bakımından Alman otomotiv şirketi Volkswagen AG'den sonra ikinci büyük otomotiv şirketi PSA Peugeot Citroen'in hisseleri bugün birleşme görüşmelerinin doğrulanmasıyla birlikte yüzde 17 değer kazandı.

GM için görüşmeler, şirketin Avrupa'da zarar ettiği Opel ve Vauxhall markaları konusunda bir çözüm bulabilme ihtimalini artırdığı anlamına geliyor.

GM Europe geçen yıl 700 milyon dolar zarar etti.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya opel nasıl bu derece kötüye gidiyor anlamıyorum. aklıma gelen tek sıkıntı, avrupa'da lüks araç fiyatlarının düşük olmasından ötürü kimsenin eşdeğer fiyattaki opellere falan yönelmemsi. almanya'da hatırlıyorum opel'i arabadan saymıyordu mühendis tayfa, herkeste bmw mercedes porsche manyaklığı.

bir bmw değil elbet ama orta alt sınıfa hitap eden başarılı otomobiller yapıyo adamlar ya. acaba ben mi arabadan anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi ortada bir stock alim satimi veya merge gibi birsey yok. Spekule edilen sey sadece bir joint venture ki PSA nin basarisinin cok buyuk bir bolumu burda gizli.
su anda aklima gelen
PSA - BMW prince engine
PSA - BMW hybrid /electric arabalar
PSA - FoMoCo DLD engine
daha bunlar disinda fiat ile ortak fabrika, toyota, mutsubishi ve cinli adini bilmedigim 1-2 buyuk otomotiv firmasiyla da joint venture i var.

vauxhall/opel ile psa arasinda olan seyde ortak motor ve sanzuman / aktarma unitesi uretimi.

Ama suna katiliyorum, psa ne kadar cok onemli bir otomotiv firmasi ve cok iyi bir motor ureticisi olsa da bunlari ne kadar iyi yapiyorlarsa bir araba yapmayi da o kadar kotu yapiyorlar.
Zira opel de devamli zarar aciklayan , taze ceo degistirmis GM altinda saab gibi suzulup giden bir firma.
Ayrica nasil olucak da fiat GM e PSA ile anlasma yapmasina izin vericek o kismi cozemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu mevzu bugun gerceklesti.

GM , PSA dan %7 hisse alip ortak platformda arac uretmeyi amacladiklarini acikladi.
GM in PSA yonetiminde herhangi bir sozu olmayacak bu hisse karsiliginda, ayni zamanda GM in avrupada satista olan araclariyla hala rakip olacaklar.

PSA bi onceki mesajimda da dedigim gibi heralde joint venture rekorlarina dogru gidiyor, fiat nasil GM e karismiyor, ford nasil PSA ya karismiyor o kisimlari anlamadim ama hayirli olsun.

Bu anlasmayla birlikte GM arabalari da PSA motoru kullanmaya baslarsa avrupada gordugumuz neredeyse her 2 arabadan biri oyle veya boyle peugeot tasarimi/uretimi motor kullaniyor olacak heralde. Sahsen kirmizi isiklarda %50 den fazla bir oranda peugeot motoru goruyorum o kadar markada. =P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...